Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kde sehnat, Daruji - Vyměním, Nákupy

Kde sehnat, Daruji - Vyměním, Nákupy 12. kvě 2015 09:41 #296574

• sany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1321
Moje včerajšie prírastky z trhu od poliaka

SAM_5135.jpg

SAM_5133.jpg

SAM_5134.jpg
Anka
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Evka, Kamcule1, Jikra, Ajka, alenak

Kde sehnat, Daruji - Vyměním, Nákupy 30. čec 2015 10:44 #299264

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
včerejší nákup v Baumax -- slevy na růže / i Austin , Poulsen atd / i pivoňky , hlavně jsou hezké dřevité . vzala jsem dvě
růže jsem koupila Šejkspíra - toho jsem kupodivu ještě neměla a Kronprinsesse Mary . ještě mě lákala Twiggy , ale tu už jsem nebrala . nemám kam sadit. slevy na růže jsou prý i v Obi .. tak kdo máte zájem neváhejte - byly naprosto zdravé . velký květník z 599na 299 kč .

DSCN3940.jpg

DSCN3944.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., varouch, Evka, Kika, Jikra, Genovesa, alenak, Luša

Kde sehnat, Daruji - Vyměním, Nákupy 30. čec 2015 23:18 #299271

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Kajo, za kolik meli ty pivonky? A staly za to, jsou pekne? Diky
Téma bylo zamčeno.

Kde sehnat, Daruji - Vyměním, Nákupy 31. čec 2015 06:44 #299273

• Kaja
  • Platinum Boarder
byly po slevě za 200 kč - celkem slušné . později vyfotím .

DSCN3969.jpg

tak slíbená fotka ..
Poslední úprava: 31. čec 2015 10:25 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jikra, Ajka

Kde sehnat, Daruji - Vyměním, Nákupy 02. srp 2015 16:26 #299305

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Kájo, díky za tip na slevy. Byla jsem kouknout v Baumaxu v Mostě, ukořistila jsem růži Berleburg : www.helpmefind.com/rose/pl.php?n=47581 za 300,- a dvě hortenzie : www.newplantsandflowers.com/hydrangea-se...agical-four-seasons/ za 230,- ( pravdu krásně narostlou) a : www.google.cz/search?q=hydrangea+curly+w...0MqKxwIVRnEUCh1-mwrp za 200,- ( u té si tedy opravdu nejsem jistá, že bude dost zimovzdorná ( budu ji zimovat ve skleníku).

Výběr byl už dost malý, celkem nebylo moc nad čím váhat. Ale musím pochválit stav růží. Loni jsem byla v Baumaxu v Mostě, Praze 5 i Ml. Boleslavi a ani v jednom případě nebyly růže v tak dobrém stavu jako jsem viděla dneska. Berleburg má nachystaná poupata na druhou vlnu kvetení, ještě si jí dostatečně užiju a do podzimu jí budu muset vymyslet místečko ;) .
Téma bylo zamčeno.

Kde sehnat, Daruji - Vyměním, Nákupy 02. srp 2015 18:46 #299308

• Kaja
  • Platinum Boarder
tak ty dvě hortenzky mám - ale tu první mi daroval Luky , jak byl u mně na návštěvě . myslíš , že Curly Wurly bude háklivá ? Missi z Week koupila ještě jinou hortenzku - tak moc hezkou . dala na Week fotku .
Poslední úprava: 02. srp 2015 18:48 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.

Kde sehnat, Daruji - Vyměním, Nákupy 02. srp 2015 22:17 #299309

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Kájo, u té Magical jsem dohledala, že jí 3 roky zkoušeli, jestli bude dobrá jako zahradní hortenzie ( ale zaprvé nebyly nijaké extrazimy a jednak to bylo někde víc v teple - Holandsko, nebo tak nějak).
U té Curly Wurly píšou, že byla vyšlechtěna holanďany a také prý zkoušená jako zahradní, ale v malých květníkách je prý ideální jako pokojová.
Myslím, že Missi si kupovala ještě tu hvězdičkovou,tu tam taky ještě měli ( You & Me) a tu jsem měla a to je děsný nerost, živořila asi 3-4 roky až definitivně chcípla. Myslím, že některé jsou prostě produkt velkých společností, které pěstují hortenzie pro květinový trh, tj. jako "dárkové" kytky, nebo jako v případě Magical, kde ji vyšlechtili speciálně jako řezanou květinu.
U té mojí You&Me koupené kdysi v Kauflandu byl problém v tom, že neměla prakticky žádné vyzrálé dřevo, které by jí umožnilo dobře přezimovat. Ta Curly Wurly ( aspoň ta, co jsem si přinesla já) je v poměrně malém květníku a toho pořádného dřeva taky moc nemá. Proto jí chci první roky nejdřív zimovat ve skleníku, než si nějaké dřevo vytvoří. Možná ani to nebude nic platné, ale nic lepšího mě nenapadá :unsure: .

Edit: aha, tak ne, koukla jsem na week a Missi má jinou, nejspíš taky nějakou Magical - tu v Mostě vůbec neměli
Poslední úprava: 02. srp 2015 22:24 od Jana V..
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Kde sehnat, Daruji - Vyměním, Nákupy 03. srp 2015 07:25 #299310

• Kaja
  • Platinum Boarder
ono to bylo asi všude jinak - jak píšou z různých míst .. a tu Curly Wurly asi taky nechám na zimu doma - ještě uvidím . až pominou ty hice , přesadím do většího. Blue Bird mi přezimuje dobře - taky jsem měla kdysi obavy .
má čtyři roky .

DSCN3971.jpg

DSCN3972_2015-08-03.jpg

DSCN3400_2015-08-03.jpg
Poslední úprava: 03. srp 2015 07:26 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: sany, Jikra

Kde sehnat, Daruji - Vyměním, Nákupy 03. srp 2015 08:03 #299311

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Blue Birda náš krásného ;) , nevěřila bych, že jsou mu jen 4 roky.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Kde sehnat, Daruji - Vyměním, Nákupy 03. srp 2015 22:54 #299331

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Kajo, dekuju. Do Baumaxu jsem se nakonec nedostala, ale v Hornbachu jsem ukoristila hortenzii Avantgarde. Ma opravdu veliky kvet, ale jeste jsem ho nestacila vyfotit.
Jen jsem nikde poradne nenasla, jestli by prezimovala venku. Moc se mi ji nechce tahat domu, nemam vhodne prostory pro prezimovani kytek.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa