Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Keře v zahradách

Re:Keře 22. zář 2010 06:34 #18688

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
mrk wrote:
uz mam bazu:cheer: vypredaj, posledna, jedina, ma asi 10 cm :lol:
asi musim byt poriadne trpezliva, ze? :-) ja ju chcem dvojmetrovu :-)

Nebude to tak hrozné, ve stejném stavu jsem od Havlise dostala S. laciniatu (zelená Eva), první půl rok se usazovala, a po zimě vyhnala asi metrové výhony. Ale ony oba stříhanolisté bezy nerostou nijak závratně, ty 2m budou tak maximum dospělých keřů. To Gerda (vínová, celokrajná) je jiný pašák, z na podzim zakořeněného řízku byl druhý rok 1.5m vysoký (teda spíš široký, větve se rozhodly růst vodorovně ;)) keř.
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 22. zář 2010 17:25 #18714

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Jo potvrzuji Amazonku, nestačila jsem se letos divit. Větve jsou všechno letošní! Fotka nic moc, ale nejlépe vystihuje, jak se roztahuje do šířky.
DSCN8045.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 22. zář 2010 22:24 #18760

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Mně Gerda roste celkem umravněně... jako bezina, pár kmínků, do výšky... ale taky se nepřetrhne, má cca 2,20

Emilko,:laugh: ty ji můžeš použít málem jako půdopokryvku.. ona nahoru půjde, věřím jí.
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 23. zář 2010 08:01 #18785

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Emilka wrote:
Jo potvrzuji Amazonku, nestačila jsem se letos divit. Větve jsou všechno letošní! Fotka nic moc, ale nejlépe vystihuje, jak se roztahuje do šířky.

JJ, to je přesně ona :) půdopokryvná Gerda, já jí v tomhle stadiu růstu stěhovala, takže jsem jí nemilosrdně ostříhala (takovouhle chobotnici bych nepřevezla), a už roste do výšky :D, ale taky ne nijak zběsile, ten rozprostřený růst byl daleko bujnější.
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 25. zář 2010 17:49 #18914

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Půdokryvka jedna, budu muset, alespon v tomto místě rozšířit mulčm hned, aby SEJÍ neusekla chapadla :laugh: :laugh: .
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 25. zář 2010 23:35 #18979

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
Poraďte, potřebujeme osázet jižní svah, abychom tam nemuseli sekat trávu, pokud možno, ani si ho všímat, 20 m na výšku, 200 m dlouhý.
N.v. 420m. Nějaký pokryvný keř, zvažovali jsme skalník.
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 26. zář 2010 16:42 #19014

• Jana
Myslím,že nejlepší inspirací pro toto zadání jsou plochy kolem marketů,Obi.Lidlu,nebo baumaxu,tam si jistě vyberete.Nebo zkuste Buddleia crispa,je nádherná...
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 27. zář 2010 22:07 #19052

• Květa
  • Moderator
Jano, vítej, tys zde "nováček", že ?
Tu B.crispu u nás prodávají ?

Marti, jako jednodruhové osázení ?
Skalník je bezva nápad, ale mne by asi na takovéto velké ploše "nudil" .
Asi bych to trochu namíchala, jak psala Jana "OBI" vysadba ( mochny, Lonicera pileata /nitida), event. berberisy, tavolníky )
bych ji - doplnila ještě "silniční" - pokud bys chtěla vyšší ( euonymus, zlatice, pámelníky a pod. ) Takové ty levné keře snášející sucho a nemusející se stříhat a opečovávat. Listy by se hrabat nemusely, udusí trávu pod nimi a ještě se rozloží na humus.
Z těch nesilničních a ne-OBI třeba ještě Kérie a Stephanandru.
pro začátek :laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 27. zář 2010 23:20 #19055

• jana
Ahoj Květi,děkuju za přivítání,čtu si tady už dlouho a ráda.
B.crispu marně sháním už dlouho,byl to trochu vtip.Ještě taky leptodermis oblonga...a calycanthus Hartlage Wine.U tebe jsem, se inspirovala a koupila si onondagu ,díky tomu jsem navštívily Žižkovy a byla nadšená..a tak...
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 28. zář 2010 00:07 #19057

• Květa
  • Moderator
Jano a já si říkala jestli u nás neexistuje nějaké utajené zahradnictví s poklady o kt. nevím. :laugh:
no, to máš teda tužby :laugh:
Leptodermis oblonga bych si taky dala líbit. Prý nádherně voní.
Je vůbec k mání v Evropě ?
no a na ten sazaník bych se taky dala zlomit. A ani by to nedalo moc práce... :laugh:

A jak se Onondaze vede ? Hlavně mi neříkej, že ji máš také už červenou listem, sím !
Žižkovi jsou perfektní, mám od nich dost rostlin a byla jsem vždycky spokojená. Koupilas u nich ještě něco ?
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa