Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Akce, srazy, výstavy

Re: Akce, srazy, výstavy 23. kvě 2011 17:14 #254751

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
no vzhledem k tomu, že letos nebude zase žádná dovolená, pojedem se tam s Ájinou podívat, není to tak daleko...
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Akce, srazy, výstavy 23. kvě 2011 20:00 #254769

• jmarek
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 140
Zdar,

hihi, to je naštěstí moc daleko... Na Hobby jsem nešel, ač to mám vedle práce, a to hlavně proto, že mě štve, jak je tu ve městě moc aut... Ale teď, když se nám rozjely růže (už začala kvést Queen of Sweden, Souvenir de la Mailmason, Blush Damask (nádherně voní!!!), těsně před rozkvětem je Gloria Dei, Trigintipetala... tak jsem se od svojí ženy dozvěděl, že nutně potřebujeme ještě jednu angličanku se stejným nebo podobným květem, jako má Queen of Sweden, akorát do oranžova či žluta. No, tak se asi budu muset po něčem podívat. Ach já nešťastník :lol:

Takže tak...

BTW (neboli by the way, mimochodem): dnes jsem našel poupě na té nejvyrostlejší letos objednané a vysazené neznámé Meillandce, tak jsem zvědav, která to je. V neděli jsem natvrdo u země ostříhal meduňku okolo Edith Piaf a je to znát - už mi vyhání vyšší výhony... :-)

Tak se mějte hezky...

Zdraví
Honza Marek

Re: Akce, srazy, výstavy 23. kvě 2011 20:12 #254773

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Jeníku, taky se měj hezky. A ta ostinka, dožluta, podobná QoS - jasně, že Charlotte. :laugh:
Následující uživatel poděkoval: jmarek

Re: Akce, srazy, výstavy 23. kvě 2011 20:29 #254776

• jmarek
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 140
HonzaPM napsal:
Jeníku, taky se měj hezky. A ta ostinka, dožluta, podobná QoS - jasně, že Charlotte. :laugh:

No, teď jsme ji taky vybrali. Ale dokud ji nemám koupenou, tak se to ještě asi tak 20x změní... Asi ji radší zajedu koupit, abych to neustálé rozhodování, zavrhování a navrhování a vybírání měl za sebou... To ti je takový nápor na nervy, to bys nevěřil...

Měj se...
Honza

Re: Akce, srazy, výstavy 23. kvě 2011 23:20 #254784

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Mrku, tak kde je reportáž od Praskace ? :lol: :lol:
jsem napnutá.
Poslední úprava: 23. kvě 2011 23:20 od Květa.

Re: Akce, srazy, výstavy 24. kvě 2011 12:23 #254839

• mrk
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 348
mame tu nejaku diskusiu o nakupoch? ked tak ma tam prosim presunte.
kveta :-) foto z praskaca nemam, tam by som fotit nestihala :laugh: ani som vsade nebola, bolo to tam fakt hrozne :-)
mozem napisat, co som nakupila.

asi 1.5 hodiny (fakt!!) som stravila len pri trvalkach. boli zoradene podla abecedy, stovky... niekde mam snad aj blocek, boli oznacene farbami, asi cca 7 druhov cien, od cca 2.5 eura najlacnejsie (takze dost drahe). ja som kupovala tri najlacnejsie kategorie :-), iba pri echinacea avalanche som si dopriala :-) (7 eur) chcela som si kupit nejaku pivoniu, aby som ju videla kvitnut - tak tie boli priserne drahe - jedna, co sa mi pacila, bola za 30 eur.

a fotila som len v tych zahradach
www.diegartentulln.at/

a cosi v meste. to tu dam, len ich uz manzel na pocitaci (v praci) a z karty ich uz uspesne zmazal. tak niekedy vecer, snad zajtra...

takze nakupila som: (vsetko asi bezne u vas, u nas vsak nekupim nic...a nakupovala by som aj viac, uz ma potom odtial rodina hnala. ze nabuduce mam ist sama :-))

aster alpinus dunkle schone
aster frikartii wunder von stafa
aster dumosus silberteppich
achillea ptarmica the pearl
aquilegia crimson star
echinacea avalanche
tradescantia andersonii osprey
lysimachia atropurpurea beauholais

a travy:
molinia caerula moorhexe
helictotrichon saphirsprudel

Re: Akce, srazy, výstavy 24. kvě 2011 16:09 #254854

• Jirka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 668
Pokud někdo pojedete do Tulnu k Praskacovi, tak asi 2 km od něj je další zahradnictví Starkl, není tak monstrózní, ale taky pěkné pokoukání a ceny o něco nižší - ale i tak vyšší než u nás. Ovšem u nás se prodávají dovezené kytky té nejmenší velikostní kategorie, u Praskace jsou třeba trvalky nebo růže zhruba 3x větší ( za trojnásobnou cenu ....:( )

Re: Akce, srazy, výstavy 24. kvě 2011 22:00 #254903

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Mrku, pokud přepočítám 2,5E na Kč, pak by tě rostlina měla vyjít na cca 60 Kč. Ledacos u nás se sežene stejně drahé, něco dražší. Pravda, něco i levnější. Ovšem - musí to v zahradnictví mít, že..
Jak narostlé byly rostliny ?
jinak nákupy tady :
www.krasneruze.cz/index.php?option=com_k...&id=14116&Itemid=112

Jirko, byl ses podívat v tom růžařství v Rakousích, jak jsi se o něm v zimě zmiňoval ?

Re: Akce, srazy, výstavy 24. kvě 2011 22:20 #254906

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Dnes v Plzni otevírají TEN Hornbach. Ráno mohou čiperové soutěžit i to poukázky 20 x 10.000,-.
Tož doufám, že tam o víkendu bude k hnutí.
www.hornbach.cz/cms/cs/cz/o_nas/novinky/...tevreni_v_plzni.html
Poslední úprava: 24. kvě 2011 22:30 od HonzaPM.

Re: Akce, srazy, výstavy 25. kvě 2011 06:00 #254922

• Jirka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 668
To Květa

Ano, byl jsem se podívat u Franka v Heiligeneich, z Tullnu je to kousek. Celkem zklamání, růží hodně ale orientace prachmizerná. Chtěl jsem koupit Bishopstadt Paderborn - již dlouho ji obdivuji v Badenu- dle seznamu na internetu ji mají mít, ale po půlhodinovém hledání jsem to vzdal. Přítomná slečna byla sice ochotná, ale o prodávaném sortimentu růží měla jen velmi mlhavé představy.... Asi jsem měl předem poslat mail, aby tu růži měli připravenou. :(
Moderátoři: Eva L., Květa