Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Živočichové na zahrádce

Re: Živočichové na zahrádce 06. čen 2011 11:48 #257265

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Romano, to vždy bolí, když člověk vidí, co se ti staří nalítají. My také trneme, aby vše proběhlo v pořádku.
Téma bylo zamčeno.

Re: Živočichové na zahrádce 06. čen 2011 12:49 #257275

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Sice bez fotodokumentace, ale...
včera jsem pozorovala párek čermáčků, jak učí lítat mladé....naše čtyři kočky měly pohotovost, ač skutečně nebezpečná je jen jedna z nich. Staří ji mají dobře prokouknutou, páč jí dělali za obrovského pokřiku nálety těsně kolem čumáku, až jsem se o ně skoro bála....ale kdepak, měli to zmáknutý...sedli 2 metry jeden před kočku a druhý za ní a dělali si z ní vysloveně prču. Mladí mezitím dělali krátké přelety mezi stromem a stříškou....pak to utichlo, trénink byl ukončen :woohoo:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Emilka, jaja99, Vlaďka, Kaja, Dany, maggi, lanling, helena

Re: Živočichové na zahrádce 07. čen 2011 20:08 #257680

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Dneska jsem se pokoušela vyfotit létající vrtulník, ale marně. Jedna z těch lepších fotek...
Nevíte, co je zač? J
DSCN1191.JPG

A potom ještě takovéhle " mušky" zářily zeleným trupem a čeveným zadečkem, byly taky rychlé...

DSCN1216.JPG

DSCN1217.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: jaja99, Kaja, Gabreta

Re: Živočichové na zahrádce 07. čen 2011 20:20 #257686

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
:ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:
to teda nevim, ale jsi dobrá!!!!! :up
Téma bylo zamčeno.

Re: Živočichové na zahrádce 07. čen 2011 20:27 #257689

• danah
  • Platinum Boarder
Emilko, pačmelák??? Zkus se podívat sem www.google.cz/imgres?imgurl=http://www.b...s:0&biw=1280&bih=685

a ta muška nevím....ale je krásná.
Téma bylo zamčeno.

Re: Živočichové na zahrádce 07. čen 2011 20:33 #257694

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Kromě sýkorek v budce jsme měli taky hnízdo kosů. Když vylétli dělala na poletující nedouky nálet straka. Nedovdete si představit ten cirkus co se stropil v zahradě. Snad všichni ptáčci co tu bydlí v okolí ztropili takový povyk, že ji zahnali. Ale domnívám se, že jeden kosík to trochu odnesl. asi týden jsme ho pozorovali, jak poskakuje po zahradě, nelétá, jen zobe a občas se schová v křoví. Nazvala jsem ho Johny Wollkerem.
Moc dlouhou životnost jsem neočekávala, máme tři kočky a blondýnu... Ovšem... kočky chodily zahradou... tvářily se, že ho vůbec nevidí. Bloncka ho jednou, když se hnala vítat návštěvu málem zašlápla...V neděli jsem ho zase pozorovala, jak má zobák plný žížaly.. a najednou LETÍ :up :up :up
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, maggi, helena

Re: Živočichové na zahrádce 08. čen 2011 05:11 #257725

• ROMANA
  • Platinum Boarder
:up :up :up
Jennynka zase honí vrabčáky, mají hnízdo vedle u Áji ve vysoké jedli - říkám jí věžák, protože v každém patře bydlí jiní ptáci, a oni jsou neskutečně drzí....normálně jí provokujou a ona je hloupá pořád honí...mně by zajímalo, kdyby ho chytla, co by dělala, jestli by se sama lekla, že ho chytila nebo by to odnesl......naštěstí jsou pořád ještě rychlejší, ale ona je z nich celá zchvácená!!! :laugh: :laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re: Živočichové na zahrádce 08. čen 2011 05:18 #257728

• ZuzanaCh
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 670
My měli kdysi fenku Arinku (pouliční směs), která trpěla pečovatelskou mánií o všechna mláďata v dosahu, Když začala mláďata sýkorek u nás vyletovat z hnízda, museli jsme dávat veliký pozor, protože Arinka zuřivě pečovala. Jakékoliv miminko, se musí nejdřív náležitě olízat, že ano - takže Arinka lízla a sýkorečka vypadala jak po dešti a ještě odletěla 2m.
Ale jednou se to vyplatilo, když neopatrný letec zahučel mezi chrpy, kde zoufale pípal a byl naprosto k nenalezení. I povolána Arinka a vydán povel: "Hledej pipinku!" Našla ji během minuty a přeopatrně vynesla z houštiny :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka, Dany, Gabreta, maggi, helena

Re: Živočichové na zahrádce 08. čen 2011 06:42 #257742

• ROMANA
  • Platinum Boarder
Zuzi :up :cheer: hezký!!
Téma bylo zamčeno.

Re: Živočichové na zahrádce 08. čen 2011 12:04 #257791

• danah
  • Platinum Boarder
Ne na zahrádce, ale ráno v obýváku :ohmy: :ohmy: divné zvuky, jaké jsem v bytě ještě neslyšela, mě donutily vstát a jít se podívat, co se děje. Celý náš zvěřinec, čítající dvě pejsky a čtyři kočky, naježeně sledoval šlapadlo starého šicího stroje, zvuky vycházely odtud....jen jsem mrkla a uviděla tam schovaného malého skokana zeleného. Nejspíš ho přinesla Mařena, když je hodná, tak Maruška - kočka :laugh: , náš lovec největší. Jezírko ji nesmírně přitahuje, občas mi s mručením nosí i vodní kytky, obalené trochou řasy a nebývá to hezký pohled :sick: , vždycky se leknu, co to je :whistle:
No, skokánek byl zkoprnělý hrůzou, tak se nechal nabrat do plastového kelímku a odnesla jsem jej do jezírka. Cestou si říkám, že asi bude po něm, ale nad hladinou mrška ožil a hup do vody.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Dany, maggi
Moderátoři: Eva L., Květa