Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Hvězdníky a jiné všelijaké domácí kvítí

Re:Hvězdníky a jiné všelijaké domácí kvítí 05. říj 2010 06:46 #19401

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
www.violetsaintpaulia.eu/
já fialky mám odsud, paní Prchlíková, posílá nádherný velký listy, krásně zabalený v pytlíčkách se zipy a popsaný. Posílá celý rok krom zimy, kdy mrzne. Poslat seznam meilem, ona odepíše co momentálně nemá a pak posílá.
jen je těžký si vybrat jen pár....co težký, spíš nemožný.....:huh:
Téma bylo zamčeno.

Re:Hvězdníky a jiné všelijaké domácí kvítí 05. říj 2010 16:18 #19409

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Tak na to jsem se ani neměla dívat, na ty fialky, opravdu bejvák není nafukovací. Už to slyším: máš tu nějaké kvítka, dyť se tu nehnu!!!!!To je byt a né arboretum!!!!!
Jo a v nabítce LG má jen Gervase, tu druhou jen na obalu a balík už je stejně na poště.
Téma bylo zamčeno.

Re:Hvězdníky a jiné všelijaké domácí kvítí 06. říj 2010 07:06 #19435

• ROMANA
  • Platinum Boarder
:-)
pobavilas mě....já jsem doma sama, jen se zvířátkama, a ty neremcaj
v pátek jsem měla narozky a pozvala jsem rodinku, celé příbuzenstvo - tedy jen to nejbližší....a když dorazil manža sestřenky, tak mezi dveřma prohodil: Kde jsou cenovky???
tak měli všichni záchvat smíchu, prej to mám jak v květinářství, jen bez těch cenovek :woohoo:
fialky mám zavěšené na stropě na kuchynském okně, prostě dva nad sebou visící parapety od stropu na řetízkách, třetí je na pevno u okna, jako normální parapet. Vypadá to celkem pěkně, nemám záclonu, jen takvoou krátkou od stropu. Vešlo se jich cca 60 ks....
Téma bylo zamčeno.

Re:Hvězdníky a jiné všelijaké domácí kvítí 06. říj 2010 07:38 #19436

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Jejda, Romano, neprovokuj mě s těmi fialkam:woohoo: i!!?? Také nemám zaclony v oknech ( kvůli dcerce, ptž je alergik/astmatik a p. doktor je nedoporučoval ), jednou už byly v okně poličky a na nich kaktusky a hlavně orchideje, ale ani nevím proč a nějak se zrušily. No, mám o čem přemýšlet - zima bude dlouhá:S . Ale i na parapetech mám ještě dost místa:woohoo: :woohoo: !!! Takže........Hanka
Téma bylo zamčeno.

Re:Hvězdníky a jiné všelijaké domácí kvítí 06. říj 2010 12:06 #19452

• ROMANA
  • Platinum Boarder
no Hanko, tak už objednej!!!!Docela dlouho trvá, než z lístečků je květuschopná fialenka, mně jich ted kvete cca 15...ze 60 zatím nic moc, ale některé jsou nasazené až zjara, tak jim to ještě bude trochu trvat...ale jinak jsou hezké i jen ty listové růžice, protože mají každá jiný růst..jiné zbarvení a tvar listů.Tak se snad dočkám květů i u těch ostatních. :-)
Téma bylo zamčeno.

Re:Hvězdníky a jiné všelijaké domácí kvítí 06. říj 2010 20:40 #19488

• hana.johana
  • Platinum Boarder
Jo, včera přišly kytky z lukon-glads, mají přijít ještě růže a na případné další kytičky musím hold našetřit!!! Hanka
Téma bylo zamčeno.

Re:Hvězdníky a jiné všelijaké domácí kvítí 07. říj 2010 07:06 #19509

• ROMANA
  • Platinum Boarder
jo, řeším to samé....kytky už teda mám, růže teprve čekám, ale jen pár. Lístečky nestojej moc, chce myslím 20,-- za jeden...nebo 15,-- ted nevim. Ale taky jsem si tam zase pár vyhlídla....jenže kam je dám...asi počkám, až mi doma nakvetou a ty co nebudou hezký, dám pryč a místo nich nový...nebo fakt nevim.
večer dám fotku, jak to moje zavěšený kvítí vypadá
Téma bylo zamčeno.

Re:Hvězdníky a jiné všelijaké domácí kvítí 07. říj 2010 08:12 #19512

• hana.johana
  • Platinum Boarder
Já jich včera "předběžně" vybrala 23.;) Hanka
Téma bylo zamčeno.

Re:Hvězdníky a jiné všelijaké domácí kvítí 07. říj 2010 08:59 #19513

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Děvčata je to boj že,...:laugh:
Jestli mohu přidám svou zkušenost, snažím se ukpovat po méně tak cca 10ks, protože jedna než se to vypiplá a taky potom některé lístky nadělají více sazeniček(taky sem jich měla osm z jednoho a asi tak třičtyři sem nesadila pač byly menší ale určitě by taky rostly) A ještě se stává že nejsou všechny totožné s matkou(spoty), takže sem zvědavá a ještě čekám až vykvetou a pak teprve podarovávám a tak se to trochu namnoží,....:laugh: Příklad koupim deset lístků - každý 5 rostlinek a jejich 50......:woohoo:
No to jen má zkušenost,....:dry:
Téma bylo zamčeno.

Re:Hvězdníky a jiné všelijaké domácí kvítí 07. říj 2010 11:09 #19517

• ROMANA
  • Platinum Boarder
lenpel, mně to trhalo srdce, ale sázela jsem jen dvě od každé....ty mimi myslím...kdyby jedna zašla...pak jsem si po jedné od každé nechala a ty druhé jsem dala kámošce...zbytek šel do koše...takže mám každou jinou...
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa