Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Poulsen - růže dle šlechtitelů

Poulsen - růže dle šlechtitelů 19. kvě 2014 05:20 #288909

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Jano,to víš že sháním +Kolding,napsala jsem do Mad,ale ani mi neodpověděli.Moc ti děkuji za zprávu,ale já se dostanu jedině do OBI. :( Potěšující zpráva je,že už snad nebude růže úplně nedostupná. :)

Poulsen - růže dle šlechtitelů 19. kvě 2014 06:55 #288910

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
No kdybys chtěla,řekni : :laugh:

Poulsen - růže dle šlechtitelů 19. kvě 2014 11:09 #288914

• Evka
  • Platinum Boarder
Jano,moc děkuji poslala jsem ti sz. :kiss:

Poulsen - růže dle šlechtitelů 19. kvě 2014 20:19 #288922

• Láďa
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 597
Zdravím všechny přátele růží.
Tuto podnětnou diskusi sleduji ze zájmem již přes dva roky. Velmi se mi líbí Poulsenovy růže. Před rokem jsem chtěl získat Naomi Renaissance, ale stejně jako Evku mě zarazila na stránkách Rosenpark Dräger pod názvem Naomi fotografie Natalie. Na mailový dotaz mě Manuela Löbenbrück odpověděla, že v Německu se růže Natalie prodává pod názvem Naomi. Zaslal jsem ji odkazy Poulsenových stránek, pak se mezi fotografiemi Natalie objevily na jejich stránkách i fotografie Naomi. Chtěl jsem však mít jistotu a proto jsem si objednal Naomi přímo od dánské školky Knud Pedersen Planteskole - stránky Rosenposten (poštovné a balné 13EUR). Po roce korespondence s využitím mé němčiny a synovy angličtiny jsem dostal růže Naomi, Aya (Kolding), Paparoa, Stockholm, Charlottenburg, Elaine Paige a Riberhus. Cenami ověnčený Fabulous jsem však přes rezervaci nedostal. Doufám, že nedojde k záměně.
Na vaše upozornění jsem hned šel do Baumaxu v Brně, kde jsem skutečně uviděl růži s krásnou visačkou Nadia Renaisance. Naštěstí kvetla a jasně růžové květy dokázaly, že jde o záměnu.
Zdraví Láďa
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Martin, jana H, mišpule, Evka, Kirsten

Poulsen - růže dle šlechtitelů 19. kvě 2014 20:41 #288923

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Láďo,a to byla originál Poulsenova visačka ?

Poulsen - růže dle šlechtitelů 20. kvě 2014 00:19 #288931

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Jest-li se nepletu (EviL, kdyz tak me oprav), vloni v Hradci jsme obdivovaly Nadiu, temne cerveny kvet, dost pekna vune, az silna

Poulsen - růže dle šlechtitelů 20. kvě 2014 05:54 #288936

• Evka
  • Platinum Boarder
Láďo,já právě toužím hlavně po Koldingu,Naomi a pnoucí Kolo.Dívala jsem se na stránky a u nich se nedá platit přímo?
Poslední úprava: 20. kvě 2014 06:19 od Evka.

Poulsen - růže dle šlechtitelů 20. kvě 2014 06:42 #288940

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Láďa napsal:
Před rokem jsem chtěl získat Naomi Renaissance, ale stejně jako Evku mě zarazila na stránkách Rosenpark Dräger pod názvem Naomi fotografie Natalie. Na mailový dotaz mě Manuela Löbenbrück odpověděla, že v Německu se růže Natalie prodává pod názvem Naomi. Zaslal jsem ji odkazy Poulsenových stránek, pak se mezi fotografiemi Natalie objevily na jejich stránkách i fotografie Naomi.
Na vaše upozornění jsem hned šel do Baumaxu v Brně, kde jsem skutečně uviděl růži s krásnou visačkou Nadia Renaisance. Naštěstí kvetla a jasně růžové květy dokázaly, že jde o záměnu.
Zdraví Láďa

Na podzim jsem si také objednala Naomi u Drägerů. Fotkám jsem tehdy nevěnovala velkou pozornost až teď po Láďově upozornění také vidím dvě odlišné růže. A vyjádření pracovnice školky už vůbec nechápu. No to jsem tedy moc zvědavá, co mi vykvete. :ohmy: V popisu sice udávají barvu květu jako tm. růžovou až světle červenou, což Natalii neodpovídá. Ale je to slabá útěcha, musím si počkat na realitu.

Evi, ano, vzpomínám si na hradeckou Nadiu. Je tm. červená a mám ji také od podzimu. Doufám, že se nezklamu.
Láďa má pravdu, že v Baumaxu ji mají růžovou. Na visačce je Poulsenovo logo. Ale je to evidentní záměna.
Následující uživatel poděkoval: jana H

Poulsen - růže dle šlechtitelů 20. kvě 2014 21:02 #288954

• Láďa
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 597
jano H,
jak píše Eva L., na visačce bylo poulsenovo logo a obrázek skutečné tmavočervené Nadii. Stejnou záměnu měli i u Kalmar Castle.

Evko,
růže na stránkách rosenposten, jak vidíš, jsou dražší než v jiných školkách. Ceny se vztahují na prostokořené sazenice. Jak mně napsali, běžná praxe je, že růže dodají přes naši poštu (u mne velmi rychle a v dobrém stavu), v balíčku není faktura s cenou. Ta přijde za několik dnů v dopise. Cena je v eurech a zaplatil jsem ji převodem z účtu. Aya (Kolding) byla letos vyprodaná mezi prvními, přes rezervaci mně poslali místo jedné objednané dvě menší slabé sazenice. Maximálně jsem se jim věnoval a zdá se, že pomalu porostou. Řízkovat asi jako velkokvěté nepůjdou. Kdysi, když se ještě u nás neprodávali v takové míře zahraniční novinky, jsem růže očkoval na podnož pávova šípku, ale nevím, jestli bych to ještě svedl.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Martin, jana H, Evka

Poulsen - růže dle šlechtitelů 04. čen 2014 21:40 #289496

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Poulsenova Irene von Danemark.

001_2014-06-04.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., HonzaPM, Kirsten
Moderátoři: Eva L., Květa