Lenpel, ano, to tmavé je bez ( Gerda ), komule střídavolistá jsou ty fialové kvítky.
Pepřovník - netuším co by se pod tím mohlo skrývat, pepřovník černý je tropická liána.
Maggi, šla jsem vyfotit z takového úhlu, aby bylo vidět.. takže, moc hezký obr. to není, páč to, co by mělo zakrývat kmínek a díru mezi keři je malé.
jj, obecně vzato, je to divoch. Nestříhá se - nebo lépe řečeno stříhá se pro zmlazení, tzn. odstraňuje se přehoustlost. Větve klopí k zemi. Květy se objevují na dvouletém dřevě ( pouze ).
Ona se dost špatně shání, rozhodně není bežným sort. Moji mi koupila Janinka na podzim 2006, ve školkách v Litomyšli. Nebyla nijak velká.
Od začátku jsem jí tahala nahoru ( do cca 2 m ), přivázala k tyči, odstraňovala veškerý boční obrost kromě trochy horních větviček. Loni jsem ji už nahoře nechala, ať si dělá, co chce. Obráží mi na tom "kmínku", odstraňuji. Teď se jí zahuštuje korunka, větve kaskádovitě padají dolů.
Snad ji ukočíruju, ale furt je to mládě, třeba zatočí ona se mnou

jo - a proč jsem to dělala. Já ji moc chtěla, ale musím u plotu nechat probíhačku psovi - tak jsem zvolila kompromis. Tímhle způsobem on může hlídat a já mám komuli.
PS. : nenamrzá, nemá škůdce, když obráží, malé lístky dělají takové drobné nastříbřené růžičky.