Ajko, promiň, mýlila jsem se (neumím tady používat "smajlíky", jinak bych se červenala snad i na zádeli), viděla jsem "plástev" a usoudila, že jde o vosíky ... foukám na bebina po žihadlech, bolí víc než hodně ... loni napadli sršně (taky za normálních okolností neútočná vosa) manžela při vstupu na posed, nemá alergii, ale ještěže byl synátor poblíž a měl u sebe antialergické pilule, nevím, jak by to při jeho vysokém tlaku dopadlo ...
A šetrně odstranit vosy nejde ...jedině je zcela zahubit ... večer (až už jsou všechny v hnízdě a spí) nastříkat nějaký insekticid a usmrtit je tak nějak naráz, asi by se to také nepovelo ... čeká mne to s podzimem ... mojí vlastní blbostí a zvědavostí.
naši letošní vosíci nad vchodovými dveřmi do skleníku
A postup budování vosího hnízda u výpusti z kubiteru ... tenhle jsem letos ještě nemusela použít, problém bude, až začnou nazobávat zrající hrozny (dědovi bude vadit neskutečně) nebo až před mrazy bude nutno kubiter vypustit ... zatím se vzájemně vosy
veda.instory.cz/zeme-priroda/315-jsou-uz...i-nenavidi-proc.html i moje rodina necháváme v klidu ...
3.6. to by ještě zlikvidovat šlo asi bez nějakých větších problémů
2.7.
16.7.
a dnešní stav .............. nooo, asi budu mít docela problém