Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Živočichové v zahradě II

Živočichové v zahradě II 19. lis 2018 14:09 #324116

• luci
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 995
pamatujete jak jsem v červnu psala jak k nám začala chodit jedna opuštěná kočka? jak ji někdo vyhodil a našla azyl u nás pojmenovali jsme ji mia ... tak se k nám nastěhovala se 3 koťatama ... no nemohli jsme ji vyhodit s kittynkou to byly nervy vlastně ještě jsou ... mia tragicky umřela a zůstali nám tři sirotci ... statečně to zvládli a mi týden šly na kastraci protože všechny 3 byly kočky ... kittynka loni měla zase 5 kocourů takže další koťata už bychom fakt neuživili ...
teď máme trochu nervy aby koťata přežila kastraci když jsou venkovní a nejsme s nima každý den ...
ale chtěla jsem vám je ukázat neb i na veterině z nich byli nadšení ... sindy, sandra a sofi vůbec je nerozeznali :-)

jen co přijedeme na chalupu a zatopí se ... hned tryskem utíkají ke krbu ...
3602786124837363438.jpg

pak se pohledem zeptají co bude na večeři? :-)
5361884002973948934.jpg

po jídle a dezertu si jdou nahřívat kožíšky ...
7535226302605537254.jpg

tím že jsou po kastraci tak mohli spát uvnitř ... a ráno dostali protekčně teplé kuřátko uvnitř ...
6355674699537629220.jpg

6167862664566795008.jpg

následuje oblíbená činnost ...
8656959222418985347.jpg

konec pohádky ...

pak ještě závodně hrají fotbal ale to až někdy příště ...
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kika, Láďa, Jikra, Ajka, alenak, alcearosa

Živočichové v zahradě II 23. lis 2018 07:08 #324133

• Ajka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3936
Pěkný příběh s krásným koncem. A koťátka se opravdu povedla. :)

Živočichové v zahradě II 23. lis 2018 13:51 #324135

• luci
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 995
Ajko děkuju, že jsou rozkošný? kór když si nahřívají kožíšky jako včera ...

20181122_191319.jpg

končím ať nezas...m vlákno diskuse ...
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Láďa, Jikra, Ajka, babkaela, alcearosa

Živočichové v zahradě II 30. pro 2018 00:29 #324317

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7632
Dnes nám na zahradu slétla návštěva.
No jo, než jsem pořádně vyfotila, tak nám káně odletělo, alepoň byl pokus vyfotit ;)
DSC09740.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Evka, Láďa, Jikra, Ajka, alcearosa

Živočichové v zahradě II 30. pro 2018 15:04 #324326

• Jikra
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2913
Krásnej portrét, J.
Následující uživatel poděkoval: alenak

Živočichové v zahradě II 26. led 2019 13:33 #324627

• alenak
  • Platinum Boarder
nestačíme sypat....
DSC09786.jpg

DSC09785.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, quendery, Evka, Láďa, Jikra, Ajka, babkaela, bradhal

Živočichové v zahradě II 27. led 2019 10:17 #324632

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Dostala jsem pod stromeček moc zajímavou knížku www.megaknihy.cz/zvirata/334133-krmime-p...ne.html?search_pos=1

Hned úvodní kapitola je zdrcující, mluví o doslova tragickém úbytku ptáků v celosvětovém měřítku a o nutnosti jejich celoročního krmení. Od r. 1800, kdy začalo systematičtější sledování počtu jednotlivých druhů, je úbytek ptáků 80%. To je neuvěřitelné a alarmující množství.
Cituji autora: "...ničením jejich přirozeného prostředí a možností obživy přispívá člověk podstatným způsobem k drastickému úbytku našich ptáků. Celoroční krmení je proto naše povinnost, nezbytná pro jejich přežití."
A když jsem se ještě dočetla, že v 60.- 70. letech min. století byli masově likvidováni jedem např. vrabci a dynamitem !!! špačci a že likvidace ptáků zamořováním půdy pesticidy a dalším svinstvem stále pokračuje, tak se mi udělalo špatně a od vánoc jsem na knížku nesáhla, až teprve včera. Potřebovala jsem zjistit, co všechno zobou kosi, kteří jsou momentálně ohroženi jakousi zhoubnou nemocí.
A ještě jedna zajímavost mě zaujala a zároveň potvrdila moji vlastní zkušenost (krmím celoročně), že největší spotřeba krmiva je v květnu - červenci. Všeobecně se tvrdí, že v létě krmit ptáky je zbytečné, že mají dost potravy v přírodě. Opak je pravdou - v té době nejsou ještě semena, bobule, hmyzu také drasticky ubývá. Nehledě na to, že mnoho druhů v té době znovu začíná hnízdit a spotřeba potravy je větší.

Omlouvám se, nechci být za moralistu, ale moc prosím a přimlouvám se za naše opeřence. Prý už v r. 2050 nemusíme na našich zahradách slyšet jejich cvrlikání. Jen ticho.

www.zelenadomacnost.com/k/pro-celorocni-dokrmovani-ptaku
www.prodej-slunecnice.cz/slunecnice/slunecnice-cerna
Poslední úprava: 28. led 2019 08:19 od Eva L..
Následující uživatel poděkoval: quendery, Evka, Láďa, Kamcule1, Jikra, Ajka, alenak, babkaela, bradhal, LucieT

Živočichové v zahradě II 27. led 2019 20:57 #324635

• alenak
  • Platinum Boarder
Evi, naštěstí u nás nepozorujeme úbytek ptactva. Po obci je hodně zeleně, až moc, nic se moc neudržuje. Dnes jsem na zahradě odpoledne napočítala 8 kosů. Přilétli, muž jim připravil jablka. Na otočený sud, nabodnul na plot a jablka oni milují. Přes léto nepřikrmujeme, ale dáváme po zahradě vodu. To v tom horkém létě si myslím pomohlo. Podařilo se mi instalovat nové pítko, ale musela jsem dávat často čistou vodu, rádi se koupali, stále bylo plno, kočky se na ně nedostanou, když seženu trubku,přidělám :)
DSC09400.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, quendery, Evka, Láďa, Jikra, Ajka, bradhal

Živočichové v zahradě II 28. led 2019 08:16 #324637

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Alenko, dík za tvou péči o ptáčky. :) Ty tvoje fotky jsou úžasné. :)
Když pozoruji ptačí cvrkot na naší zahradě, taky bych neřekla, že ptáků ubývá. Ve svém příspěvku jsem vycházela ze statistiky a grafů ve zmíněné knížce a ty jsou otřesné. My můžeme mít jen lokální pohled, který se zdá příznivý. Ale celosvětová situace je mnohem horší a nejen u ptáků. Existují dlouhé seznamy vymírajících živočichů a je potřeba, aby o tom vědělo co nejvíc lidí a aby se podle toho k přírodě chovali.
Samozřejmě netuším, jak bych mohla zachraňovat třeba koroptve, které z naší přírody pomalu mizí, ale tam, kde můžu něco ovlivnit, snažím se podle svých možností.
Následující uživatel poděkoval: Jikra, Ajka, alenak

Živočichové v zahradě II 28. led 2019 08:33 #324638

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
To je smutne konstatovani.
Bohuzel musim rict, ze u nas to plati, v drivejsich letech k nam letalo hodne ptaku. Letos skoro nic, vidam u krmitka jen hrdlicky. :(
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Evka, Ajka
Moderátoři: Eva L., Květa