Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Zahradnictví, E-shopy, Výměny II

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 06. úno 2017 17:32 #316032

• JUDY
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1146
Ahoj Láďo, určitě to zvládneš. My jsme to minulý rok na Floribundě taky takto platili a manžel to aktivoval až ve chvíli, když jsme zjistili, že to musí zaplatit hned - kurz byl příznivý, žádný další poplatek. Kvůli bezpečnosti to manžel hned po provedení platby přes internetové bankovnictví zablokoval. Vím ,že i můj kolega to tak dělá, že si to vždycky aktivuje jen na dobu a částku, kterou potřebuje zaplatit a poté elektronic. deaktivuje. Odezva od Floribundy byla prakticky okamžitá, že platbu přijali. Poštovné bylo taky 50 zl. Jinak, jak tu byla řeč o usekaných kořenech Massadovek - mně loni na jaře přišly všechny z Floribundy s nádhernými neusekanými kořeny, jen Fantin Latour/což samozřejmě není Massadovka/ - místo jedné velké poslali 2 "mrzáčky" - ale ujaly se bez problémů i tyto. Za mne s Floribundou naprostá spokojenost, dodání myslím 5 dnů.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Láďa

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 07. úno 2017 07:37 #316034

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 442
Paypal vřele doporučuju, je bezpečnější než obyč platba kartou přes portály, je to jednoduché bez poplatků.
Letost na podzim se mi dokonce stalo od Rosen von Schultheis z německa sem objednávala jednu růži, v té době(nevím jak teď) měli možnost platit jen převodem, žádná platební brána,žádný paypal. Kvůli vysokým poplatkům jsem je poprosila o platbu kartou. Potřebovali vědět číslo karty,majitele. Měla jsem strach tak sem si omezila jakýkoliv výběr z karty na dobu než strhnou platbu. Nakonec vše proběhlo bez problémů a danou částku si z karty odepsali do 24 hod dali vědět. Netuším jak,ale byli milí vstřícní, rychlí a žádná zlodějna se nekonala:-)

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 07. úno 2017 16:04 #316041

• JUDY
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1146
Ahoj, p. Basík má od 6. do 12. 2. slevu na cibule lilií 10% - tak ,pokud jste ještě neobjednali / já už bohužel jo/, tak se Vám to třeba bude hodit.¨
Kdybych to byla tušila... :huh:
Následující uživatel poděkoval: Jana V.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 17. úno 2017 13:10 #316426

• LucieT
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 907
Tak dnes dorazily lilie od Lukon bulbs. Vypadají moc hezky, jsou velké, vypadají zdravě. Jenom nevím, co teď s těmi orientálkami, venku právě intenzivně chumelí, takže k tomu sněhu na zahrádce připadl další. :S Ostatní jsou do velkého květináče, tak ty rovnou zasadím. Škoda, že nedali vědět dopředu, napsala bch jim, ať ještě 2 týdny počkají.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 17. úno 2017 13:39 #316429

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Lucie, to znám, už párkrát mě Lukon takhle vyšplouchnul. :angry: Zásadně neberou ohled na počasí.
Ale zase se tak moc neděje. Jsou dvě možnosti - buď cibule zahrab do rašeliny (suché) a dej do chladna s teplotou do +5°, nebo je i v těch pytlíčcích ulož na dno do ledničky. Tak ti vydrží až do sázení.
Následující uživatel poděkoval: LucieT

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 17. úno 2017 14:07 #316433

• LucieT
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 907
Evi děkuji za radu. Tak jsem je šupla do ledničky. Dolů k mrkvi a zelí. No děti koukaly a ptaly se, co to je a co z toho budu vařit. :laugh: Tak snad tam pár dní přežijou, příští týden má být hodně teplo, tak snad pak půjdou do zahrady.
No včera večer jen došla sms od pošty, že mi doručí balíček na dobírku. Tak jsem přemýšlela, co mi kdo poslal a ony ejhle cibule. Docela mě to vyvedlo z míry.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 17. úno 2017 17:17 #316440

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
No, mne vcera dorazily od Lukonu taky, jenze krome lilii i bohysky a jedna pivonka. A taky nevim kam s tim, potrebuji si nejprve pripravit misto a zadny zalozni zahon, kam bych je zatim dala, nemam.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 17. úno 2017 17:36 #316442

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Kiko, s liliemi to udělej jako Lucie, kořen pivoňky zabal do lehce navlhčených ( ne mokrých) novin a přidej k liliím. Bohyšky bych dala do chladna na světlo. Třeba na parapet chodbového okna, nebo tak nějak.
Následující uživatel poděkoval: Kika

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 17. úno 2017 18:57 #316448

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
Taky mám doma už lilie od Koníčka a dnes jsem nějaké přikoupila přímo. Dřív jsem je skladovávala po nákupu v lednici, ale často ani ta lednička už nedokázala zastavit proces. Hlavně u těch ze super-hyper, které byly na prodejně nějakou dobu v teple.
Ty letošní chci částečně našupinovat (to je sport, ne že bych si myslela, že jich budu mít lán), zbytek nasadím do nádob.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 17. úno 2017 19:24 #316450

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Mně loni taky přišly lilie brzy, nechala jsem je v krabici v chladné předsíni, ale jedny pokračovaly v růstu ( vybělené :unsure: ) a druhé chytly plíseň :angry: a naopak se pak dlouho nemohly probrat :huh: .
Takže jsem nabyla dojmu, že pro příště bych asi zakoupila substrát a nahrnkovala. Za pár týdnů bude kořenů plný květináč a půjde to pak zasadit komplet
Moderátoři: Eva L., Květa