HonzaPM napsal:
Gino, Carruthovy růže neznám, rodiče loni vydané novinky ´Perfume Kisses´ taky ne.
Vzhledem k její "čerstvosti" tohle asi ani nevygůglíš. Ale pokud tě to velmi zajímá,
zkus napsat přímo šlechtiteli, třeba kápne Božku.
Jinak mě baví, že Starkl "tahá" do naší malé zemičky tyhle absolutní novinky,
rozšiřuje množství zde zastoupených šlechtitelů (v zahradnictví má opravdu zajímavý sortiment)
a navíc má sazenice růží za lidové peníze (99,- Kč).
To se o tom jeho sterilním, leč progresivním, Kordes sousedovi přes cestu (Hortus) říct nedá.
Honzo, přemýšlela jsem o tom a zkusím. Fakt jen pro dotažení něčeho, čím jsem se začala zabývat. S firmou si píšu, už jsem jim asi udělala slušné PR jedním poděkováním. Nejspíš to udělám tak, že počkám, co vyroste, pokud něco, pak bych udělala fotku a nějak to navlékla na vás jako odborníky tady. Fotím sice dost amatérsky. Ale pro PR, jak je to hezký a že jim zákazník píše, to určo stačí. Je to s tím focením vůbec problém. Já k tomu přistupuju spíš jako k zachycení okamžiku, dokumentu něčeho či emocí. Samozřejmě Robert Capa ze mě nebude. Aspoň neuhynu po našlápnutí na minu.

Moc neumím dělat ze sebe chytrou a nějaký trochu seriozní důvod bych měla mít, nejen zvědavost a urputnost staré baby. Tak růži označím jako dárek pro odborníka a že bych ráda dodala ještě nějaké informace k tomu, které k tomu nemohu nahledat. Kdyby náhodou došlo na nějaké odborné dotazy, tak se obrátím s tím, že tlumočím. Abych se nechvástala cizím peřím. Pochválím je za určitou progresivitu. To jak píší děvčata dole, taky jsme si všimla. A protože žiju v regionu dlouho, chodím po zahradnictvích a s lidmi si i povídám, někdy i trochu od věci, on vlastně život nejde tak úplně jen rozškatulkovat, mám i pár drbů o protějším Hortisu, jak zmiňuješ. A třeba i o dalším rosariu, které je docela hitem propagovaným v Zahrádkáři. Ale to zase někdy příště, až tak na to přijde řeč.Nebo třeba věc urychlém a na fotku čekat nebudu. Až dostanu básnické střevo a bude chvíli čas, sednu a napíšu. Určitě dám vědět...