já to sem už jednou dávala, jenže Květa to celý omylem smázla.
Takže:
Teď, zhruba do konce září, hodně zalévat a hlavně!!!!!!! co nejvíc hnojit, alby narostly krásný zdravý a silný listy a zvětšila a zesílila se cibule. Pak přestat zalévat - to je mám pořád ještě na balkoně...oni postupně uschnou listy. Když některé ne, normálně je tak 10 cm nad cibulí uříznu, zatahnou pak. Očistím jin ty listy a suché je naskládám na sebe do pokoje pod okno ke zdi. Pak je jen kontroluju a když u nějakého strká květní pupen z cibule, přenesu ho do tepla (měly by mít nižší teplou, ale nemám ani sklep, ani špajz, proto je mám v pokoji), vyklopím, očistím od staré vyčerpané hlíny, zkontroluju kořeny, staré a uschlé odstraním a dám znova do květníku s novou hlínou. Květník by měl být o 2 cm větší než je cibule, tzn. mezi cibulí a okrajem květníku 2 cm hlíny. Sázím ji ze třetiny do hlíny, to je vlastně jen spodek s kořeny, zbytek nechávám nad hlínou. Jednou zaleju a čekám. Až je pupen celej vystrčenej a ukazuje se pod ním ten stonek, začnu zalévat podle potřeby. A nechám ho na světle, co nejvíc, klidně na okno. Potom když se oteplí, někdy v půli nebo koncem dubna, to už mají listy a normálně rostou, vyndám je ven na balkon. Zalévám a hooodně hnojím, každou zálivku 2x takovou koncentraci, co je uvedena na tom kterém hnojivu. Většinou používám Kristalon na pokojovky, nebo plod a květ, ted mám Wuxal super. No a tak pořád dokola.
Je to srozumitelný???