Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kavárna u Krásné růže II

Kavárna u Krásné růže II 03. led 2022 11:17 #328870

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7632
Věrko, velmi silná omamná vůně je taky u této lilie, třeba máš - Lilie Golden Splendor ;)

Evi, já bych měla prosím dotaz. V jakém čase jsi sázela čemeřici "Anču" ven. Dostala jsem k Ježišku, včera přesadila, musela jsem i rozřezat květináč, jak prorostlá. Moc si s ní nevím rady, abych ji nezahubila, je mi jasné, že sázet ven nejde. Dala jsem ji do skleníku a připravila netkanku na mrazy. Stačí to? Díky :)
Poslední úprava: 03. led 2022 11:24 od alenak.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Kavárna u Krásné růže II 03. led 2022 14:02 #328871

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3699
Pravdu díš, Golden S. je úžasná, je to jedna z mých nejstarších, ještě od liliářů z té jejich burzy, která už, bohužel, dnes neexistuje. Tam byly bezva kousky.......tenkrát to přece vyřizovala hromadně Lenpel....... :kiss:

DSC04184.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., alenak

Kavárna u Krásné růže II 03. led 2022 15:10 #328872

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Alenko, pokud si vzpomínám, Anču jsem si kupovala dost brzo na jaře, myslím na přelomu února a března. Objevila jsem ji v květinářství, kde mají i venkovní rostliny. Vím, že je vozí paní vedoucí z ciziny a čemeřice byly určitě předpěstované ve skleníku. Netroufla jsem si dát je ven a přesně tak jak říkáš jsem je dala do skleníku. Občas, když mrzlo, posloužila textilka. Přežily. Ale kontroluj, jestli nechytají plíseň. V tom uzavřeném prostoru skleníku se to může stát. Takže ano, stačí to.
Následující uživatel poděkoval: alenak

Kavárna u Krásné růže II 03. led 2022 15:36 #328873

• Eva L.
  • Moderator
Věrko, s L.regale mám přesně stejnou zkušenost. Déle než dva roky nevydržela. Podobně to je s asijskými, taky postupně vymizely. Pohořela jsem i s botanickými, o orientálkách ani nemluvím. Nakonec jsem zůstala u orientpetů, zdají se mi nejodolnější. Navíc jsou impozantní a voňavé.
Následující uživatel poděkoval: quendery

Kavárna u Krásné růže II 03. led 2022 15:44 #328874

• alenak
  • Platinum Boarder
Evi dík. Nechala jsem otevřené dveře u skleníku při těchto teplotách. Anča prý byla z Horn. dovoz NL., je před rozkvětem, dokonce jsem uvažovala, ale jen takový blik ;) , že bych rozdělila, jak je pěkná, rychle mě to přešlo.... :cheer:

Lilie, to je letité zkoušení, orientálky tak do květináčů, dlouhodobě nevydrží ani u mě na pískách. Ostatní jak která. Ale vychází tu taky nejlíp oreintpety, jsou i u nich rozdíly, prostě zkoušet. :)
Poslední úprava: 03. led 2022 15:52 od alenak.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., quendery, Ajka

Kavárna u Krásné růže II 15. led 2022 20:19 #328894

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3699
Halóóó, dnes o půlnoci spouští prodej p.Šíp :woohoo:
Poslední úprava: 15. led 2022 20:20 od quendery.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Kika, Ajka, alenak

Kavárna u Krásné růže II 15. led 2022 23:52 #328895

• alenak
  • Platinum Boarder
Nj. díky, jaro se blíží :laugh: . Koukla jsem i na Pelcovi, taky jim to ubylo. Přihodil Lumigreen na webu čemeřice, ale jsou v 1 l, což se mi zdá za ty peníze málo.
Jo ještě i Lukon dal nabídku na lilie. Nabídky se začínají rozbíhat. ;)
Poslední úprava: 15. led 2022 23:56 od alenak.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, quendery, Kika, Ajka

Kavárna u Krásné růže II 22. led 2022 11:05 #328901

• Eva L.
  • Moderator
Musím si postěžovat na Slovenské trvalky. Zásilka rostlin dorazila včera. :blink: Nezdá se mi pravděpodobné, že už by bylo na Slovensku jaro, když tady mrzne a zahrada je pod sněhem. Bohužel se tomu nedalo zabránit, protože odeslání bylo avízované v den, kdy už byl balík přebrán PPL a na cestě. Při rozbalování přišel další šok. Dobrá polovina rostlin byla vysypaná na dně krabice díky odfláknutému balení. Některé ještě ani nerašily. Pravidlo nezasílat nenarašené rostliny striktně dodržují např. Krulichovi a nejen oni. Někdy se u nich nepozná, jestli jsou vůbec živé.
Blbé je to, že nemám co reklamovat. Vysypané kontejnery se svedou na dopravce a u nenarašených rostlin se dozvím, že jsem netrpělivá a že jsou zaručeně živé. To už znám.
Z toho plyne poučení - pozor na Slovenské trvalky. :angry:
Následující uživatel poděkoval: alenak

Kavárna u Krásné růže II 22. led 2022 14:27 #328902

• alenak
  • Platinum Boarder
Evi, no to jsi mě překvapila. Brala jsem od nich 2x a vše bylo v pořádku. Určitě bych jim ale napsala svůj názor, myslím, že se zpětně i dotazovali se spokojeností. Doufám, že se to vzpamatuje a poroste, ještě že máš skleník a máš to kam dát, posílat v tuto dobu by mě nenapadlo. :ohmy:

Kavárna u Krásné růže II 22. led 2022 17:14 #328903

• Eva L.
  • Moderator
Alenko, taky jsem byla překvapená, zvlášť když jsi je chválila. Ale kdoví co se tam změnilo, třeba je tam nový perzonál, nebo nové vedení, nebo ...., co my víme, můžeme jen spekulovat.
O rostlinky je postaráno. Ve skleníku nejsou, tam taky mrzne, ale dala jsem je do nevytápěné místnosti na jihovýchodní okno. Teplotu mají tak akorát, světla dostatek. Denně kontroluji a zakázala jsem si šťourat do těch nevyrašených, abych je případně nepoškodila. Zkrátka s produkty Slovenských trvalek se nenudím. ;)
Moderátoři: Eva L., Květa