Ostříhala jsem co šlo, jak jsem viděla nějaký tmavý flíček na kůře, tak to šlo pryč. Zbyly tak 8 cm kousky. Zkusila jsem odkrýt místo očkování, byly tam zbytky černých výhonků, taky taková malá mapka bílá jako houba. Bal jsem oloupala téměř na polovinu, nedrobilo se to, drželo to jako koule rašeliny, olupovalo se to po kusech celé. Bílé kořínky jsem nějaké zahlédla, tak jsem s dalším obíráním přestala. Larvy jsem nepotkala žádné, pár nažloutlých kuliček byly doufám zbytky Oscomote a ne vajíčka. Zasadila jsem do nového substrátu, směs zeminy, výsevního, zahradního B a perlitu (mišmas, ty lehké jsem tam měla nachystané na řízkování), přidala trochu Oscomote. Z postřiků mám po ruce jenom Dithane na plaménky, tak jsem to tím stříkla. Zalila, dala venku do stínu a pod střechu. Děj se vůle Boží.
Děkuji všem za rady. Jak odhalit možný problém předem u růží ještě neumím. Tuto navíc kupoval manžel, on se občas staví v nějakém tom Bau-hau-obi a sám zajde projít výprodeje. Ale nepoznala bych to, měla jsem ji doma, myslela jsem, že je jenom slabá, jak byla někde narvaná v regále.