Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Anglie - Výstava růží Londýn

Re:anglie-výstava růží 24. srp 2009 09:28 #1500

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Rheo, zdá se, že Burgundy Ice je opravdu barevná mutace Schneewittchen (Iceberg). I když nepochopím, jak se mezi bílými květy může najednou objevit taková temnice. Takže jestli máš/znáš bílou, tahle se bude chovat podobně (větvičky bez trnů, náchylnější k černé skvrnitosti). Pokud by se ti jí zachtělo, mám ji rozočkovanou, protože ji dcera loni (k mému zděšení) vyplela:lol: . Našla jsem pak přischlé větvičky a očka se kupodivu chytla.
burgundy_ice2-222480d5702aaac240fa612290cfc676.jpg
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re:anglie-výstava růží 24. srp 2009 09:29 #1501

• dresla
Penny Lane mívali Pelcovi.

Re:anglie-výstava růží 24. srp 2009 10:28 #1502

• Rhea
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 834
Dreslo, moc děkuji za odpověď a vysvětlení. Schneewittchen se mi také líbí, nemám, ale je v plánu objednávek. Ale takovou změnu barvy nehápu.

Zatím mám jen 3 růže (Coral Dawn, Ingrid Bergman a Lichtkong Lucia). Vybírám růže pro nově budovaný záhon, pročítám diskuze a sbírám informace. Záhon bude v nepravidelné šířce na jižní straně u dřevěného tm. plotu a růže chci doplnit trvalkami. Pokud zdraví dovolí (zahrada je „kamenolom“ s jílem, takže příprava je děsná) příští rok by záhon pokračoval i na východní stranu domu (předzahrádku).

Burgundy Ice mě naprosto okouzlila a moc ráda bych jí koupila!!! Je vidět, že je statečná, když přežila a očka se ujala.

Budeš na podzim prodávat růže – dáš sem nabídku?

Re:anglie-výstava růží 24. srp 2009 10:37 #1503

• Rhea
  • Platinum Boarder
Jukla jsem k Pelcovým, ještě v nabídce je.

Ježíš, to bude boj, předběžně mám vybráno cca 50 růží a teď k nim sbírám info a zkušenosti. Moc času už na objednávky nemám.

Re:anglie-výstava růží 24. srp 2009 10:43 #1504

• Rhea
  • Platinum Boarder
Musím ještě doplnit, z těch 50 ovšem musím vybrat tak 15 max.20 :-(

Re:anglie-výstava růží 29. srp 2009 22:40 #1623

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Tak jestli to duševně ustojíš, odlož nějaké nákupy až napřesrok. Omrkni je příští léto v reálu (zdraví, kvetení, habitus), probere se ti to samo (nebo úplně převrátí na ruby;) ).
Nabídku jsem měla mít už dávno vyvěšenou, jenže ještě furt očkuju a jsem večer tak grogy, že místo sepsání usnu na klávesnici.

Re:anglie-výstava růží 30. srp 2009 12:44 #1631

• Rhea
  • Platinum Boarder
Kdoví, co bude příští rok ...jsem nedočkavá a raději bych alespoň pár růží sadila letos. Některé jsem v reálu viděla a u ostatních se snažím nasbírat max. informací. Nejhorší je, že jsem chamtivá. Líbí se mi jich moc a s těžkým srdcem eliminuji ... Spíš bych řekla, že se počet těch, které opravdu nutně musím mít, rozšiřuje.

Re:anglie-výstava růží 30. srp 2009 17:29 #1633

• ZuzanaCh
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 670
Rheo, marnost a nic než marnost:woohoo:
Já na to šla přímo "vědecky". Majíc zahradu totálně zlikvidovanou, rozplánovala jsem loni vše pečlivě, zjistila, kdy co kvete, co chce stín či slunce a plánovala, jak se mi v průběhu sezóny bude zahrada barevně měnit, ladila výšku a poměry, zjišťovala kde co mají , nakoupila literaturu, šmejdila po netu... prostě blbla na kvadrát ...
Ono stačí, když ti odněkud pošlou něco jiného, než měli - což zákonitě zjistíš teprv až to rozkvete - a přece ji nevyhodíš, takovou hezkou růžičku, že ano...:)
Horko těžko a s vypětím všech sil jsem dokázala, že horní část zahrady je laděná do žluta a dolejší do růžova, ačkoli to původně mělo být naopak. Takže dresla má pravdu - proseje se to tak nějak samospádem ...

Re:anglie-výstava růží 04. zář 2009 14:04 #1729

• Rhea
  • Platinum Boarder
Zuzano,

teď se tu chehtám, až mi tečou slzy. Snažím se výbrat růže stejně odpovědným způsobem, který jsi vylíčila. Jako nezkušený zahrádkář začátečník rovněž šmejdím po netu, pročítám kníhy atd. a hlavu mám jak škopík. No a nakonec se dozvím, že marně :blink:
No uvidíme, řekl slepý a šlápl do ...
Stejně to bude převážně pokus-omyl, ale snad budu mít trochu štěstí a bude to ke koukání a pro růže a ostaní kytí k žití B)

Re:anglie-výstava růží 04. zář 2009 14:53 #1730

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
A nakonec si tu uděláme bazar... z toho, co nám kdy poslali blbě a taky čím nás obdarovali příbuzní - pááč nemáme to srdce je vyhodit...:-) myslím ty kytky :-))
Moderátoři: Eva L., Květa