Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Počasí III

Počasí III 24. kvě 2016 11:56 #307824

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Plakala jsem, že je pořád málo vody? Plakala. Co plakala, lkala a nadávala. Co dělám teď? Pláču,lkám a nadávám, že je vody moc! Včerejší přívalová bouřka (od cca 16.35 do cca 18.00) s krupobitím trvala přes hodinu a přišla ve třech vlnách. Po první jsem si říkala - děs, ale mohlo by být hůře! Po druhé - tak už sakra dost! Při třetí - nechtějte slyšet, červenali byste se i tam, kam nakukuje jen pan doktor a slunce na nuda pláži.

Během hodiny napršelo cca 52 ml (vodoměrka přetekla), zahrada i louka byla bílá (kroupy leží místy ještě dnes) a pod stromy je nastláno jak na podzim. Růže polámané, takže i když díky vlhčímu průběhu jara bohatá násada, je to zase v loji, schytala to geránia, ostrožky, majoránka.... prostě vše, co tak radostně začalo po prvních deštích a oteplení vyrážet. Včera jsme hasili požár, tedy stavěli hráze, protože to byl vodní sešup a škody na zahradě jsem prošla jen zběžně. Dnes jsem ještě nenašla sílu to jít kontrolovat podrobně. Tak doufám, že teď nepřijdou vedra a zase ty hrozné výsučšné větry a když už to sem spadlo, tak to tuaspoň nějakou chvíli vydrží.

Jo, jeden klad to má, tedy dva - z kohoutku teče pravá šumavská limonáda - voňavá a chutná! A chvíli jsem si tu připadala jako v Benátkách.

Kirsten
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Ajka, alenak

Počasí III 24. kvě 2016 12:12 #307826

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Pane jo,to je nadělení,jen na to koukám a mám úzkost :S ...ale podle mých zkušeností se někdy zahrada po silném dešti zvetí a obrazí překvapivě rychle,tak snad ty kroupy všechno nezničily.
Tady v HK ani kapka,vedro,vítr-jako vždy :evil:
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 24. kvě 2016 12:21 #307828

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Tak nevím, co je lepší, jestli nával vody nebo několikaměsíční vytrvalé šílené sucho?

Miško, už ani moc nemukám.
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 24. kvě 2016 12:21 #307829

• zeuwicka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 472
U nás taky nic, koukám na radar a tam bouřkové červeno, no tady je tak jedině zataženo..ale dusno je pořádný, vedro 25st..
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 24. kvě 2016 12:32 #307834

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Honzo, mohu díky tomu, jak tady těch deset let pozoruji počasí kvůli zahradě pozorněji (a povodně jsem zažila na vlastní kůži a majetek třikrát), zcela zodpovědně říci - SUCHO! Sucho je průšvih největší. Ono to bylo naráz hodně hodně vody a má to krátkodobě velkou ničivou sílu, ale to loňské a předloňské sucho, kdy jsem se zcela vážně už modlila a hypnotizovala radar, to byla ta pravá beznaděj a zmar.

Dnes ráno bylo 7°C, teď se "oteplilo" na 10°C a je zachmuřeno, ale slunce se zkouší proklubat.
Kirsten
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., HonzaPM

Počasí III 24. kvě 2016 12:40 #307836

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
ach jo , děvče zlaté- tak to je fakt hrůza. teď je tma u nás a už hřmí . ale od rána se ochlazuje . teď je dokonce až chladno . asi něco taky přijde - a já před dvěma hodinama stříkala mšice Mospilanem . se mi zdá , že je dotykový , tak snad to nějaký účinek bude mít . nejvíce mšic je každoročně na Mercedes - ta se úplně lepila .
taky se Quendery jinde zmińovala , že u nich taky lilo , ale hlavně to schytalo Kladno a tím pádem asi Dresla . :(
Poslední úprava: 24. kvě 2016 12:41 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kirsten

Počasí III 24. kvě 2016 14:33 #307843

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Kirsten,to vypadá fakt hrůzostrašně.

U nás se také před chvíli přihnala bouřka s přívalovým deštěm.Sud byl během chvilky plný a musela jsem jít v tom lijáku zvednout klapku,protože voda se ze sudu valila jako divoká řeka,na trávníku mám tůňku. ;)
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 24. kvě 2016 14:59 #307847

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
no vida - vypršelo se v Karviné a tu zase nic- :whistle:
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 24. kvě 2016 15:34 #307852

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11816
101_1947.jpg

101_1950.jpg

101_1951.jpg

tak u HK hlásím vydatný déšť , nestíhaly ani kanály a hrklo nám to k domu , fuj pěkně to smrdí
- zalito mám na měsíc
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., alenak

Počasí III 24. kvě 2016 15:42 #307854

• Marta
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 211
Je mi veľmi ľúto všetkých postihnutých počasím. Kirsten, máš šťastie, že je u teba "z kopca", si predstav, že by ti tá voda zostala v dolinke. Ja by som hneď po opláchnutí a oschnutí rastlín nastriekala úplne všetko proti plesniam. Spóry teraz tancujú víťazný tanec.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa