Děkuji všem

.
Fotky jsou z léta 2010.
Květo N. nervosa vypadá úžasně. Já mám jen nějakou vysokou nepetu od p. Fouse ( již bez cedulky), byla veeelmi velká a neuspořádaná, málem mi zrušila Caradonu, vloni jsem jí přesadila dozadu do záhonku a potvora vyrazila jednu malou pidivětvičku, uvidíme, jestli se letos objeví...
Ještě mám od p. Fouse z trvalkových dnů Calamintha nepeta a ta je tedy narozdíl od fotek na googlu krásně modrofialová a je to "plevel"

, jde dobře dělit trsy. Budu je pořizovat u Krulichů, je tam ještě nějaká, která by stála za hřích

? ´Blue Infinity´ jsem v jejich nabídce nenašla.
Případně salvia? Kupovala jsem vloni Salvia nemorosa " Schwellenburg " ( v Lotouši) a vůbec nebyla tak modrá, jako na f. u Krul., ale vínová ( bordová)

. Našla jsem ve starších diskusích Honzovu fotku z botanický, kde je také úplně modrofialová, tak jsem z toho jelen...
Veronicastra jsem loni u Krul. také nějaká nakoupila, cedulky jsou v záhoncích, nevím, které druhy to jsou. Pořizovala jsem bílé a růžové a jedno vysoké světle modrofialové. Brala jsem, co bylo v květu a líbilo se mi. Jela jsem tam bez předchozí přípravy

. Zatím jsou to mladé rostlinky, moc se těším, a budou tak narostlé jako na fotkách z DOD.
Penstemony v podstatě považuju za letničku, taky mi nikdy nepřezimovaly.