Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Poulsen - růže dle šlechtitelů

Poulsen - růže dle šlechtitelů 11. pro 2014 12:19 #293205

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Evko, uvidím ;) . Spectacular Palace u Chl. jsem kupovala v květu, ten je určitě O.K.

Viděla jsem těch poulsenek v tom Baum. kvést jen pár, ale např. Marselisborg odpovídal ( dlouho jsem tam nad ním váhala). Byla jsem v Baum. v Ml. Bol., Praze 5 i v Mostě a celkem se zdálo, že ty kvetoucí odpovídají cedulkám. Možná v Baum. nejsou takoví bordeláři jako v OBI.

Nakonec mám z doprodeje z Baum. Schackenborg : www.poulsenroser.com/assortment/rose-col...tle/imagination.aspx , ten jsem nekupovala v květu, tak to bude možná překvapení. Nicméně v červnu v Ml. Boleslavi odpovídal :

P1010898.jpg

P1010899.jpg

Ze stejného výprodeje mám i Guernsey, ta nakonec v říjnu vykvetla správně. Tak snad mám šanci na správnou růži i u těch dalších ;) .
Poslední úprava: 11. pro 2014 12:19 od Jana V..
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Evka

Poulsen - růže dle šlechtitelů 11. pro 2014 12:33 #293208

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
JanoV,to je potěšující zpráva pokud přeci jenom má Baumax opravdu poulsenovy růže a ne záměny.Sice se do Baumaxu a Hornbachu nemám jak jednoduše dostat,ale i tak je to potěšující. :up

Mě to připadá,že v Obi jim bylo dodáno špatné zboží.Někde jsme to v létě řešili,samozřejmě,že si nevzpomínám kde.

Začíná se mi takový odstín dost líbit,myslím u Schatzkenborg.Kdyby byl květ větší tak bych se nejspíš o tuto růži zajímala.Stavba květu patří mezi mé nejoblíbenější. :)
Poslední úprava: 13. pro 2014 12:28 od Evka.

Poulsen - růže dle šlechtitelů 11. pro 2014 19:05 #293216

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Evko, při shánění růží je lépe se OBI vyhnout. Už několik let pozoruju, že tam mívají pelmel posbíraný bůhví odkud a říkají tomu "festival růží". A letos tam snad zmatek v názvech vrcholil. Řekla bych, že Baumax je spolehlivější.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Poulsen - růže dle šlechtitelů 13. pro 2014 11:34 #293239

• tonda
file:///C:/Users/EVA/Desktop/kytka1.jpg[/img]

Poulsen - růže dle šlechtitelů 13. pro 2014 18:08 #293247

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11815
Evka napsal:
JanoV,to je potěšující zpráva pokud přeci jenom má Baumax opravdu poulsenovy růže a ne záměny.Sice se do Baumaxu a Hornbachu nemám jak jednoduše dostat,ale i tak je to potěšující. :up

Mě to připadá,že v Obi jim bylo dodáno špatné zboží.Někde jsme to v létě řešili,samozřejmě,že si nevzpomínám kde.

Začíná se mi takový odstín dost líbit,myslím u Schatzkenborg.Kdyby byl květ větší tak bych se nejspíš o tuto růži zajímala.Stavba květu patří mezi mé nejoblíbenější. :)
ano řešily já mám doma z Obi místo té Schackenborg Heidy Klum ale nevadí tu jsem taky chtěl

Poulsen - růže dle šlechtitelů 22. pro 2014 12:23 #293313

• Láďa
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 597
Evko, omlouvám se za opožděnou odpověď týkající se Capricie, ale fotky jsou ve fotoaparátu, který měl syn na dovolené na Filipínách.
Takže Capricia R. je u mě o odstín světlejší než Isabel R., průměr květu je kolem 10 cm a pěkně voní. Líbí se mně, jsem s ní spokojený, i když tolik jako Alexandra R. nevoní. Ta je nedostižná a v mé zahradě voní nejvíc spolu s Mc Cartney rose od Meillanda. Jednu Capricii mám v nádobě, další na záhoně.

