Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Neznámé růže - určování II

Neznámé růže - určování II 09. říj 2016 12:38 #313514

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Jitko, Jamaina mám shodou okolností asi o 5m dál. Zatím to má trochu jiný habitus než Jamain, štíhlá poupata a hlavně je to i bez postřiku kompletně zdravé, zatímco Jamain má skvrnitost, tak jsem byla nakloněna tomu, že to Jamain není. Ale kdo ví, teď jsem si byla čuchnout a voní jako Jamain, tak se uvidí. :)
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: JitkaU2

Neznámé růže - určování II 23. říj 2016 15:47 #313646

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Po delším čase opět zdravím. Chodívám sem povětšinou číst a učit se. Teď mi bylo na weeku doporučeno, ať se obrátím na nějaké koumáky sem. Spíš mě zajímá, co jsem vlastně koupila. I když kus už vím. V sobotu jsem bloumala u Starkla kvůli hortenzii a narazila u růží na růži psáno Perfume Kisses. Neměla ani fotku. Spíš pro název jako škodolibost svému muži, má u mě vroubek, jsem zakoupila. Pak jsem zkusila vyhledat. Asi povrchně, nic jsem nenahledala, pak s pomocí Eli jsme objevily tohle pepinieres-chastel.com/catalogue/169/. Takže máme. Pak mi Eli doporučila, cituji :) Regino, zkus hodit ještě na KR, Honza je docela koumák a má růže načtený, snad vypátrá i jinak. Měla by to být snad růže šlechtitele Toma Carrutha.
Rozhodně nejsem odborník a fajnšmekr. Ale když už jsme zaměstnávaly mozkové závity, tak pro zajímavost do konce. Třeba rodiče, pokud se dá někde vyhledat. I to někdy napoví. Někdy se neuvádí.
Tak se obracím a dík.
Ať to bude jak bude, nevyhodím ji, nevypadá špatně a i kdyby z ní nic nebylo, 99Kč není svět.

Neznámé růže - určování II 25. říj 2016 19:08 #313671

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Gino, Carruthovy růže neznám, rodiče loni vydané novinky ´Perfume Kisses´ taky ne.
Vzhledem k její "čerstvosti" tohle asi ani nevygůglíš. Ale pokud tě to velmi zajímá,
zkus napsat přímo šlechtiteli, třeba kápne Božku.

Jinak mě baví, že Starkl "tahá" do naší malé zemičky tyhle absolutní novinky,
rozšiřuje množství zde zastoupených šlechtitelů (v zahradnictví má opravdu zajímavý sortiment)
a navíc má sazenice růží za lidové peníze (99,- Kč).
To se o tom jeho sterilním, leč progresivním, Kordes sousedovi přes cestu (Hortus) říct nedá.
Následující uživatel poděkoval: varouch, Regina

Neznámé růže - určování II 25. říj 2016 21:27 #313677

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Honzo díky za osvětlení, já u Starkla byla naposledy asi před 14 lety :unsure: , to si ani nevybavím, jestli naproti vůbec něco bylo, natož jiné zahradnictví :whistle: . Mně furt vrtalo hlavou, jakto, že Starkl neprodává Kordesky :P ...
No ale na e-shopu by to asi i šlo, jen asi Kordes nechce podrthnout obchodní partnery :whistle: .

Když už jsme u toho, netušíš, co by mohla být Darla Anita? Objednávala jsem jí mámě, chtěla nějaké červené (už v létě dostala Red LdV a předloni Flammentanz ;) )
Následující uživatel poděkoval: Regina

Neznámé růže - určování II 25. říj 2016 22:00 #313679

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7632
Jano, byla jsem tam v neděli, (u Starkla),růží teda bylo hodně, vše v kontejnerech, ceny do 109 Kč, nic jsem nechtěla - no to postižení je silné, takže mužovi se líbil obrázek Red Lady Ruffles, tak šla o košíku, z řady Ruffles jich tam bylo několik, některé ale byly drsné, zavoskování by mě nevadilo, ale hodně odrbané, sedřené asi dolováním, zasypané v rašelině. Doma jsem vysypala, ale už rostly bílé slabé kořínky, tak snad :)ale odrůdově by se dalo :) u Starkla vybrat. .
Naproti v Hortisu jsem byla pochopitelně taky, zdá se mi, že šla úroveň trochu dolů, tam zase měly trvalky o 50 % slevu, no 100 Kč to spravilo :laugh: . U kasy si mladí manželé kupovali meruňku, už jsem to nevydržela a začala radit, ona jim pokladní říkala, jak ji mají zastřihnout, no děs.Teď na zimu :ohmy: . U růží tam nic pěknýho nebylo. Tam mají Kordes, ale bylo to v hrozným stavu, nic bych nekoupila ani ve velké slevě. Tak nedědlní výlet :)
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Regina

Neznámé růže - určování II 25. říj 2016 23:15 #313681

• Regina
  • Platinum Boarder
HonzaPM napsal:
Gino, Carruthovy růže neznám, rodiče loni vydané novinky ´Perfume Kisses´ taky ne.
Vzhledem k její "čerstvosti" tohle asi ani nevygůglíš. Ale pokud tě to velmi zajímá,
zkus napsat přímo šlechtiteli, třeba kápne Božku.

Jinak mě baví, že Starkl "tahá" do naší malé zemičky tyhle absolutní novinky,
rozšiřuje množství zde zastoupených šlechtitelů (v zahradnictví má opravdu zajímavý sortiment)
a navíc má sazenice růží za lidové peníze (99,- Kč).
To se o tom jeho sterilním, leč progresivním, Kordes sousedovi přes cestu (Hortus) říct nedá.

Honzo, přemýšlela jsem o tom a zkusím. Fakt jen pro dotažení něčeho, čím jsem se začala zabývat. S firmou si píšu, už jsem jim asi udělala slušné PR jedním poděkováním. Nejspíš to udělám tak, že počkám, co vyroste, pokud něco, pak bych udělala fotku a nějak to navlékla na vás jako odborníky tady. Fotím sice dost amatérsky. Ale pro PR, jak je to hezký a že jim zákazník píše, to určo stačí. Je to s tím focením vůbec problém. Já k tomu přistupuju spíš jako k zachycení okamžiku, dokumentu něčeho či emocí. Samozřejmě Robert Capa ze mě nebude. Aspoň neuhynu po našlápnutí na minu. :) Moc neumím dělat ze sebe chytrou a nějaký trochu seriozní důvod bych měla mít, nejen zvědavost a urputnost staré baby. Tak růži označím jako dárek pro odborníka a že bych ráda dodala ještě nějaké informace k tomu, které k tomu nemohu nahledat. Kdyby náhodou došlo na nějaké odborné dotazy, tak se obrátím s tím, že tlumočím. Abych se nechvástala cizím peřím. Pochválím je za určitou progresivitu. To jak píší děvčata dole, taky jsme si všimla. A protože žiju v regionu dlouho, chodím po zahradnictvích a s lidmi si i povídám, někdy i trochu od věci, on vlastně život nejde tak úplně jen rozškatulkovat, mám i pár drbů o protějším Hortisu, jak zmiňuješ. A třeba i o dalším rosariu, které je docela hitem propagovaným v Zahrádkáři. Ale to zase někdy příště, až tak na to přijde řeč.Nebo třeba věc urychlém a na fotku čekat nebudu. Až dostanu básnické střevo a bude chvíli čas, sednu a napíšu. Určitě dám vědět...

Neznámé růže - určování II 07. lis 2016 19:09 #313957

• Adriana
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 118
Ahoj zase po čase, co myslíte, co za šípky jsou ve vazbě? velikost snad nehtu na malíčku, foto z výstavy v Tullnu...nějaká drobnokvětka, či? délka šlahounů cca 1,3m
018_2016-11-07.jpg

019.jpg

020_2016-11-07.jpg
Poslední úprava: 07. lis 2016 19:16 od Adriana.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Lukáš, Ajka, Marta, Regina

Neznámé růže - určování II 07. lis 2016 19:59 #313960

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
krásné -- může to být nějaký rambler . podobné mám na P.H.Musk i Veilchenblau - taky na M.S.Tarouca, nebo jsou drobné šípky na Ballerině. - hezké aranžmá.

Neznámé růže - určování II 07. lis 2016 22:56 #313972

• Regina
  • Platinum Boarder
Jestli jsem špatně nekoukala, tak je v nějaké expozici Starkla. Myslím si taky, jak píše Kaja, že by mohl být nějaký rambler. Třeba by to alespoň částečně zúžilo možnosti, podívat se , které nabízí. Samozřejmě to tak může být a nemusí

Neznámé růže - určování II 10. lis 2016 11:38 #314039

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Adriana byla zřejmě v Rakousku na výstavě v Tulln cs.wikipedia.org/wiki/Garten_Tulln a ty šípky asi fakt z rambleru - možná P.H. Musk
DSCN2620_2016-11-10.jpg
Poslední úprava: 10. lis 2016 11:43 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Ajka, Marta, Regina
Moderátoři: Eva L., Květa