Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Zahradní doplňky a dobré nápady

Zahradní doplňky a dobré nápady 25. čen 2016 23:35 #310432

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Aj aj Honzo, asi bych se měla omluvit, příště si sednu na ruce. Nechtěla jsem tu vyvolat nějaké ...vášně. Abych tedy aspoň odpověděla - my máme sestavu z Jysku jysk.cz/zahrada/zahradni-sestavy/kov-vyp...50cm-4-kresla-larvik už několik let, kombinaci kov a tuším nějaké tropické dřevo a v pohodě. Ale teda máme to pos střechou, skoro na to neprší. Oproti tomu olejem natírám 1x za rok. Manžel je kus chlapa, fakt kus a klepu na čelo (palice dubová), ale drží.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Zahradní doplňky a dobré nápady 25. čen 2016 23:58 #310436

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
HonzaPM napsal:
Genovesa jinde nadhodila, že plastové židle do zahrad - esteticky - tedy nic moc.
Máte někdo nějaký tip (exotické dřevo neberu), jaké jiné židle tedy zahradám sluší?
A nejen sluší - aby člověka taky unesly, nejlépe opakovaně, mohl si dát nohy na stůl
a židle nebyly vetché, na jedno použití?

Jaké židle zahradám sluší a jsou festovní a vydrží?

No, bez legrace, uvítala bych nějaké tipy ( prověřené). Zrovna minulý týden se pod námi s manželem jaksi sesunula na stranu dvoulavice kupovaná kdysi před cca 12-13 lety v OBI ( ta nejlevnější dřevěná sestava). Dřevo za ty roky jaksi degradovalo a hřebíky mají najednou v těch dírkách nějak moc místa. Sme měli štěstí, že to kafe nebylo už vařící :whistle: . Takže se taky budeme muset poohlédnout po něčem, co může stát jen tak na trávníku ( takže žádné tenké kovové nožičky, které se se mnou po dešti zapíchnou do hlíny :P ) a vydrží to zas nějakých 10 let bez větší údržby ( a pokud možno nic extradrahého, páč jak Genovesa trefně poznamenala, musí mi zbýt především na ty růže, že :whistle: ).

Zahradní doplňky a dobré nápady 26. čen 2016 07:31 #310445

• Genovesa
  • Platinum Boarder
Jani, ale kdyz uz jsme u plastu, tak na tom bych po desti sedet nechtela. Tchan jednou takhle sedel, navic mirne z kopecka a jal se obdivovat hvezdy. A jak se zaklonil, v mziku obdivoval vleze :D. My mame zidle na terase, myslim, ze kazdopadne se vyplati dat pod posezeni par dlazdic. Tenke nohy nemaji, jsou to takove ovaly. Jinak by pod muzem ruply. Ale drahe byly. Jedna z prvnich drazsich veci v dome. Stenu v obyvaku mam zatim po brachovi. Zahrada vede a nelituju, jsme tam moc moc :D

Zahradní doplňky a dobré nápady 26. čen 2016 08:31 #310446

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
Po zkušenostech s plastem jsem se rozhodla pro kovový nábytek z firmy www.kovany-nabytek.cz/
Mají tam občas slevy, takže třeba židle a křesílka jsem koupila ze zbytků kolekce pro Švýcarsko a jsou z nerezu. Stůl jsem si nechala dělat přibližně takový www.kovany-nabytek.cz/kovany-nabytek-iro...-stul-versailles.htm
, ještě mám kulatý stůl ve skleníku a vysoký kulatý stolek doma. Na velký stůl jsem zvolila skleněnou desku, byla nejlevnější, s několika škrábanci slouží již přes 10 let. picasaweb.google.com/1104920375469686260...#5536749244950570722