P1040034.jpg

IMG_0108.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Evka

Poulsen - růže dle šlechtitelů 22. pro 2014 13:03 #293314

• Evka
  • Platinum Boarder
Láďo děkuji,bála jsem se,že bude mít tu rudou červeň.Tenhle odstín na tvé fotce se mi líbí.

Alexandru Renaissance jsem kdysi moc chtěla.Než jsem ji stačila sehnat objevila se na internetu Aya,která se mi moc zalíbila.Myslela jsem,že taky spolu s Naomi silně voní,Poulsen totiž u všech čtyřech uvádí strongly parfumed. ;)
Která z těch tří se ti prosím zdá nejlepší,myslím tím opakování kvetení,bohatost květů,eventuálně tvar květů a odolnost k čs?A potřebují větší vzdálenost od sebe v řadě,nikde jsem neviděla uvádět jejich šířku jen výšku?
Následující uživatel poděkoval: Láďa

Poulsen - růže dle šlechtitelů 22. pro 2014 22:17 #293318

• Láďa
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 597
Evko, těžká odpověď. Alexandru mám tři sezony, barva a tvar květu nádherné, letos opakovala 4x, kvete v soukvětích. Proti čs stříkám za sezonu 2 až 3x (mám hodně TH), takže zdravá. Abych získal Naomi a Ayu, vyvinul jsem roční úsilí s korespondencí s danskou školkou. Naomi mě po první sezoně nezklamala. Krásná barva i tvar květů, zdravá, vůně slabší, kvetení ve větších soukvětích. Aya mě naopak zklamala velmi. Byla první vyprodaná a i přes rezervaci mně poslali dvě velmi slabé sazenice. Možná (asi určitě)to ovlivnilo i kvetení. Květy menší, pohárového tvaru, trochu zvlněné, méně kvete, barva tlumenější, nejméně voní.
Ale podotýkám, že jde o moje subjektivní hodnocení. A každý má jiný vkus. Příští sezonu Ti průběžně pošlu fotky i podrobné hodnocení.
Pokud jde o záměny, v brněnském baumaxu růže kvetly a záměn bylo hodně. Bauhaus byl v tomto směru lepší.

Poulsen - růže dle šlechtitelů 23. pro 2014 06:06 #293321

• Evka
  • Platinum Boarder
Láďo děkuji,s tou Alexandrou jsi mě potěšil,sice momentálně na ni nemám místo,ale je dobré to vědět do budoucna. :)
Jsem moc zvědavá jak se u tebe budou vyvíjet příští rok.
Teprve teď jsem si všimla,že v té německé školce sice neuvádějí šířku,ale počet 1-2 rostlin na m².No tedy :ohmy: ,a s tou výškou 120-150cm z nich budou pěkni obříci.Na webových fotkách jsem věnovala pozornost jenom květům,už ne vzrůstu. ;) U Ghity uvádějí 150-200cm.
Mimo jiné,všimla jsem si na poulsenově mapě,že tam mají označenou i tu školku,ve které jsi je kupoval. :)

edit: dívala jsem se do jmenného katalogu školky kde mají označenou sílu vůně jeden až 5 křížků.Maximum dosáhla z uvedených jen Ghita 5x.Z dalších 4 křížky mají Bonita,Capricia,Helena,Naomi,Natalie a Sophia.3x má Clair kdežto Aya pouze 2x,což mě mrzí. ;)
Pro srovnání 5x má třeba Gertruda Jekyll,4x WS2000,3x Benjamin Britten a 2x má Mary Rose nebo Darcey Bussel. :)

Překvapivě pro mně,Louise Odier má u nich jen 4x.

Co mě nejvíc těší Aya,Naomi i Natalie by měly mít hodně plné nostalgické květy.
Poslední úprava: 29. pro 2014 12:21 od Evka.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Láďa

Poulsen - růže dle šlechtitelů 31. pro 2014 09:36 #293345

• Evka
  • Platinum Boarder
Poslední úprava: 31. pro 2014 10:18 od Evka.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Láďa
Moderátoři: Eva L., Květa