Děkuju moc za zprostředkování pokuku na soutěžní růže.
Láďo, naprosto se s tvým povzdechem ztotožňuji.
Ale ono je to těžké... když zabrousím do historie, pak Zlatou růži dostala kdysi Raphaello. V HK byla úchvatná. Hm, koupily si ji kamarádky, selhání. Nerostla..
Naopak, o mnou pěstovanou a vždy ( každoročně ) skvostnou Minervu bys v HK ani pohledem nezavadil, bídná. Jinde ale také mívá problémy s růstem...
Ono je to těžké, růže vidí posuzovatelé v místě max. 4 x ročně, jeden půlden. Některá nekvete ještě, jiná se předvádí, další pak již odkvetla ( třeba ). Samo, posoudit zdravotní stav jde, ale ty ostatní aspekty jsou jednak velmi subjektivní ( vkus - já bych se třeba vkusově potkala s vítězkou naposledy u Sweet Blondie, chá a to píšeme rok 2011, od té doby ani ťuk ), druhák často nezachytitelné.
Mně se třeba velmi líbil Andre-Eve Rose Blush, koupila jsem si jej, ale kdo mohl tušit, že ten ušlechtilý květ v poupěti během pár hodin udělá slušný křapáč, že...
A v neposlední řadě - právě, zastoupení soutěžících růží. A jejich následná adaptabilita - třeba právě Andre-Eve. Na trialech se vyskytuje často, sklízí medaile jednu za druhou. Jeho růže jsou poměrně drahé ( + poštovné z Fr. do ČR, ech ), člověk by očekával nějakou nadstavbu. Bohužel, ani u jedné z jeho růží se nekoná. ( doufám že zatím, že se ještě předvedou ). Což není povzdech pouze z mé hlavy, nejsem ve vzdeších ojedinělá.
No nic, k věci :
pls. fotka té ReuWim by nebyla ? keřík + květ ? nebo jsem ji nerozpoznala a nachází se zde ?
dtto Evethosi
případně, pokud tam ještě Lukáši či Aleno zavítáte, nepořídili byste pro mě fotky, prosím ? ( + dojmy, případně, pls )
Jinak jak jsem spílala ReuNextu, tak ten se konečně usadil, uklidnil a je letos pusinkový.
Pls. toto je co za krásku ? již se ví ? dělá na mne dojem pnoucí Astronomie ( ty červené tyčinky, ááách ).
alenak napsal:
děkuji předem...