Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Zahradnictví, E-shopy, Výměny II

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 06. dub 2019 19:36 #324942

• Láďa
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 597
Musel jsem nahradit jednu ze dvou exponovaných solitér před terasou. Odrůda Burghausen je nádherná v plném květu ale náchylná na korovou spálu. Možná právě proto přestala kvést a po jednom kopnutí byl velký keř pryč. Uhnilá. Už jsem nechtěl velkou keřovou a tak jsem se rozhodl pro dvě angličanky, aby byl keř bohatší. Vybral jsem England rose (bohužel jsem váhal a mezitím vyprodali u Austina Gabriela OAK) a ikdyž jsem četl Honzovu zkušenost při osobní návštěvě ve Všerubech, objednal jsem růže tam. V Aronii měli poznámku, že současné objednávky budou vyřizovat až koncem dubna. Bohužel měl Honza pravdu. Loňskou nebo předloňskou kontejnerovku vyklepli a s trochou hlíny na kořenech poslali v plastovém sáčku. Jsem zklamaný. Reklamovat asi nemůřu. U zdejších zahradnictví mají taky loňské kontejnerovky ale tam si můřu vybrat.
A ještě k pharmarosa.cz. Podstatně tam růže i poštovné zdražili. Vzhledem ke kvalitě sazenic (tenké výhonky) bych už raději koupil prostokořené v německých e shopech.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: babkaela

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 06. dub 2019 19:56 #324943

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3699
Láďo, tak jsem k Pharmarosa nakoukla, to je tedy šok. Když jsem od nich loni brala ještě na Sk, tak ceny byly poloviční...... :dry: Škoda, sortiment je docela zajímavý....

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 06. dub 2019 21:06 #324945

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7632
Mám dojem, že Pharmarosa zdražovala na 2x, cena se mi už zdá vyhnaná , zas toho tolik neprodají. Dnes mi kamarádka vypravovala, že byla minulý týden u Starkla - osobně. Nadšená, jaké měl růže a co nakoupila, ale jména si nepamatovala a zboží jsem neviděla.
Následující uživatel poděkoval: alcearosa

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 13. dub 2019 20:44 #324977

• alenak
  • Platinum Boarder
Dnes jsem byla dokupovat borůvku v Žehušicích, tak to není daleko už zajet k Starklovi. No ani jsem nemusela odolávat. Myslím, že mám na dlouhou dobu návštěvu vybranou. Lidí bylo hodně, ale to zboží se mi nelíbilo, dnes. Cenově šel taky nahoru, ale neodpovídá to kvalitě zboží. Z růží bych nevybrala vůbec nic, špatné, žádná kvalita, na prodej jich bylo dost. :dry:
V Hortisu naproti se mi líbilo více, tam mají kontejnerované růže Kordes, ale ty jsem podrobně neprohlížela, dnes jsem měla šetřivou. ;)
Následující uživatel poděkoval: babkaela, Zoja

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 14. dub 2019 14:34 #324982

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11815
DSC09387.jpg

DSC09393.jpg

DSC09394.jpg

DSC09390.jpg

DSC09388.jpg

tak já to byl u Stárkla omrknou dnes - ještě že jsme byly autem mé drahé polovičky , jet mím autem tak nevím nevím
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, quendery, Láďa, Jikra, alenak, Gabča, babkaela, alcearosa

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 14. dub 2019 22:32 #324984

• alenak
  • Platinum Boarder
Lukáši, ty ses ale rozjel ;) , tak ať to roste a jsi spokojen :)

Konkrétně jsem nic nesháněla, jenom pokuk, asi jsem tam byla ve špatný čas, pro letničky jezdím do Světí. :)

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 15. dub 2019 12:57 #324988

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
Žlutý bob by se mi taky líbil. Mám jenom klasické modré a jeden vyblitý, pardon, pudrový růžový. Letos jsem si pořídila nějaký no name z Lídlu na jaře a jeden Gallery blue, měl by byt nízký, uvidíme. Ze semen mi nikdy nevyrostly až ke květu, několik pokusů s mizerným výsledkem.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 15. čec 2019 23:01 #325857

• alenak
  • Platinum Boarder
Honzo, moc fotek nemám. Ono pršelo a s deštníkem to moc nešlo, tak až po dešti pár foto. Cesty v růžích byly ušlapané a kluzké. Boty jsem naštěstí měla gumové, přesto se smekalo. Celkově se mi zdály růže, proti jiným rokům, moc pěkné. Zdravé, bez chorob (bylo stříkáno), hnojené, v dobré kondici. Třeba víc nafotila Eva. Moc nerozumím tomu, proč nemají doplněné fotky na webu u některých růží, když jim na poli kvetou...
DSC02134.jpg
Lensovky, růžový Alden B. vpravo
DSC02135.jpg
fialový Sibelius, vlevo na poli vidět řízkované
DSC02136.jpg

DSC02138.jpg
ta barva růže byla krásná, foťák to moc nevzal
DSC02141.jpg

DSC02154.jpg
Spelwark, Kordes, vpravo Piano
DSC02156.jpg

DSC02157.jpg
ještě krásná růže Mathias
Poslední úprava: 15. čec 2019 23:07 od alenak.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, quendery, Láďa, babkaela

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 15. čec 2019 23:15 #325858

• alenak
  • Platinum Boarder
DSC02159_2019-07-15.jpg

DSC02161.jpg

DSC02162.jpg
to červené listí bylo nádherné
Angličanky jsem, mimo ty jediné nefotila, jsme na suchu, tady bych trápila je i sebe. :) ;) tak se jimi kochám jinde, vč. vašich krásných fotek, za které děkuji. :)
Poslední úprava: 15. čec 2019 23:18 od alenak.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., HonzaPM, Kaja, quendery, Kika, Láďa, babkaela, alcearosa

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 16. čec 2019 09:10 #325859

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Alenko, fotky máš opravdu vydařené, díky za ně. Měla jsem bohužel smůlu. Když jsem se právě chystala k pořízení fotek, spustil se prudký déšť a na poli vznikla potopa. Do meziřádků se nedalo vlézt bez nbezpečí, že mi ujedou nohy a svalím se do růží. Tak jsem to vzdala.

K tvým můžu přidat jedinou - Empereur Charles IV.

DSC06384.jpg

A snad ještě Matthias Claudius s Květinou rukou

DSC06388.jpg
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Kaja, quendery, Kika, Láďa, alenak, babkaela, alcearosa
Moderátoři: Eva L., Květa