Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Zahradnictví, E-shopy, Výměny II

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 14. čen 2016 09:31 #309474

• Lucie
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 149
Pro milovníky klematisů bych se ráda podělila o super přístup a extra kvalitní rostliny (v životě mi tak krásné, velké - cca 1-1.20 m a zdravé klemíky nepřišly a to v ceně od 120-170 Kč) od školky Havlíček zahradnictvihavlicek.cz/ a to přesto, že nejsou zásilkový obchod. Paní Havlíčková byla velmi ochotná a milá, poslala aktuální seznam sort a rostliny poslala na dobírku. Přišly hned druhý den, super zabalené a i přesto, že jsou opravdu veliké a nyní kvetoucí, tak naprosto nepoškozené.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: varouch, Kika, Jikra, alenak

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 14. čen 2016 09:53 #309475

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11815
no a já zjistil kde mají Čínský císařský strom - u p. Žižky v Dolní Brusnici a to je vesnice před moji mámou :P tak už vím co budu v brzké době sázet :laugh: :laugh: :laugh:
Následující uživatel poděkoval: Lucie

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 14. čen 2016 10:00 #309476

• Lucie
  • Expert Boarder
A oproti tomu dvě negativní zkušenosti a to s www.paradise-garden-eshop.cz/, nikdy více!!! Místo všech objednaných dvoulitrových květináčů poslali K9 a v nich sotva přepíchnuté a nezakořeněné prcky (např. rozrazily a to v ceně 80 Kč za kus!, to samé dlužichy, také místo 2 litrových K9), dlužichy navíc všechny v jiné sortě, než byla objednaná a shnilé, dále ostrožky rozmlácené, 2 náprstníky shnilé. Jediné, co dorazilo v pořádku, tak jsou tři kakosty. Objednaný zvonek dorazil jen 2x (účtován 3x) a není to ani zvonek prostřední, který byl objednaný, u dvou bohyšek ze tří je záměna. U 3 ks dračíku je popis, že se jedná o bílý a nikoli o Red Tub. Bells, který byl objednaný a jeden z nich ani není dračík, ale hvozdík :angry: :angry: :angry:

Další "super" nákup byl na www.puskvorec.cz, všechno přišlo bez květníku (např. i řebříčky viz foto) a shnilé, plesnivé a páchnoucí v uzavřených igelitových obalech :sick: :blink:

Photo1461.jpg
Následující uživatel poděkoval: alenak

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 14. čen 2016 10:10 #309477

• Lucie
  • Expert Boarder
Lukáš napsal:
no a já zjistil kde mají Čínský císařský strom - u p. Žižky v Dolní Brusnici a to je vesnice před moji mámou :P tak už vím co budu v brzké době sázet :laugh: :laugh: :laugh:
Tak ten teda je! Kam bych ho ale vysadila, přeci jen to bude obřík! :dry:

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 14. čen 2016 11:37 #309481

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11815
snad střih to vyřeší
ještě se mi tam líbila Chitalpa

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 14. čen 2016 12:15 #309486

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Lucie, díky za zkušenosti :up .

My takhle kdysi naletěli zahradnictví Konvičková, bylo to tehdy jedno z mála, co inzerovalo, že mají Kalmii ( Mamotu). No, místo kalmií za cca 180,- ( měli mít různé, takže jsme objednaly víc kusů) přišly tuším wajgelie nebo něco takového v malých květníkách v hodnotě cca 45,- Kč, ale naúčtovány byly ty Kalmie za 180,-. Měli na stránkách v obchodních podmínkách, že pokud jim něco dojde, mohou poslat náhradu. Nebylo proti tomu prakticky žádné obrany, úplně legálně nás okradli :angry: .
Od té doby vždy do poznámek v e-shopech píšu, že nechci posílat náhrady :dry: .

