Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Živočichové na zahrádce

Re: Živočichové na zahrádce 07. srp 2012 19:01 #282257

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
Dnes jsem zakoupila síť, víno začíná modrat, kosácí žerou a kálí po balkoně. Zatím tam visela na ramínku moje bílá košile, ale asi už odhalili, že není nebezpečná.
Ptáky mám ráda, docela by se mi líbil párek hedvábniček. drubez.chovzvirat.com/druhy/hedvabnicka-bila.html
jen nevím, jestli bych je naučila chodit na záchod ke kompostu.:S
Téma bylo zamčeno.

Re: Živočichové na zahrádce 07. srp 2012 19:20 #282258

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Hedvábničky se mi líbí, koukala jsem na ně minulý týden, zrovna řešíme, jaké slepičky si na jaře pořídíme, inu, městské děti se přestěhovaly na venkov, ale k těm našim bojovým kočkám pitipačkám budeme asi muset pořídit nějaké bojové slepice nebo alespoň těžkotonážnice, jinak bude po slepičkách.
Kirsten
Téma bylo zamčeno.

Re: Živočichové na zahrádce 08. srp 2012 05:19 #282260

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Tak já jsem se se slípkama rozjela, a tak jsem musela rozdělit zahradu na okrasno-užitkovou a nejedlou. Na nejedlé mám slovenské národní, velmi zdravé a odolné, dobře nesoucí plemeno Oravky (chtěla jsem české - Kropenku, ale jsou hrozně náchylné na na nemoci, děsně lítají a mizerně nesou, Šumavanky se se snáškou taky nepřetrhnou, a Slováky mám pořád za "naše" ;)) a ovečky, a na okrasné a jedlé mám stříbrné brahmánky

a indické běžce.

Brahmánky kvůli rousům a celkové důstojnosti skoro nehrabou, a běhounci likvidují slimáky.

Jinak slepičky se fakt nenaučí chodit trusit na jedno místo ;)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Vlaďka, helena, Kachnishte, mišpule, Kirsten

Re: Živočichové na zahrádce 08. srp 2012 06:47 #282263

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Amazonko, jak se indičtí běžci pohybují po okrasné zahradě? Neoštipují kytky a výsevy? A máš psa?
Brahmánky jsou nádherné. Když říkáš, že skoro nehrabou... Já mám v zahradě partu kosích bratří. Dnes ráno jsem jich pozorovala šest. Mulč rozházený po celém trávníku, oštípané výhonky na cl. alpině... Akorát, že nesnášejí ty vejce :laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re: Živočichové na zahrádce 08. srp 2012 09:21 #282268

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Běžci záhonu ubližují jen v případě, že si tam lehnou :), jinak úplně v pohodě. Psa mám, zvyknul si :)

Brahmánky jsou děsně "vznešené", takže se nebudou příliš unavovat hrabáním Jako když kus zrýpu, tak potom ano, ale samy fakt nee. Ale teda užitek z nich není (je to masné plemeno, jenže roste jak zpomalený film, takže se to nevyplatí, a vejce taky nijak moc nenesou), ale přála si je dcera, tak je tu máme v zahradě místo trpaslíků :P (jsou hezčí).
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena

Re: Živočichové na zahrádce 08. srp 2012 18:11 #282277

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
Dnes jsem instalovala síť na víno ( révu), jeden kosák se tam přece jen dostal, ale ven to nešlo, až když jsem ho vysvobodila, tak úplně zapoměl lítat a chodil zblble po zahradě, ještě že kočka spala. Zatarasila jsem poslední možný vlet od západu, tak uvidím...

Já si myslím, že by párek hedvábniček dozdobil trávník, ale děti vyhrožují, že na něj nevkročí bude-li tam riziko slepičáku ( pamatují prázdniny u babičky):P . Pro mne je dnes kbelík sušených slepičáků moc pěkný dárek.
Poslední úprava: 08. srp 2012 18:14 od MartaZ..
Téma bylo zamčeno.

Re: Živočichové na zahrádce 08. srp 2012 18:17 #282281

• Kirsten
  • Platinum Boarder
Když jsem byla malá, myslela jsem, že kuří oko vzniká tím, že se šlápne do slepičince, třeba jsou na tom Tvé děti podobně a náležitá osvěta vše spraví. ;)
Kirsten
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka

Re: Živočichové na zahrádce 08. srp 2012 18:21 #282283

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
Ty jsi opravdu expert :laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re: Živočichové na zahrádce 08. srp 2012 18:26 #282284

• Kirsten
  • Platinum Boarder
Amazonko, vybírám slepice podobně - nejprve jsem se zaradovala, když jsem objevila plemeno Šumavanek, ale velké zklamání, oproti šumavským ovcím mají s původními plemeny pramálo společného. Oravky mám zatím v TOP pětce. U plemen s jakýmikoliv okrasami se bojím, že jsou náročná na chov, u nás to musí být co nejotužilejší a nejodolnější plemeno, ale jinak bych si spoustu různých načančaných plemen dokázala na zahradě představit, třeba modré krevkérky, ách.... místo trpajzlíků u nás jsou kočky, dokážou se na okně nebo na brance vypózovat, že sousedka říká, ať už tam ani kytky do truhlíků nedávám, že těm kočkám to tam sluší víc. :)

Běžci se chovají na jídlo?
Kirsten
Téma bylo zamčeno.

Re: Živočichové na zahrádce 08. srp 2012 18:30 #282285

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Kirsten napsal:

Běžci se chovají na jídlo?

Na slimáky :laugh:
Téma bylo zamčeno.