Padretti napsal:
helena napsal:
Padretti napsal:
Pred chvili mi dorazil balik s ruzemi z Tuincentrum Lottum, tak je jdu chudery zasadit do jiz zamrzajici pudy, je to vskutku za 5 minut dvanact, kdyby prisel balik v pondeli, tak by bylo jiz pozde, myslim. Ted se jen modlim, at jim nase zima nezpusobi zadne sramy!

Tiše závidím, ty naše příjdou právě až v příštím týdnu a oteplení na sázení není v dohledu

.
Heleno, to je mi lito....zkus si pro jistotu schovat do kolecka zeminu, do ktere ruze zalozis a hned pri prvnim otepleni (koukal jsem se, ze by mohlo byt po Mikulajdovi) je muzes vysadit do volne pudy a nebo take pockat az do jara...urcite takto zalozeny preckaji v chladnem prostredi az do jara....mozna je to mensi risk, nez kdyz je ted sazim rozmlsane teplem z Holandska do zamrzajici pudy....
kazdopadne drzim palce a dej vedet, jak to dopadlo
Padretti
Padretti, díky za slova útěchy. Stále více jsem nakloněna zimování než experimentování s výsadbou. U nás má být až -7 a, i když přikryji zem kartony proti promrzání, nejsem si jistá, že sázení bude dobrý nápad. Uvidím, jak se předpověď počasí bude krýt se skutečností.