Děkuji všem za fotky z HK.
Dreslo a jak 43 vypadá při podzimním hodnocení ? vzpomeneš si ? - když už tam běžní návštěvníci nemají přístup ?
ad vítězná VISsimred. Loni jsem u ní byla nejdéle, moc se mi líbila. Mám ji, ale...
Stále jsem ji nezasadila a váhám.
Mám Vissersovy růže v oblibě, podotýkám, jsou u mne životné, nenemocné a bohatě kvetoucí.
Pilňuchy. Snažím se zkusit každou, kterou Vissers uvede na trh. Jako jsou mezi nimi trochu nevděčnice ( Vesalius, ale letos se snaží + Woman´s Choice - na vlastních moc neroste ), s všemi ostatními jsem ale moc spokojená. Nejoblíbenější je Midsummersnow, jediná čistě bílá růže, kterou pěstuji a u níž odkvetlé květy nepřecházejí do slámové barvy a nezůstávají na prutu, opadávají.
Ve stejné době jako VISsimred ke mně přišla jeho jiná červená růže - Winky Girl. V porovnání s VISsimred jasně vítězí, musím napsat. Jednak květy mají ( až neuvěřitelnou ) trvanlivost, samet, kompaktnější habitus, více květů na stonku.
VISsimred nezavrhuji, ale habitusem a množstvím květů mi připadá použitelná jen do některých druhů výsadby. Tady tomu říkáme veřejka - masová výsadba, neopečovávané záhony. Nedovedu si ji představit ( a i proto jsem ji nevysadila ) v záhoně, nepasuje mi do výsadby.
... třeba jsem ale mimo