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 14. čen 2016 23:36 #309546

• Gabča
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3236
Lukáš napsal:

Brusnici mám necelých 20km a jsem ostuda, ještě jsem tam nebyla. :blink:

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 02. čec 2016 20:46 #310894

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Byla jsem dnes v Mostě. V OBI měli klasiku, růže řady Apollo a další řadu tuším Parfum nebo ( nebo tak nějak -jakože voňavé), ale jména kultivarů tajili, rozlišovali je jen barvou. Nicméně vzadu se za 400,- krčilo několik větších květináčů se zajímavějšími kousky, objevila jsem nějakou oranžovku ze série Castle, ale jednovýhonovka :unsure: , nestála za tu investici. Odvezla jsem si akorát pár kousků šalvěje pomoučené za 35,- ( sice v k9, ale pěkně narostlé a šťavnaté).
Mnohem horší to bylo v Baumaxu ( část bývalého oddělení Zahrada zaujímaly gauče :blink: , venku také nic zajímavého, růží asi 20ks, všechny v těch malých čtvercových růžákách, nic zajímavého :S .
Jsem zase ušetřila :whistle:
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 02. čec 2016 21:28 #310897

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Ve Varech v Obi měli hvozdík ´Kahori´, v kulatém květináči (cca 10 cm) za 9,-.
Ženské to míjejí, páč to neznají a páč to s regálu ve stínu nekvete. Přitom on je tak božský!

Byl jsem dnes v Plzni u Fišera, v Arbolesu, u Písaře a ve Všerubech v anglickeruze.cz
Všeruby nejlepší - hlavně sortimentem a prostě pocitově a vším.
Arboles - tamní sortiment nemá ani hlavu, ani patu. Ale zase nej pan prodavač. :laugh:
U Písaře personál nekomentovatelný - po bouřce nechá poválené ostré cedule - chodí tam děti
- a sedí za prodejnou na lavičce a dávají jedno cígo za druhým.
Na pokladně nápis - jsme venku, houkněte na nás... No, asi jsem moc nóbl, tohle nechápu.
Stromkové růže poválené, levandule pod nimi zlámaná (pochopím), ale rašící šípek-podnož
v každém květináči nepochopím nikdy.
Na druhou stranu tam mají naprosto stejný sortiment pivoněk, jako má Obi,
z téhle holandské školky:

www.gebrgriffioen.nl/?page_id=2&plant_id=27

Zatímco v Obi mají stísněné polomrtvé chudáky ve stínu regálu a pod střechou, za 179,- a víc,
u Písaře je mají pěkně na sluníčku, za 129,-. Tak jsem pro jistotu 4 přikůpil, ech.
Mají levanduli ´Aromatico Blue´, opravdu pěkné rostliny v K1 (1 litr) za 49,-
a taky echinaceu (´Alba´ a vínovou nevím sortu) v K 1,5 (1,5 litru) za 69,-.
Leccos cenově fakt zajímavé a pěkné rostliny, ale to prostředí a personál - bída s nouzí.
Nedoporučuji otevírat jejich "WC pro zákazníky" - ucpané WC plné vajglů s odérem 4. cenové.
Největší jejich hit - Klatovský karafiát v mnoha sortách, krásně voní do dálky!

Fišer - jsem si myslel, jak si tam koupím ´Madame Anisette´, ale oni Kordes
v 6 L vůbec nemají (resp. tři chcíplé ´Rosenfaszination´) a tím to hasne. Nuda.
Levandule v K1 za 125,- a další mimózy. Zklamání sezony.

Všeruby - klasické vesnické zahradnictví s místními zaměstnankyněmi.
A ta jedna dámy z Ukrajiny se umí na člověka tak hezky usmát, ách.
Vzpomínám, jak mi kdysi vyprávěla o její lásce k ´Summer Song´.
No prostě lidské zahradnictví i přístup. Vzal jsem pár šalvějí, veronic
a přinejhorším i nějaké ty růže, ech... Mají tam i historické, např. ´Alba Maxima´
za pár peněz ve velkých kontejnerech, narostlé a kvetoucí, krása střídá nádheru.
Vyhnal mne prudký déšť a slota, škoda.

anglickeruze.cz - Arbo Všeruby dnes - zadní část, kde jsou skoro jen růže, trvalky vepředu
P2090153.jpg
Následující uživatel poděkoval: varouch, Evka, Vendy, Jikra, alenak

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 02. čec 2016 22:14 #310907

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Jeníku,díky za report. Koukla jsem na jejich stránky a novinky nemají ( aspoň na webu).
Olivii by měl mít Flos, ale v reálu jsem jí tam nenašla ( možná jí měli někde schovanou "podpultíkem" :S ).
Moderátoři: Eva L., Květa