P1020593.jpg

Ušila jsem si na něj sedáky, většinou používáme jen ty pod zadek. Výrobce nabízí sedáky s vověodpudivou úpravou.
Mají také prodejnu v Praze
www.kovany-nabytek.cz/galerie-papillon-v-praze.htm
Nedělám jim žádnou reklamu, ale je to nábytek pro lenochy
picasaweb.google.com/1104920375469686260...#5537998613627045282
Poslední úprava: 26. čen 2016 08:37 od MartaZ..
Následující uživatel poděkoval: Jana V., HonzaPM, JitkaU2, Adriana, Kaja, papla, Jikra, Genovesa, alenak, Marta

Zahradní doplňky a dobré nápady 26. čen 2016 08:47 #310447

• Genovesa
  • Platinum Boarder
Marto, klobouk dolu, mas neobycejny smysl pro krasu. Nemyslim jen zidle a stul, ale celou Tvoji zahradu.

Zahradní doplňky a dobré nápady 26. čen 2016 18:18 #310486

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
jj - Marta to tam má jak v pohádce .. :kiss: :up už kdysi jsem obdivovala třeba ten altánek
pokud jde o židle - já jsem měla kdysi hnědé plastové - ty už používám když pleju a tak . jinak mám kovové - siťované s ozdobou na opěradle . stejný síťovaný i oválný kovový stůl .no a krásné polstry - s růžema , na všední den kárované ;)

DSCN9838.jpg
Poslední úprava: 26. čen 2016 18:49 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., HonzaPM, Ajka, alenak, Marta

Zahradní doplňky a dobré nápady 01. čec 2016 21:59 #310832

• Vendy
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2275
Marto nááádhera, u nás s dvěma malými ďábly nerealizovatelné ...

Můj sen je něco takového, to je pro mě symbol pohodlí :-) představte si dvě, uprostřed ten kulatý stoleček na kafíčko, vínko ...

velke-ratanove-kreslo-jardin-3769.jpg

Chodím je okoukávat k sousedům, ale těm chodím okoukávat kdeco, mají takovou tu anglickou slaměnou střechu a tajemnou zahradu.
Následující uživatel poděkoval: papla, Baránková, Jikra, Ajka, alenak, Marta

Zahradní doplňky a dobré nápady 01. čec 2016 22:08 #310834

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Vendy, pořídila jsem si podobné ( ale mnohem obyčejnější) proutěné křeslo v IKEA. Je moc pohodlné, ale nedávám ho ven, ty dřevěné nohy od mokré trávy bobtnají. Muselo by stát někde na dlažbě a to my nemáme. Mám ho tedy u francouzských dvěří na zahradu ( vevnitř) a když je špatné počasí nebo zima, sedím s kafíčkem v něm a kochám se pohledem na zahradu. Přes léto mi ho ale zabraly kočky :unsure: , na ten chlupatej polštářek bych si aktuálně nesedla :sick: . Jen nevím, jak jim v zimě vysvětlím, že veget skončil a křeslo je zas moje :whistle:
Následující uživatel poděkoval: Vendy

Zahradní doplňky a dobré nápady 02. čec 2016 20:08 #310886

• Vendy
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2275
Asi vim, ktere myslis. Kdykoliv tam jsem drzim se abych ho nekoupila. Ale to zahradni z obrazku je muj sen, asi pisnu Jeziskovi, do te doby nic nemam :whistle:

A abych se vratila k tematu kde sehnat. Loni jsem shanela sezeni na terasu. Uz mam lavici a zidle z Ikey (drevene) ale chtela jsem nejake komplet sezeni do pergoly. Uplne odvarena jsem z firmy Jardin (napr.v Kice), ale ty ceny :blink:
Dalsi navsteva Jysk, cena dobra, kvalita horsi a pak mamku napadlo makro. Bylo konec sezony a meli ruzne sestavy od ruznych firem za pekne ceny. Takze dreveny stul a 4 drevene zidle za 4500,- a pak super pohodlne drevene polohovaci kresilka. Tak bych jukla i tam kdo potrebuje.
Následující uživatel poděkoval: alenak

Zahradní doplňky a dobré nápady 02. čec 2016 20:19 #310890

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Vendy, dík za tip, Makro by mě nenapadlo :P
Následující uživatel poděkoval: Vendy
Moderátoři: Eva L., Květa