Ještě malé pokračování v přehledu poulsenek.
S oběma jsem trochu nespokojená, ale jen trochu. Nerostou tak úplně podle mých představ. Výšku mají předpisovou, ale nové výhony tvoří jen neochotně. U Naomi je to asi tím, že byla přesazovaná a zatím se s tím nevyrovnala. U Potifar jsem příčinu nezjistila, asi je to její vlastnost. Jsou krásné a jiné výhrady k nim nemám.
Evi děkuji, máš je krásné, snad se toho stavu kvetení taky dočkám. Sazenička byla velmi slabá, proto je v kontejneru a dnes jsem koukala, že je to prorostlé, i když podruhé nekvete a moc to nenarostlo. Hlavně kořeny a nezašlo to. Květy teda má krásné, moc se mi líbily, výdrž i u těch malých kvítků byla taky. Nadia byla spousty let v HK, květy byly úžasné a hlavně taky držely v hicech. Podobné si jsou, Nadia mi připadala plnější květ, můžu se mýlit. To by musely růst vedle sebe, na porovnání, není to zas tak důležité.
V Hk z těch starších zůstala Waltz, bílá popínavka. Ta je tam každý rok úchvatná.
Růže máš nádherné, je vidět, že se jim u tebe daří a děkuji
A tak jen doufejme, že se ve Spomyšli nesekli. V horším případě budeš mít na zahradě takovou menší záhadičku. Ale nevadí, obě jsou krásné.
Takhle vypadají ty moje:
Evo, mám to prosím květ Isabelle?, vykvetl 1 malý kvítek v kontejneru, piplám se s tím, sazenice byla z Spomyšle, poté reklamovaná, snad to do podzimu trochu spravím. Barva je nádherná.
Docela mě překvapuje, že Potifar ( Wieteke van Dordt) není právě nejznámější Poulsenovou růží. Když se podíváte třeba na HMF, tak informace jsou poměrně nedostatečné, fotek je málo, z nich naprosto převažují jen od Quendery. Děkuji jí za ně.
Už jsem to tady před časem psala, že mě okouzlila ve zdejší botanické zahradě. Bohužel ukradená větvička nezakořenila a tak jsem začala pátrat v českých školkách. Našla jsem ji u Filipců. Tam ji množí (nebo překupují ?) už řadu let. Opravdu nevím, proč nenachází víc obdivovatelů.