Vypadá tak podobně, ale když jsem teď našla v kolně zapomenuté visačky a zápisky, tak jsem objevila, že jsem ji koupila před 5 lety v Kunraticích a měla by to být - Angel Bells - pěstitel Herboldt, Nový Zeland r. 1964.
Kunratice stále drží některé osvědčené staré růže. Ty se možná stávají inspirací pro pěstitele moderních růží. Tahle růže se podobá Double Delight nebo Nostalgii jen krátce, pak získá ostře červenorůžovou barvu s drobným tečkováním. Nové růže odkvétají pohledněji. Moje Nostalgie se napohled moc nemění a květy pak opadnou.
Současně jsem tehdy koupila ještě další dvě - žíhanou - Papageno - ( Mc Gredy r. 1989 ), na pohled se moc neliší od růže Paul Gauguin, růže malířů, kterou jsem našla v katalogu protinožců. , na web mně odkázala Květa. Barevně je jí nejbližšší. Henri Matisse má v květu méně bílé a Maurice Utrillo je červenožlutý. Další je - Coronado z r. 1961 Peterson et Dering - ta rychle odkvétá, moc se mně nelíbí, ale žije v místě, kde by se jine nedařilo, tak ji nechám žít.
Papageno :