Miška napsal:
Nicméně už pro snadnější vyhledání o chorobě samé by bylo lepší se tu dohodnout, jak ji pojmenujeme. Neboť jí každý zoveme jinak. Např. Květa v sekci O růžích - houba. Další fleky atd. Takže už teď je v tom trochu zmatek. Fungovalo kdysi tady téma
www.krasneruze.cz/index.php/forum/3-tech...0979-ty-vase-zkratky. Tam bychom to zanesli. No a jako další fakt: spoustu zkratek si bez rozdílu prostě děláme sami už ze samotných názvů růží. Viz: Gertrudka-GJ. Woh, Sdml, atak bych pokračovala do nekonečna.
ad zkratka - KS, zanést do zkratek ( Miščin návrh ). Jen pro přehlednost - pokud není vypsán celý název ( v předcházejícím příspěvku, v citaci a pod., prostě dlouho se o něm nemluvilo ) vypsat
celý. Nikoliv pouze spála, páč by se to mohlo stát zavádějící. ( dostala jsem několik dotazů zda se jedná o
spálu růžovitých, karanténní onemocnění. ). Tak tomu bych se ráda vyhnula.
Setkala jsem se s dvojím pojmenováním - jednak korová spála, druhák rakovina růží. ( což odmítám používat ).
a pro úplnost - ta houba o kt. jsem psala v O růžích je ( s největší pravděpodobností ) botrytida.
To všezahrnující houba dost používám, páč jednak bez laboratoře je určení ( navíc zhusta z fotky ) nejisté. Druhák, i když je téměř jisté, vyhýbám se mu, ptž. ve finále je to stejnak jedno - (ne-)použije se fungicid.