Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3

Téma: Olomoucké rozárium

Olomoucké rozárium 06. dub 2015 14:14 #295702

• Iveta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 933
Včera jsem projīžděla okolo a bylo vidět, źe růže z těch betonových koryt a z trávníku jsou vykopány, začala rekonstrukce, více pīší o tom, jak se tam vybuduje odpoćinková zóna apod než o plánech s růžemi, navíc není jasné, do kdy rekonstrukce potrvá z důvodu financí...tak snad se jim tom povede ;) olomouc.idnes.cz/prvni-cast-obnovy-olomo...8_olomouc-zpravy_mip
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Olomoucké rozárium 06. dub 2015 18:08 #295708

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Iveto, podle vizualizací to vypadá, že růže budou dost okrajovou záležitostí :unsure:
Následující uživatel poděkoval: Iveta

Olomoucké rozárium 06. dub 2015 22:24 #295716

• Iveta
  • Platinum Boarder
Také to na mě tak působí :(

Olomoucké rozárium 08. dub 2015 18:25 #295761

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
No, kdyby to bylo něco takového jako na fotkách č 2 a 3 tak by to mohlo být i hezké. Určitě lepší než když jsem slyšela, že by z té spodní betonové části postavili parkoviště pro přilehlou fakultu(nevím čeho-tmavá prosklená budova). Hanka

P.S. jen by mě zajímalo, co udělali s těmi růžemi. Všechny nebyly určitě výstavní(ale to se na nich asi podepsala péče), ale byla to pěkná sbírka.

Olomoucké rozárium 08. dub 2015 19:54 #295766

• Iveta
  • Platinum Boarder
Píší:
......práci brněnského zahradního architekta Zdeňka Sendlera.
Ten ve svých plánech nového rozária počítá také s využitím tisíců místních šípkových keřů. Lidé se tak o ně ve spojitosti s jeho proměnou bát nemusí.
"Místní reprezentativní sbírka růží bude posunuta směrem k současnému pojetí růží v zahradní architektuře. Tento princip je podle odborníků velmi úspěšně využíván například v parcích Německa, Rakouska nebo Francie," uvedla při představení těchto plánů mluvčí radnice.

Ale růže tam byly už hodně zanedbané, věřím, že jim změna prospěje....jestli si je znovu naroubují či nařízkují, moc si nedovedu představit, že mají všechny v kontejnerech....možná část tak a tak...O tom parkovišti jsem taky slyšela, Škoda kaźdé městské zeleně :dry:
Poslední úprava: 08. dub 2015 19:56 od Iveta.

Olomoucké rozárium 08. dub 2015 21:17 #295780

• Jirka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 668
Tak jsem si prohlédl ty vizualizace a nazývat tuto kombinaci parkové promenády, sportovišť a dětských hřišť rozáriem - to je snad vtip! Asi byl název rozárium podmínkou získání té evropské dotace.... Sbohem olomoucké růže. :S

Olomoucké rozárium 09. dub 2015 19:53 #295821

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Jirko, myslím si, že o rozárium jako takové jim opravdu už dlouho nejde. Pamatuji si ho co by malé děcko a studentka nedalekého gymplu(chodila jsem si tam číst ve volných hodinách)- fakt to bylo fajn. Pak jsem tam dlouho nebyla (rodina, práce moc daleko) a po letech (15-i?) jsem se šla pokochat krásou růží. Byla jsem šokovaná. Dětské hřiště a sportoviště mě úplně vykolejilo. Asi nějaký radní sportovec s malými dětmi, který si to prosadil. Spousta růží v katastrofálním stavu, spousta prázdných míst a pokračovalo to každoročně. A pak jsem jednou přišla a viděla zaměstnance jak rozvážejí hlínu - to teda byl materiál. Hrůza. Tak mi to nedalo a šla se zeptat, co to mají za hnus. Paní se jen usmála a sdělila mi, že to bylo zadarmo. V březnu jsme jeli kolem a ty staré růže ze spodní partie (nejblíže k cestě) tam už nebyly. Jsem zvědavá, co z rozária zbude. Podle mě z toho chtějí udělat relaxační místo blízko parku a rozárium zanikne. Hanka
Poslední úprava: 10. dub 2015 09:03 od hana.johana.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, mišpule, Iveta

Olomoucké rozárium 10. dub 2015 07:07 #295831

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Nejspíš to dopadne jako "rozárium" na Petříně. Jsou ( tedy před 15 lety tam byly) tam záhony s růžemi, které každoročně sadovnické služby ostříhají, sem tam doplní mrtvolku a to je vše. Bez cedulek, bez jiné péče, ale časem se vyselektují "bezúdržbovky", které každoročně v červnu krásně kvetou a za kterými se vyplatí tam jít a pokochat se.
Pokud se v H.K. povede cokoliv navíc, bude to úspěch.
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3
Moderátoři: Eva L., Květa