Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Počasí III

Počasí III 13. úno 2017 13:38 #316215

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
a co je to v pravém horním rohu?? stopy od kočky, nebo psa ??? takže tam je všechno .... :P
Poslední úprava: 13. úno 2017 13:38 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 13. úno 2017 13:38 #316216

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
U nás taky od rána azuro :silly: , ale můžu na to tak akorát koukat za oknem, ležím doma s průduškama :angry: . Vyběhla jsem jen zotevírat skleníky, v polykarbonátníku opět slušný vedro. Potřebovalo by to všechno zalít, ale voda stále zamrzlá, takže jsem došla domů aspoň pro jednu konev a dala aspoň těm, které vypadaly, že každou chvíli uschnou... A to jsem tam přes zimu 2x zalévala :unsure:

Mišpul, myší cestičky jsou ještě super, já předevčírem pozorovala cvrkot na krmítku a zahlédla jsem koutkem oka pohyb v květináčích pod ním, chvilku trvalo, než jsem zaostřila, ale zcela jistě to byla krysa ( v okolí bývají tzv. půdice). Sebrala pod stromem ořech ( ty poslední už padaly s deštěm, ani jsem je nesbírala) a pelášila po omítce do větrací dírky od půdičky :S a za chvilku zase zpět.
Budu to muset nějak řešit, ale hrozně se mi nechce :whistle: , jako malá jsem chovala bílé myšky a všechny tyhle stvoření mi přijdou roztomilý ( když kočka dotáhne napůl živou myš, vpodstatě je mi líto myšky :unsure: ). Asi to přehraju na manžela a budu dělat, že o tom nevím :whistle:
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 13. úno 2017 13:49 #316217

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Kájo :laugh: ,jsou tam Jirkovy,moje,Máši i sousedovic kocoura.Od plotu u slepic vedou i kuní,ale ztratily se mi v místech bez sněhu,tak nevím,kam měla namířeno.
Jano,já ti rozumím :( .Zabiju tak komára,když mě sosá,ztroskotaná v přírodě bych nepřežila,nemohla bych nic zabít(i když,mohlo by se ve mně probudit zvíře,člověk nikdy neví :evil: )
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 13. úno 2017 14:08 #316219

• Kaja
  • Platinum Boarder
tak ta kuna se asi šla podívat , jestli mají ti sousedé zavřené slepice . měli jsme sousedy, co byli každou chvíli pod vlivem a sem tam nezavřeli slepice .. no a asi 3x - pokaždé už nové- jim kuna zlikvidovala . užerou hlavu . jednou jich takhle na cestě leželo šest .sousedé už nežijí a jejich syn se taky pokoušel chovat - domácí vajíčka pro malého . -- párkrát jsem je zavírala já - no ale taky se kuna dočkala . tak už má malý vajíčka z obchodu . jednou jsem pro změnu slepice pouštěla v jednu odpoledne.. :whistle:
jinak mi škůdců líto není - právě ti o kterých je řeč házeli slepicím zbytky od oběda a tak . pak tady byli potkani . lezli i k nám -tak jsem koupila jed . no a byl klid. jed mám ještě i ted´- kterýsi rok se tu velmi rozmnožily myši . namočím kousek rohlíku do vody a do prášku a celou sezonu nikde nic. jo ještě aby mi bylo líto komárů - :silly:
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 13. úno 2017 14:35 #316221

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
O pipky jsme taky jednou přišli.To jsme ještě stavěli a na zahradě měli vyštosovaný,proložený prkna.Přivezli jsme mladé,ve výběhu byly přes den se starýma,ale na noc chodily do spodního kurníku,staré do horního.No a máti,jak to ještě neměla zažité,zavřela jen ten horní.Mladé zmizely.Až když jsme dělali krov a rozebrali jsme ten štos,našli jsme bezhlavé mumie.Ještěže se drala zavírat slepice ona,udělat to my-ojojoj,to by byl cirkus :evil:
Zase jsem si udělala kolečko po zahradě,cukají mi ruce,je tak nádherně,pere to do zad.Škoda,že leží sníh,už bych aspoň ostřihala sušinu z trvalek .
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 13. úno 2017 14:40 #316222

• Kaja
  • Platinum Boarder
u nás ted´ sice od poledne slunko prorazilo mlhu , ale jinak žádné teplo . na sněhu je ledový povlak . ten je ještě i na schodech - takže je to o život . raději tam nelezu .
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 13. úno 2017 16:59 #316227

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7633
Ráno bylo - 6st., celý den sluníčko, máme ještě sníh, ale slabá vrstva,zledovatělé, momentálně + 2 st., jde to dolů :)
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 13. úno 2017 21:15 #316238

• babkaela
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 414
U nás ráno - 7, po dlouhé době přes den slunečno a kam dopadly paprsky tam sníh odtává, ve stínu stále přimrzlo.
JanoV přeji brzké uzdravení.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V.

Počasí III 14. úno 2017 08:51 #316249

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Ráno už jen -5°a zase bude krásný slunečný den.

Po několika týdnech těžkých mraků a mlhy se nám Ještěd konečně ukázal v plné kráse.
Jaro je už ve vzduchu.

DSC05666.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: quendery, alenak, JUDY, Regina, LucieT

Počasí III 14. úno 2017 09:18 #316253

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Minus 5. Sluníčko svítí. Tak snad....
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa