Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Neznámé růže - určování II

Neznámé růže - určování II 20. pro 2016 11:52 #314550

• babkaela
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 414
Honzo, díky moc za úpravu. Nějak to tady ještě úplně neumím.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Neznámé růže - určování II 21. pro 2016 09:01 #314563

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Eli, jak čtu zpětně, pochodilas. Mám tu hodně kousků na určení. Bohužel jsou šípky v háji. To mě nenapadlo.Jinak, co se týče stěhování. Proč nakonec. Kdysi dávno,už 35 let tomu nazad, byly zahrádky spíš na pěstování něčeho užitečného k jídlu. Plochu záhonů jsem tenkrát olemovala růžemi. A to ani ne pnoucími. Když tam byly jahody v rámci střídání plodin, vypadalo to super.Pnoucí nebo keřové dokážou krásně pohledové oddělit. Nakonec někde lemují i zeleninové záhonky stříhaným buxusem. Měla jsem Landory. Tohle jsem o nich tenkrát vůbec netušila. listnate-kere.atlasrostlin.cz/ruze-cajova-kultivar-landora. Pak kus oranžový ale tam si na jméno nevzpomenu.
Následující uživatel poděkoval: babkaela

Neznámé růže - určování II 29. pro 2016 21:34 #314651

• babkaela
  • Gold Boarder
Regino, dlužím odpověď. Růži asi stěhovat nebudu, daří se jí tam a já nemám zrovna sladěnou zahradu barevně ani jinak. Kde je místo, tam se zasadí, letničky mezi zeleninou u nás problém nejsou ani nááááhodou. A navíc, moje babička zpívala často písničku "Brambory a růže rostou v jednom sadě, kdopak za to může, že jsou pohromadě ... ". Pokračování mi nějak v hlavě neuvízlo, ale už pro tuhle vzpomínku, neřeším.
A šípky, bych si nevzpomněla taky, jenže nějak jsemsi chtěla zahrát na Mičurina a pár jich záměrně nechala a potom jsem v Honzově odkazu na HMF uviděla i jejich foto, vyběhla jsem mezi vánočním pečením a zvěčnila také. Občas se asi vyplatí řídit se radami Dr. Lenocha.
Kandidátů na určení by se našlo víc, ale jednak nerada obtěžuju přes míru a druhak, ty ostatní se chovají slušně, jméno mne proto zas tak netrápí. Tady sem chtěla vědět, zda růže jen vyhání z dlouhé chvíle a protichlrozovému přihnojení kandelábry a je nutno řádně přistřihnout křidélka nebo se chová tak , jak je jí do vínku dáno a nenutit ji k něčemu jinému.
Ještě jednou ... Honzo, dík.
PS ... Připoměla jsi mi, dávno, 40 let tomu nazad, jsem pracovně znala brněnského cikánského barona a ten se jmenoval Landori.

Neznámé růže - určování II 06. led 2017 07:42 #314784

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
DSCN0007_2017-01-06.jpg

DSCN0006.jpg

neznámá - malý keřík osypaný drobnějšími červenými kvítky . spíše teda sytě tmavě růžové . koupila jsem ji kdysi zřejmě v zimě jako květníkovou . kdyby jste někdo věděli --- je velmi vděčná . kvete skoro celou sezonu . ostřihnu a znovu nakvete .
Následující uživatel poděkoval: Lukáš, Marqetka, Marta, Regina

Neznámé růže - určování II 09. led 2017 22:25 #314953

• babkaela
  • Gold Boarder
Kájo, nejsem znalec, ale ... není to nááááhodou Fairy Queen ruze.wi.cz/cs/fairy-queen.html ? Nějak mi přišla velice podobná růži, kterou má na jedné z fotek Eva L.
Asi se mýlím, ale třeba se ozve někdo znalejší .

Neznámé růže - určování II 09. led 2017 22:37 #314959

• Regina
  • Platinum Boarder
Eli, ty jsi odborník v různém hledání. Třeba trefa. V katalogu, cos dala jsou fakt krasavice.Objednala jsem u Strkla zase jinou novinku Amnesty International. Ale tam to není tak zapeklité jako s voňavými polibky. Tam jsem fakt zvědavá, jestli se firma ozve.
Poslední úprava: 09. led 2017 22:38 od Regina.

Neznámé růže - určování II 10. led 2017 00:02 #314962

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Kájo, ´Top of the Bill´.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, babkaela, Regina

Neznámé růže - určování II 10. led 2017 00:38 #314963

• Regina
  • Platinum Boarder
Koukla jsem, máš ji na HMF. Pokud jsem koukala dobře. Předpokládám, že do těch květníčků to ošetří nějakým retardérem růstu? Nevím. Nedávno jsem držela v ruce krásnou bílou, tuším, že v Tescu. Pak jsem se ukáznila.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Neznámé růže - určování II 10. led 2017 06:17 #314965

• Kaja
  • Platinum Boarder
děkuji moc za určení - Elo - tu Fairy mám - takže jsem věděla že ta to není. ale i tak díky za snahu

Neznámé růže - určování II 14. led 2017 15:15 #315247

• Kaja
  • Platinum Boarder
DSCN8012_2017-01-14.jpg

DSCN8015_2017-01-14.jpg

DSCN8014.jpg

dnes mám pro vás další oříšek - sousedova růže. jednoukvetoucí - asi rambler . hezké květy voní , má drobné listí a děsné trny -je mezi nimi i jakoby chlupatá . kvete velmi brzy- dříve než ostatní růže . příšerně v zemi odnožuje , není pro ni problém podrůst betonovou zídku pod plotem . měla jsem ji i já - ale raději jsem ji stříkla Rondupem .
Poslední úprava: 14. led 2017 16:23 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Marta, Regina
Moderátoři: Eva L., Květa