Regino, dlužím odpověď. Růži asi stěhovat nebudu, daří se jí tam a já nemám zrovna sladěnou zahradu barevně ani jinak. Kde je místo, tam se zasadí, letničky mezi zeleninou u nás problém nejsou ani nááááhodou. A navíc, moje babička zpívala často písničku "Brambory a růže rostou v jednom sadě, kdopak za to může, že jsou pohromadě ... ". Pokračování mi nějak v hlavě neuvízlo, ale už pro tuhle vzpomínku, neřeším.
A šípky, bych si nevzpomněla taky, jenže nějak jsemsi chtěla zahrát na Mičurina a pár jich záměrně nechala a potom jsem v Honzově odkazu na HMF uviděla i jejich foto, vyběhla jsem mezi vánočním pečením a zvěčnila také. Občas se asi vyplatí řídit se radami Dr. Lenocha.
Kandidátů na určení by se našlo víc, ale jednak nerada obtěžuju přes míru a druhak, ty ostatní se chovají slušně, jméno mne proto zas tak netrápí. Tady sem chtěla vědět, zda růže jen vyhání z dlouhé chvíle a protichlrozovému přihnojení kandelábry a je nutno řádně přistřihnout křidélka nebo se chová tak , jak je jí do vínku dáno a nenutit ji k něčemu jinému.
Ještě jednou ... Honzo, dík.
PS ... Připoměla jsi mi, dávno, 40 let tomu nazad, jsem pracovně znala brněnského cikánského barona a ten se jmenoval Landori.