Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3

Téma: Sangerhausen konec října 2008

Re:Sangerhausen konec října 2008 02. lis 2008 10:32 #97

• Jana z Růžové zahrady
  • Avatar uživatele Jana z Růžové zahrady
Paní dreslo, ty Vaš příspěvky, to je radost číst a pohledět. Zaujaly Vás v Sangerhausenu ještě nějaké jiné růže kromě těch se šípky? Třeba záplavou květů? Nebo olistěním?
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re:Sangerhausen konec října 2008 01. kvě 2009 23:59 #408

• micak
Ráda bych se zeptala, kterou dobu byste doporučili k návštěvě Sangerhausenu? To jest - kdy toho nejvíce kvete a je tam málo lidí. Byla jsem se teď na jaře podívat v Keukenhofu v Holandsku, cibuloviny jedním slovem nádhera, ale lidí jak kobylek. Je to v Sangerhausenu také tak?

Re:Sangerhausen konec října 2008 02. kvě 2009 22:54 #412

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Nikdy jsem v Sangerhausenu v sezóně nebyla, takže nevím, jak moc je rosarium obležené. Jela bych určitě ve všední den (pozor na německé svátky a ev. prázdniny), v polovině června.

Re:Sangerhausen konec října 2008 07. kvě 2009 23:18 #446

• dresla
  • Moderator
Musím svou odpověď trochu změnit. Dnes jsem prohlížela růže a paráda vypukne určitě dřív. Teď bych řekla spíš začátek června.

Re:Sangerhausen konec října 2008 27. zář 2009 09:08 #2013

• dresla
  • Moderator
.

Re:Sangerhausen konec ZARI 2009 27. zář 2009 13:47 #2016

• honey
  • Expert Boarder
Přeju hezké odpoledne,
v Sangerhausenu jsem byla včera, zdržela jsem se asi 2,5 hodiny. Bohužel jsem neměla s sebou foŤák, protože jsem nepředpokládala, že toho až tak moc uvidim. Opak byl pravdou - kdo máte chuť a čas, zajeďte si tam třeba příští víkend. Na sobotu tam bylo poloprázdno, 90% růží v nádherném květu. Samozřejmě smutně bez květů působila část rozária s historickými růžemi, ale jinak všechny moderní růže byly ve fantastické kondici.

Na české růže jsem celkem často narážela - zvlášť hojně jsou zastoupeny růže Dr.Brady a Jana Bohma. V tom ohromném množstí růží je těžké hledat speciálně ty české, protože jsou samozřejmě promíchány podle zařazení s příslušnými růžemi z celého světa. V jedné části rozária byly evidentně nové záhonky, a tam těch starých českých bylo vedle sebe poměrně dost. Byly ale bez květu a některé i bez listí, jakoby to byly čerstvě vysazené prostokořenáčky. Tak jestli nerušili staré keře a tohle nebyli čerství potomci. Pan Šíp se mě ptal speciálně na K.H.Borovského, toho konkrétně jsem nenašla. Plánuju ale do Sangerhausenu normálně napsat a požádat je o možnost spolupráce v doplnění sbírek českých růží, které by měl pan Šíp.

V červnu plánuju Sangerhausen znovu, tentokrát s foťákem a dostatkem času.

Re:Sangerhausen konec ZARI 2009 27. zář 2009 21:32 #2020

• dresla
  • Moderator
honey wrote:
Pan Šíp se mě ptal speciálně na K.H.Borovského....

Nojo:) , to byla reakce na telefonát.
V Sangerhausenu mají určitě mapky, kde co je.
Kolekce sangerhausenských růží českých šlechtitelů je snad celá v Rajhradě.
A copak sis vybrala v obchůdku? Mívají tam raritky.

Re:Sangerhausen konec ZARI 2009 28. zář 2009 07:45 #2024

• honey
  • Expert Boarder
K Rajhradu byl pan Sip malinko skepticky, kdyz jsme ho spolu jednou probirali. Pry tam byl a narazil snad na nejake nepresnosti...resp.chybne oznaceni nekterych ruzi. Probirali jsme to nekdy na jare...mozna slo prave o toho K.H.Borovskeho, protoze resil omyl cervena ruze x prouzkovana... No a ja vim prd, kdo z nich ma pravdu :-) V obchudku jsem nic nekoupila...po ceste jsem se trochu vydala z penez za pokutu za prekroceni rychlosti a po ceste zpatky jsem chtela utratit zbyle penize za neco pro deti. V obchudku meli ruzi jenom par, bylo to poloprazdne. Mozna neco pribude po podzimnim dobyvani. Koupila jsem si jako spravnej chudej turista jenom malinky ruzovy mejdlicko od RHS :-)
K raritkam - neni to ani tak raritka, ale vypadala naprosto jedinecne, co si ted zpetne vybavuju: Lovely Green od Meillanda. Ani v HelpMeFind nejsou tak krasne obrazky jako tam meli jediny ker - tak 1m vysoky, krasne kulovity, zadne koste. A cely obsypany nadhernymi, jeste ne plne rozvitymi poupatky hraskove barvy. Ani stin ruzove nebo zlute. Proste nadherne hraskova barva po celem keri nad tmavsimi listy. Ani jedno poupe plne rozevrene nebo dokonce odkvetle...i tenhle stav me hodne zaujal. Jakoby se rozhodla komplet cela obalit poupaty a rozkvest v ten samy moment.

Re:Sangerhausen konec ZARI 2009 28. zář 2009 10:21 #2029

• dresla
  • Moderator
U Lovely Green záleží na počasí, někdy vypadá i takhle

lovely_green2.JPG

Re:Sangerhausen konec října 2008 28. zář 2009 15:41 #2030

• kaja
jejda ,jejda- to je nádhera .Tam se musím někdy podívat. Dreslo dík za fotky. Kája
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3
Moderátoři: Eva L., Květa