Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Co nam kvete v AU

Re:Co nam kvete v AU 03. pro 2009 06:16 #2923

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
Jitko, je úžasná, pobavilo mě to, ta moje je spíš vyčuraná a urážlivá:silly:
Vlaďko: to je fakt dobrý
Dreslo: mám stejnou sasanqu, mají tady ještě i větší s trochu plnějším květem, zatím odolávám, nemám moc kam dát a předsíň už je tak jako tak narvaná kytkama, co přezimují a hlavně 6 ks kaméilíB)
stejně uvažuju o koupi v Fischera, který napsal o kaméliích knihu (má i panašované druhy :-))
Elino: ti papaušci vypadají dost dobře, u nás by to byla fotka tak nanjvýš ze zoo:woohoo:
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re:Co nam kvete v AU 03. pro 2009 18:16 #2924

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Pro Elinu: tak máme 14 druhů papoušků a kolem 100 ks(+ - podle situace) a doma máme 3 malá mimina žaků a jednoho ukecaného papoucha- říkáme mu Pedro. Se všema je sranda.
Růží mám podstatně míň. Mám co dohánět, ale bohužel, zahrada není nafukovací.

Re:Co nam kvete v AU 03. pro 2009 21:24 #2925

• Elina
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 38
Hana.johana 100 kusu to teda je hodne.Jak se sarate o ty mimina ,je stim hodne prace?
Bud rada ze se zahrada neda nafouknout ,protoze u nas to de a uz jsme hnuly plot trikrat a potom si clovek rika ze si jenom pridelava praci.

Callistemon-Bottlebrush vy tomu rikate Stetkovec
004-6069ec0efe5500ec4fde89ef344339ad.JPG

Re:Co nam kvete v AU 03. pro 2009 21:28 #2926

• Elina
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 38
Foxtail Lily jeste neni uplne rozkvetla.
008-758d6d2d32a41499a84757e53912c654.JPG

Re:Co nam kvete v AU 03. pro 2009 21:37 #2927

• Elina
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 38
Geebung
010-2b3a29211d27e8a82df05131b532a4c6.JPG

Re:Co nam kvete v AU 04. pro 2009 16:04 #2928

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Elino, s Geebungem si nevím rady, co je to?
Callistemon má nádhernou barvu.Papouši a andulky nám tu občas taky lítají;) a dokonce se mi mezi růžemi podařilo lapit rosellu penantovou. Než se o ni sousedi přihlásili, stihla pokadit celou zimní zahradu. Píšeš o bílých papoušcích, myslíš kakadu? To byla moje oblíbenkyně u kamarádů, obr slepice a hrozně zpomalená. Bohužel se jí zbavili, protože dělala strašný rámus. Oni mají 3 malé děti, tak bylo hluku příliš.

Hana.Johana: Dcery taky mají alergii na kočky. Přišlo se na to až když si obě po přestěhování na venkov pořídily vytoužená koťata. Na alergologii jsme tenkrát chodili s miminem - astmatikem a je doktorka otestovala jen tak mimochodem. A tak řekla, ať je necháme, že léčba šokem je leckdy prospěšnější. Funguje to tak, ale občas (zřídka, ale stalo se) začne některá z nich po mazlení s kočkou kýchat. Možná je načatá něčím jiným a kočka ji dodělá. Mimino se z astmatu vyléčilo špínou. Když mu byly 2 roky začala za pochodu úplná rekonstrukce domu, a krom čurbesu a staletého prachu všude kolem ještě miloval dělit se s Ukrajinci o nejlevnější salám (ukrojený nejšpinavějšíma rukama) a taky (když se nikdo nedíval) po nich vydloubával z hlíny vajgly a chlapsky je ocucával.

Dano, taky jsem viděla nádherné sasanquy v NL - a za hubičku, jenže už jsem měla tuhle koupenou. U mě nejsou kamelie moc dlouhověké, mám už asi třetí várku. O jedny jsem přišla v hrozném vedru 2003. Zalévané byly, ve stínu taky, zašly suchým vzduchem. Teď je připlácávám na severní stranu domu, tam je na naše poměry nejvíc vlhko. Co znamená ten Fischer?

Tvarujete kamélie nějak? Dělají mi docela dlouhé letorosty, jenže střihnout do nich mi bývá líto.

Re:Co nam kvete v AU 04. pro 2009 17:20 #2930

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Náš pan doktor zase říká, že rozhodne puberta-buď se všechno ztratí ( alergií je už 5 druhů, nejsme žádní troškaři ), nebo se to bude stupňovat. Ale ty astmatické záchvaty nebyly dřív moc příjemné. Tak nechci, aby se to opakovalo znovu.

Pro Elinu: s miminama není až tak velká práce. Mají už 120 dní, normálně si je krmili rodiče a až když už ´žraly´ sami ( nevím, jaké jiné sloveso bych měla použít, protože oni jsou opravdu nenažraní ), vzali jsme si je domů.

Ty vaše fotky květin a keřů jsou fakt krásné. Mě právě dnes rozkvetl červený ibišek, než jsem je z venku přenesla do domu, všechny jsem je drasticky ostříhala a teď krásně začínají kvést. Aspoň nějaké potěšení při tom hnusném inverzním počasí.

Můžu se ještě zeptat, co je to za kytku ta Foxtail Lilly?

Re:Co nam kvete v AU 04. pro 2009 18:43 #2931

• Jirka
Foxtail Lilly je Eremurus, česky liliochvostec.

Re:Co nam kvete v AU 04. pro 2009 18:46 #2932

• Jirka
A ten Geebung je australská kytka - keř Persoonia chamaepitys, příbuzná proteím.

Re:Co nam kvete v AU 05. pro 2009 01:04 #2935

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Jirko - díky.
Moderátoři: Eva L., Květa