Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: jaro

Re:jaro 10. dub 2010 16:20 #5161

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
já nsem rezignovala,.....mrazíky mám každý den,....děsný, ale popojdu 100m do vsi a v pohodě po jinovatce ani stopa, asi je to tím že sme u rybníka,..
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re:jaro 10. dub 2010 16:52 #5162

• kaja
jo -u vody je vždycky více zima. já jsem zvědavá , kdy nasadím Tantau co mám na okně už olistěné. teď by je mrazík spálil určitě.

Re:jaro 10. dub 2010 18:24 #5166

• Dany
Jo jo, děvčata zlatý, sviňa čas, já už bych tak sadila ven. Zjistila jsem jednoduchým počtem, že mám asi 12 přepravek trvalek a letniček, něco jsem už rozdala, nepočítám rajčata, papriky, muškáty. Začala jsem brzo kvůlivá zimním depresím :-) a nedočkavostí a nezkušeností a teď jsem zahlcena :-) . Pořád to nosím ven a zas dovnitř a včera a dnes je to srandovní, protože se počasí pořád střídá. Tak byly doma. Rajčata jsem už dala do nevytápěného skleníku, ale asi je na noc schovám.
Jo a Dreslo,k těm kedlubnům...vrátila jsem se k normálnímu výsevnímu substrátu, zaset a moc si toho nevšímat, fakt. Perlit se mi absolutně neosvědčil a nevěřila bych ani těm všeljakým jiným vymoženostem. Je pravda, že ten pro květiny jsem trochu prolívala tabákovým výluhem (vývarem), ale čím si rostlinek po vysetí kromě zalití všímám, tím jsou lepší. Ty nepřepikýrované jsou kolikrát silnější a větší než přepíchané. Zářným příkladem jsou Delphinia, ale fotky dávat nebudu. To si všechny dovedete představit. Psali, že z časných výsevů vykvetou ještě letos, asi nee, ale těšila bych se. A pár kedluben jsem dala v týdnu ven, abych zjistila jejich odolnost. Jinak jsou ve skleníku. Pěkný večer.D

Re:jaro 11. dub 2010 10:11 #5187

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Jaro???:ohmy: To si představuji jinak. Takovéto bylo dnešní ranní probuzení.Já bych s tím sázením ven rozhodně nespěchala. [img]

Re:jaro 11. dub 2010 10:16 #5188

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
Pardoon, jsem se nějak zasekla:( To asi z toho zděšení
Zasn____en___tulip__n.JPG

Re:jaro 11. dub 2010 10:31 #5191

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
Tak se kochněte, najednou se ty fotky zobrazily všechny, když se povedla ta poslední, no dostala jsem do ruky nový foťák, ještě si se mnou užijete:laugh: ale to počasí, ani psi nectěli ven.
Jo, když jsem u psů, Dreslo, když jsem si přivezla od Tebe to růžové nadělění, čekala na mne uprostřed zahrady ooobrovská jáma co mi ty holky chlupatý připravily. akorát, že sázt jsem potřebovala uplně jinde.
A už se těším na příští výlet, já měla zase vánoce a celou noc jsem řešila v posteli, jak co, kam:P
A teď chci sluníčkooo! Zdravím ze zasněžených Brd.

Re:jaro 11. dub 2010 10:39 #5192

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
:) U nás večer taky padaly olbřímí knedle. Ale proti jasným dnům minulý týden, v noci nemrzlo.

Dany, s výsevy máš pravdu, možná ještě vyseju přímo do skleníku. Jen mě ničí ten rozdíl mezi kedlubnami a rajčaty s celery. Všechny mají stejnou péči a pozornost. Opakuje se mi to tak víc let po sobě.

Taky mám spoustu nákupů, ale dávám je bez milosti ven na pole. Trvalky v květníkách mám u zdi domu. Minulý týden jsem vysadila hodně narychlený phlox z LB, pak byly mrazíky, překvapivě to bez problémů přečkal i on. Sázela jsem na poli i růže s narostlými výhony (přišly pozdě, tak byly přes zimu v květníku v ZZ) a jsou v pořádku.

Re:jaro 11. dub 2010 17:59 #5211

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
Tak já zkusím ještě jednou přidat fotku z dnešního rána. Dreslo dík moc, V:)
Zasn____en___tulip__n-3b4066dfd190fe161a0bc4933b658e29.JPG

Re:jaro 11. dub 2010 19:51 #5214

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
jejda ,jejda sníh - tož to už ne !!!--pár letošních narcisů . nádherně voní. mám je ve váze , nemůžu se ohnout pro foto.
P4100121.JPG

Re:jaro 11. dub 2010 23:00 #5215

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
jejda,jejda, copa jsi Kajo dělala, snad jsi nepracovala na zahradě;)
Moderátoři: Eva L., Květa