Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kavárna u Krásné růže II

Kavárna u Krásné růže II 04. kvě 2017 15:46 #318042

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Genoveso, obelisky jsou moc prima. Zajímalo by mě, jak je máš vysoké a jak daleko jsou tyče od sebe u země. A taky by mě zajímalo, jak to máte zakotvené v zemi? Psala jsi přišroubované, ale nedovedu si to představit. :) díky moc.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Kavárna u Krásné růže II 04. kvě 2017 21:27 #318051

• Kamcule1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 310
Tak jsem dnes jela skoro okolo Chladka a to auto tam skoro samo zajelo a Boscobel taky skocil do kosiku skoro sam. Kosik jsem teda nemela, zato jsem ho k pokladnam skoro nemohla unest.

Ale! Nemam pripraveny zahon, nemam ani vymysleno, kde bude.
Poradite prosim, jak nejlepe preckat leto v nadobe? Muzu ho nechat v originalnim, predpokladam 5l, Austinovskem kontejneru. Nebo ho dat do vetsiho? Jak casto a jak moc pak zalevat? Nechat spis v polostinu?
Dekuji za kazdou radu.
Doufam, ze to do podzimu vymyslim a hlavne ze se dodela stavba bazenu v rozsirene zahrade.
Následující uživatel poděkoval: Láďa

Kavárna u Krásné růže II 04. kvě 2017 23:30 #318052

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Skalničko děkuju, vyřídím. Výšku přesně nevím, asi něco ke dvěma metrům. Šířku jsem brala odhadem, cca 70 cm? Ukotvené jsou na kovových tyčkách, cca půl metru zabouchaných kolmo do země. Muž provrtal skrz jak t čku, tak nohu té trojnožky a sešrouboval to těsně nad zemí k sobě nerezovým šroubem. Kdyžtak můžu vyfotit a poměřit. Ještě na to dle potřeby přijdou navléct kruhy z pozink silného drátu, kdyby byla třeba další příčka.

Kavárna u Krásné růže II 05. kvě 2017 00:06 #318054

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Kamčule, hlavně opatrně. Růže se kontejnerují po podzimní sklizni, někde hned, jinde až skoro najaře, takže by se bal mohl i rozpadnout :dry: .
Pokud nebudeš sázet hned, máš dvě možnosti. Buď budeš opečovávat v tom květináči, nebo i s květníkem zapustíš někam do hlíny. Skoro bych se přikláněla k té druhé variantě, lépe se tam udrží vlhkost v substrátu a nehrozí tolik přehřátí kořenů.
Každopádně hlídej zdravotní stav - zvlášť hned prohlédni, jestli po střihu nezůstaly "špačky" , které následně černají svrchu dolů :unsure: , jestli už to někde nechytá nějakou houbu apod...
Následující uživatel poděkoval: Kamcule1

Kavárna u Krásné růže II 05. kvě 2017 07:56 #318057

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Genoveso díky. Za detailní fotku bych byla ráda, i když už je mi to jasnější. Máte to teda docela vymyšlené i s těmi dodatečnými obručemi. ;)

Kavárna u Krásné růže II 05. kvě 2017 09:47 #318058

• Kamcule1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 310
Jana V. napsal:
Kamčule, hlavně opatrně. Růže se kontejnerují po podzimní sklizni, někde hned, jinde až skoro najaře, takže by se bal mohl i rozpadnout :dry: .
Pokud nebudeš sázet hned, máš dvě možnosti. Buď budeš opečovávat v tom květináči, nebo i s květníkem zapustíš někam do hlíny. Skoro bych se přikláněla k té druhé variantě, lépe se tam udrží vlhkost v substrátu a nehrozí tolik přehřátí kořenů.
Každopádně hlídej zdravotní stav - zvlášť hned prohlédni, jestli po střihu nezůstaly "špačky" , které následně černají svrchu dolů :unsure: , jestli už to někde nechytá nějakou houbu apod...

Růže je krásná zdravá, má narašeno asi 40 cm. Staré dřevo jsem kontrolovala už v zahradnictví, zdálo se vše v pořádku. Tak snad.

Přes noc jsem vymyslela kam s ní, ale nejsou lidi :-). Tak postupně připravím místo, teď je tam trávník :unsure: , takže práce dost, a myslím, že do léta půjde do země.
Následující uživatel poděkoval: Jana V.

Kavárna u Krásné růže II 05. kvě 2017 12:43 #318060

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
před chvíli mi přivezl zeťák oblouk - už desátý ..měla jsem vepředu koupený v Baumax , dost drahý za 1650 kč. myslela jsem , že bude pevnější . -- omyl !!! loni se polámal . takže jsem potřebovala nahradit . sice mu to trvalo měsíc než to nechal udělat , no ale je to tady. ještě trochu mokrá barva. tentokrát je to i natřeno .má firmu Kovok - tak by to tam mohli i vyrábět . ovšem mají dost jiné práce. je to jenom jednoduchý oblouk - neměli ani na čem ohnout . takže jen tak na koleně . zapíchnu do země a drží - bez betonování .

DSCN3305.jpg
Poslední úprava: 05. kvě 2017 12:49 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Kamcule1, Marta, Gabča

Kavárna u Krásné růže II 05. kvě 2017 18:52 #318063

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Kájo, to máš super, když stačí říct a do měsíce je hotovo ;) .
Některé z nás naznačují ( i říkají) roky a zatím bezvýsledně :whistle:

Kavárna u Krásné růže II 05. kvě 2017 21:00 #318066

• Gabča
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3236
Kájo, jsi mě pobavila, prej ....sice mu to trvalo měsíc..... :silly:
Tyhle domácí jsou super. Snad se nám taky zadaří překecat po letech. :laugh:

Kavárna u Krásné růže II 06. kvě 2017 07:02 #318068

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
no jo .ale má firmu se stovkou zaměstnanců -kovovýrobu -takže to mohlo být do druhého dne. :whistle: :P
Moderátoři: Eva L., Květa