Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Právě kvete :)

Re:Právě kvete :) 24. říj 2010 10:13 #20588

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
Naši sousedi listopadky zimují tak, že je s podzimem zasadí do fóliáku. Celé trsy. jsem si loni divila, co jim to tam žlutého (velkokvěté) tak krásně kvete...Asi to mají kvůli dušičkám do kytic.
Téma bylo zamčeno.

Re:Právě kvete :) 24. říj 2010 10:46 #20589

• Jana
To by mohlo být pěkné,pěkný skleník s listopadkami v tomhle počasí...Ale já nemám ani foliák,natož skleník.
Téma bylo zamčeno.

Re:Právě kvete :) 24. říj 2010 10:51 #20590

• fanynka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1611
Janinko, ta echinacea je non stop kvetení od té doby, co se zřejmě usadila. Je sázená letos na jaře a kvete tak od července pořád.
Má ještě několik ukrytých poupat. ty už nejspíš nevykvetou.
Téma bylo zamčeno.

Re:Právě kvete :) 24. říj 2010 23:57 #20629

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Od Starkla mi nepřežila ani jedna,přežívají mi blízko chalupy, asi je tam jiné mikroklima.

A co vysadím na jaře,do podzimu většinou taky odejde.Je to možné? Hmm i ty co jsou zasazeny na jaře, no je dost likvidují slimáci, ale že ani nevykvetou to je divné. Patří mezi krátkověké trvalky jak jsem si přečetla a na vlastní kůži přesvědčila.

Manželům strýc kdysi měl chryzantény ve skleníku, pěstoval je tak 2 roky, na jaře je objednal, zasadil do záhonu a na podzim opatrně přesadil do skleníku, poslední kvetla ještě v prosinci.No dlouho jim to nevydrželo, museli topit a to jim dost vadilo, strýc musel chodit v noci přikládat, ale byla to nádhera:) . Pracovala jsem po mateřské rok a půl v zahradnictví, velkokvěté se tam ve velkém pěstovaly, ale tam to nemělo takové kouzlo.
Téma bylo zamčeno.

Re:Právě kvete :) 10. lis 2010 12:51 #21671

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
jedna poťapaná sasanka - ležící, kvetoucí
sasanka.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Právě kvete :) 10. lis 2010 12:52 #21672

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
a noname listopadka
listopadk.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Právě kvete :) 10. lis 2010 12:58 #21673

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
Eva.Trifon wrote:

Manželům strýc kdysi měl chryzantény ve skleníku, pěstoval je tak 2 roky, na jaře je objednal, zasadil do záhonu a na podzim opatrně přesadil do skleníku, poslední kvetla ještě v prosinci.No dlouho jim to nevydrželo, museli topit a to jim dost vadilo, strýc musel chodit v noci přikládat, ale byla to nádhera:) . Pracovala jsem po mateřské rok a půl v zahradnictví, velkokvěté se tam ve velkém pěstovaly, ale tam to nemělo takové kouzlo.[/quote]

Ahoj Evi, můžu se zeptat - když jsi byla v tom zahradnictví - ony ty velkokvěté chryzantémy nesnesou vůbec žádný mráz? ani -1 C? nebo malý ano. Koupila jsem si totiž ve výprodeji velkokvětou v květináči a chci ji nechat ve skleníku, tak jestli mám nějakou šanci...
Téma bylo zamčeno.

Re:Právě kvete :) 10. lis 2010 17:05 #21691

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Davno tomu na zad:laugh: , v roce 1991-1992, ty velkokvěté velký mráz nesnesou,nízký jo- už bylo po revoluci, tak začali šetřit a matečnice už neměli,na jaře objednali a zasadili do skleníku, ty co tam nevešly byly v pařeništích, ty byly poloviční co do výšky, kvetly nádherně taky.
Loni jsem jednu měla a přežila v síni, ale byl to chcípáček. Objednávala jsem s fuksiemi, asi f Petro.

Teď vyšel v zahradkáři malý sešitek o listopadkách: amaterské pěstování spočívá v výběru rostlin. Kvalitní ros. se seříznou krátce nad kořenovým krčkem, očistí a založí do nového substrátu. Po přezimování v bezmrazém a světlém prostoru se na jaře odebírají vrcholové řízky (ony se fakt dobře řízkují). Pro zakořenění je vhodná směs rašeliny s perlitem, nebo jiný lehký substrát, zakrýt folií a trvá zakořeňování asi 2-3 týdny při 20 stup. Pokud chceš tak ti ten sešitek pošlu.
Pokud nemrzne, nebo je jak teď tak venku být můžou, no jen tu bezmrazou světlou místnost najít.
Téma bylo zamčeno.

Re:Právě kvete :) 10. lis 2010 18:15 #21701

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Evo velkokvěté jsem včera fikla ven. byly po tři v květináči. tak jsem je roztrhala a dala do dobré hlíny ven. když zmrznou, tak dobře jim tak.už vadly , asi měly mokro a málo výživy.
Téma bylo zamčeno.

Re:Právě kvete :) 10. lis 2010 18:41 #21703

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
Evi, díky za rady, Zahádkář neposílej, koupím si ho tu. Nemám ambice chryzant. nějak zvlášť pěstovat, chci to jen vyzkoušet. Líbila se mi barva, tak jsem si ji koupila pro radost. Koukala jsem na toho zahr. Petro má jich tam dost v nabídce, třeba příští rok objednám.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa