Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Choroby

Re:Choroby 04. kvě 2010 22:37 #6357

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Kaji tak jo, třeba to někdy prubnu. ;)

Dreslo, nemají koho jíst? Tak je pošli k nám na jabloň.
Mravenci tam snáší kolonie z všemožných úkrytů.
Přijde mi, že snad v té jabloni i bydlí. Je opravdu velká.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re:Choroby 05. kvě 2010 12:07 #6368

• kaja
berušek byla loni nadúroda . zajímavé je, že přes takovou zlmu přezimovaly ve velkém množství.při mytí oken jsem jich ve štěrbinách našla celé kolonie.

Re:Choroby 06. kvě 2010 17:35 #6420

• Heva
  • Fresh Boarder
Hoši a děvčata vy mi dáváte.Před měsícem jsem zasadila angličanky od Pelců,nekolikrát denně je pozoruju a těším se na velikou krásu. Doufala jsem,že je nebudu muset tak stříkat jako starší růže ..a vy už vybalujete postřikovače.Ta zahrada mě přivede na mizinu,kéž by nová vláda přidala důchodcům nejméně pět důchodů navrch!Také jsem dnes kontrolovala jalovce a samozřejmě,že tam jsou příšerný útvary z houby.Vloni jsem to stříkala a hrušně už nemám.Prostě v okolí jsou negramoti.Nezlobte se ,že jsem se mezi vás vetřela,ale mě snad už nic jiného nezajímá než zahrada.

Re:Choroby 06. kvě 2010 20:51 #6428

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
nevíte co se mohlo stát? každý rok postivě oďubávám pupeny, aby byla co nejhezčí a ted tohle :angry:
DSCN5826.JPG

Re:Choroby 06. kvě 2010 22:12 #6434

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Heva, je to važně hezke že zahrada vas bavi a že kupujete novy rostlinky, v mem okoli spiš musim skryvat skutečnou častku co jsem utratila za kitky protože se mysly že neznama ruže za 60 kč z hypermarketu je to vpořadku. Ale co mužu dělat když každa nova kitička mě uděla vic radosti než jiny věcy.:blush:
A hrušky mame taky nemocne v okoly maji lidě stromy co tu nemoc přenašeji tak že asi už nic s tim nenadělam, no uvidime jestly postřik něco změni.:unsure:

Re:Choroby 06. kvě 2010 22:35 #6435

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Emilka wrote:
nevíte co se mohlo stát? každý rok postivě oďubávám pupeny, aby byla co nejhezčí a ted tohle :angry:
Já sem letos měla na borovici něco podobného, některé konce větviček přirezlé a ty i měly jakoby suché pupeny, střihla sem je do dřeva,...tak uvidím. Myslím že to je spálené od slunce - totiž když sem před 2 lety borovici kupovala převážela sem jí ve předu v autě před sedačkou spolujezdce a v klidu sem se zastavila na návštěvu a právě toto se jí stalo za tím sklem,...:( Jo těch výhonu co mám takhle je asi tak polovina a sem tam.

Re:Choroby 06. kvě 2010 23:02 #6441

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Heva wrote:
....Nezlobte se ,že jsem se mezi vás vetřela,ale mě snad už nic jiného nezajímá než zahrada.

:laugh: To jsi tu správně.

Re:Choroby 07. kvě 2010 07:45 #6451

• zdenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Jevgenija wrote:
...
A hrušky mame taky nemocne v okoly maji lidě stromy co tu nemoc přenašeji tak že asi už nic s tim nenadělam, no uvidime jestly postřik něco změni.:unsure:

Hruškovou rzí mám taky zamořené hrušky, bez postřiku se mi pak rez šířila na další rostliny včetně růží, bergénií ...
Na postřik jsme použili Baycor - ošetřováno z jara asi 3x po 14 - 20 dnech. Pak rez zmizela, hrušeň měla čisté listy i plody. Takže předpokládám, že když postříkáš, budeš s výsledkem spokojená.
Mě osobně se nelíbí tolik chemie na ovoce, takže si nechám jen malý stromek hrušně, na který dosáhnu. Tu velkou vzrostlou budu muset dát pryč.

Re:Choroby 07. kvě 2010 07:46 #6452

• zdenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Jevgenija wrote:
...

Hruškovou rzí mám taky zamořené hrušky, bez postřiku se mi pak rez šířila na další rostliny včetně růží, bergénií ...
Na postřik jsme použili Baycor - ošetřováno z jara asi 3x po 14 - 20 dnech. Pak rez zmizela, hrušeň měla čisté listy i plody. Takže předpokládám, že když postříkáš, budeš s výsledkem spokojená.
Mě osobně se nelíbí tolik chemie na ovoce, takže si nechám jen malý stromek hrušně, na který dosáhnu. Tu velkou vzrostlou budu muset dát pryč.

Re:Choroby 07. kvě 2010 09:46 #6458

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Zdenka dekuju za dobrou zpravu že střikani Baycorem pomuže už jsme celou zahradu před květenim postřikaly ale ted prši a prši, až přestane zopakujeme.:)
Moderátoři: Eva L., Květa