Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Hortenzie

Re: Hortenzie 25. kvě 2012 10:27 #279209

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Fanynko, díky za info :) , zkusím kouknout v HB v Řepích (na Č.M. to mám přes celou Prahu :dry: ). Nepamatuješ si náhodou za kolik byly ?
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie 28. kvě 2012 07:58 #279285

• papla
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 291
zachráněná rostlinka hortenzie endless summer twist, v Brně v Hornbachu, slevněná na 150,- Kč!
27052012883.jpg

27052012884.jpg

27052012885.jpg

27052012890.jpg
Poslední úprava: 28. kvě 2012 10:20 od amazonka01.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka, mišpule, Kika

Re: Hortenzie 29. čen 2012 15:24 #280968

• fanynka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1611
IMG_2647R.jpg

IMG_2628R.jpg

Hortenziovou sezonu zahájila serrata Preziosa - hodně se mi líbí, loni nová a nekvetla, jenom nejvíc ze všech trpí horkem (a já s ní)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka, helena, Kika

Re: Hortenzie 30. čen 2012 12:22 #281006

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Jana V. napsal:
Fanynko, díky za info :) , zkusím kouknout v HB v Řepích (na Č.M. to mám přes celou Prahu :dry: ). Nepamatuješ si náhodou za kolik byly ?

Tak jen doplňuji, že jsem mamče nakonec (tlačená časem) koupila v HB v řepích za cca 550,- růžovou endlesku (fanynko díky za rychlý tip :up ), modré byly o stovku dražší..
Teď tam jezdím okukovat, jestli je nezlevní, ale zatím jsem neměla štěstí, naopak cca před čtrnácti dny přivezli novou zásilku. Mají cedulky s fotbalovým míčem - to jsem nějak nepochopila, asi mají dojem, že vzhledem k probíhajícímu mistrovství lidi kupují všechno s obrázkem míče, nebo měli na mysli, že je odolná vůči míčovým hrám :woohoo: :down ?
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie 03. čec 2012 20:36 #281120

• mrk
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 348
co vase endless summer? chystaju sa kvitnut? moja zatial nic, pricom mam aj nejaku noname macrophyllu zo smetiska a ta je obsypana kvetmi, v zime nemala ziadnu ochranu. ES bola prikryta chvojim a zatial nic :down
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie 03. čec 2012 22:00 #281124

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Moje Endless Summer ve mně budí nadšení,kvetou už tři týdny,jsou obsypané."Běžné"macrophylly mi nekvetou,i když byly přikryté kompostem a netkanou fólií.Forever and Ever mají zatím malá poupata,ale také pokvetou pěkně.
Právě včera jsem si říkala,že se investice do E.S.vyplatí,i když jsem tomu nevěřila :P
Poslední úprava: 03. čec 2012 22:00 od jana H.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Hortenzie 04. čec 2012 05:29 #281129

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Jana V. napsal:
Jana V. napsal:

Tak jen doplňuji, že jsem mamče nakonec (tlačená časem) koupila v HB v řepích za cca 550,- růžovou endlesku (fanynko díky za rychlý tip :up ), modré byly o stovku dražší..
Teď tam jezdím okukovat, jestli je nezlevní, ale zatím jsem neměla štěstí, naopak cca před čtrnácti dny přivezli novou zásilku. Mají cedulky s fotbalovým míčem - to jsem nějak nepochopila, asi mají dojem, že vzhledem k probíhajícímu mistrovství lidi kupují všechno s obrázkem míče, nebo měli na mysli, že je odolná vůči míčovým hrám :woohoo: :down ?

Jano, díky za zpětné echo. A s tím míčem - spíš květy by velikostí (dle prodejců, producentů) měli evokovat olbřímí fotbalový míč.
Tj. pro představu nezasvěceného zahradníka - kupujícího. K fotbalovému míči bývají přirovnávány i květy např. Allium christophii.
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie 07. čec 2012 20:18 #281282

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
mrk napsal:
co vase endless summer? chystaju sa kvitnut?

Koupila jsem loni dvě ES ve výprodeji. Zimu přežily bravurně, trochu jsem neuhlídala jarní mráz v dubnu. Jedna omrzla trochu víc, zatím nekvete, druhá se ale činí, jsem moc nadšená. V našich podmínkách mi NIKDY žádná macrophyla nekvetla.

hbaimler.jpg

H. Baimler
Poslední úprava: 07. čec 2012 20:19 od Vlaďka.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: zdenka, mrk, helena, mišpule

Re: Hortenzie 07. čec 2012 20:30 #281284

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Něčeho se taky dočkám.Letitá NN,které jsem nechala pár namrzlých,loňských klacíků.Na nejhorším místě-průvan,jen pár opřených,smrkových větviček,jako zimní ochrana.
021_2012-07-07.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena

Re: Hortenzie 07. čec 2012 20:43 #281286

• Jana V.
  • Platinum Boarder
HonzaPM napsal:
A s tím míčem - spíš květy by velikostí (dle prodejců, producentů) měli evokovat olbřímí fotbalový míč.
Tj. pro představu nezasvěceného zahradníka - kupujícího. K fotbalovému míči bývají přirovnávány i květy např. Allium christophii.

Hele Honzo, tohle jediné by mě nenapadlo :laugh: . Díky za osvětlení :up .

Jinak má endleska zatím nekvete spálili jí ledoví muži, začínala znova.
Kupodivu obyčejná macrophyla, která vypadala, že je zcela omrzlá ( byla zasypána rašelinou a zamotaná do textilky, ale vypadalo to, že všechna opatření byla na nic) vyprodukovala 3 "poupata" - už se nemůžu dočkat :P .

Krásně mi kvete Vanille Fraise, mám jí třetím rokem, konečně je to pěný keřík, napočítala jsem 15 květů :silly: , neměla žádný problém s omrznutím, ačkoliv nebyla nikjak chráněná - tímto děkuji Květě, že mě do ní "uvrtala" :laugh: :up :)
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa