Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kavárna u Krásné růže II

Kavárna u Krásné růže II 20. čen 2016 11:54 #309969

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
tak možností je několik - Dresla , Šíp , Pelcovi - různé obchody - Hornbach . OBI . nebo prodejci jako Žižka atd . ani všechny nahonem nevím. u nás na Moravě toho moc není- poblíž mám Filipce www.ruzovaskolka.cz/- posílají . není to koupeno najednou , ale postupně - jak se poštěstí . i v doprodejích se dá něco zajímavého sehnat .třeba Astronomii jsem koupila v malém květníčku za 20 kč - bylo na tom napsáno Fairy , ale odkvétající květ měl dva plátky ze kterých jsem hned viděla, co to je .dnes má 1.5 m . to je to vzrůšo z lovu --taky mám asi 10 růží , co jsem uloupla v Německu řízky. .. taky vzrůšo :whistle:
dále dárky od dcer , objednaly k nar. třeba Filroses-1x - nebo Guillot 1x. no jasně - bylo to za dost let . ne za jeden rok . - takže hodně zdaru na lovu .

DSCN9238.jpg
Poslední úprava: 20. čen 2016 12:13 od Kaja.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: MartaZ., Baránková, Jikra, alenak, Marta, JUDY, luci, bradhal

Kavárna u Krásné růže II 20. čen 2016 12:09 #309972

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Bradhal, já si to nepíšu. Inspiruji se zde, nebo na cizích zahradách nebo zahradnictvích. Co udržím v hlavě, to chci tak moc, že to stojí za to si to pořídit :P ( jinak jsou to často výsledky nájezdů do zahradnictví a brouzdání po e-shopu :whistle: ).

Kavárna u Krásné růže II 20. čen 2016 12:32 #309974

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
:laugh: Kájo, lov je přesný..

Bradhalo - chce to zachovat chladnou hlavu, to především. Soudím-li podle sebe ( a svých kamarádek, ;) ) tak nejprve musíš sama přijít na to, kt. růže ti budou ksichtíkově sedět. "Rukopis" šlechtitelů. Vývoj kupujícího.
Ujasnění si:
- kt. růžím se u tebe bude líbir
- které tobě a proč.
- vybrat preference - vůně, zdraví, barva... blablabla. Ladění či Tuhlezkusím.

... a když se do toho řádně zakousneš, proces je nekonečný. Radostný. Provázen zklamáními i úžasem - tohle jsem teda nečekal (-a).
Chá, záleží i na tvém naturelu. Nechtěj býti Beranem. :D
--
V kytkování jedu poměrně dlouho. Základ mých růží pochází od Dresly, z Lottum. Každý podzim ( na jaře už kupovat růže nechci kvůli jejich stavu + nepreferuju kontíky )si zvolím ( teď již vetšinou jedno ) růžařství, poberu, co mne zajímá. (Dva) - tři roky zasazené kultivary selektuji.
Páč jsem se dostala do stavu pře-bydlenosti, tvorbu nových záhonků často hatí Lenóra, růže už ( ježíš, to je krutý takhle napsat ) jen vyzobávám ( ála, podobnou už mám, vyhovuje mi, proč kupovat skoro stejnou... ).

Za dobu mého růžaření mi nevyhovovala cca 1/3 nakoupených kultivarů. Z valné části za odtrunění může mráz ( což u tebe dle polohy nehrozí ).

Kavárna u Krásné růže II 20. čen 2016 12:42 #309975

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
jo, ještě.

Nemám potřebu "se" odměňování ( za vytržení zubu, doma mne krkají, lezavo ).
Naštěstí.

Mám tabuličku, kam si píšu, co zaujalo. Některé holky tam byly i 6 let.
A když objevím... zob. :laugh:
Následující uživatel poděkoval: luci

Kavárna u Krásné růže II 20. čen 2016 14:28 #309984

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
A to já se zase ráda odměňuju (že jo Květo ?). :laugh: Jenomže, bohužel, často není čím. Máme tu jen dvě okrasná zahradnictví (růže nevedou), Baumax nám zrušili, zbývá Bauhaus a OBI, které stojí za ...., nechci být vulgární. Naposledy jsem se odměnila kapradinou. Taky udělá radost. ;)
Jinak plně souhlasím s Kájou a Květou. Lov v e-shopech je efektivní a radostná činnost.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Kavárna u Krásné růže II 20. čen 2016 17:05 #309990

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Lovím ráda, ale jsem teď doma bez auta, do města se moc nedostanu a když jo, tak čas omezený. Nosím si hodně okrasné keře, trvalky, lilie, klematisy, denivky... Moje vlastní zahrada je zatím skoro prázdná, furt se na něco čeká (výkopové práce na hranici našeho a obecních pozemků). Tak si sadím kytky na provizorní místa, piplám si je na pozdější rozmnožení a rozdělení. Ale mám k dispozici další zahrady, u rodičů, na chatě, takže obecně je místa dost. A růže zatím skoro žádné.

Kavárna u Krásné růže II 20. čen 2016 18:50 #309995

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Bradhal, jestli můžu poradit, obrň se trpělivostí a počkej pár týdnů, než se objeví nabídky zahraničních školek na tento rok. Na jejich stránkách si můžeš vybírat už teď, velká většina růží z podzimu 2015 a jara 2016 bude určitě i letos. Nabídky se zase až tak moc nemění. V klidu si vyber, ty vybrané tady na KR předhoď do pléna a určitě se někdo z nás najde, kdo je pěstuje a rád se podělí o zkušenosti.

Hodně růží mám z těchto německých školek a jsem s nimi spokojená:
www.agel-rosen.de/
wurzelshop.rosen-stange.de/index.html
www.rosenbaumschule.de/
www.rosenpark-draeger.de/Alle-Rosen/

Další možnosti:
z Holandska www.tuincentrumlottum.nl/
z Belgie www.filroses.com/home~000-0!

Kavárna u Krásné růže II 20. čen 2016 21:54 #310001

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Obrnit se trpělivostí, když tu čtu ty vaše příspěvky, krásné fotky, jak vám to kvete, zapojení doprovodných květin k růžím - to je jedna inspirace vedle druhé.Ostinky asi nebudou úplně můj šálek kafe (když jsme v té kavárně), ale jsou tu ukázané desítky dalších krásných. Ano, nemusím mít všechny, ale už teď mi úplně naskakují místa u domu, kde by to slušelo nějaké růžové vysoké, bílé malé, žluté popínavé... vaše nadšení je moc nakažlivé. :)
Následující uživatel poděkoval: Jana V.

Kavárna u Krásné růže II 20. čen 2016 21:55 #310002

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11816
jo jo je to s námi v háji :P

Kavárna u Krásné růže II 20. čen 2016 23:17 #310013

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Nejhorsi je to v zime, uplne nejstrasnejsi v unoru, to aby se clovek uzobal.
Moderátoři: Eva L., Květa