Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Poulsen - růže dle šlechtitelů

Poulsen - růže dle šlechtitelů 24. kvě 2017 14:44 #318493

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
Brněnský Bauhaus nabízí letošní novinku ze série Renaissance - Lilo (Poulren029). Přišla mi víc krémová než růžová, ale to mohlo být dočasné. Květ lehce voněl. Cena 496. Ze stejné série tam byla i Capricia.

IMG_2039.jpg

IMG_2040.jpg

IMG_2041.jpg

Ze série Courtyard mají k dostání růži Haka (Poulcy023).
IMG_2036.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, Marta, alcearosa, ibiska, rok.zaruka

Poulsen - růže dle šlechtitelů 25. kvě 2017 11:28 #318524

• JUDY
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1146
Bradhal díky, byla jsem v sobotu v Hornbachu a tam měli taky Poulsenky - jen ve dvou provedeních - cena 599 Kč, ale teda rostliny veliké, luxusní. Neměla jsem mobil, tak jsem nemohla vyfotit - ale vypadaly jako ty, které jsi vyfotila Ty. Na tu světle růžovou nemůžu zapomenout, byla jsem úplně uchvácená - růže byly ve stadiu, kdy ještě nekvetly, ale všechna "zralá" poupata měla naprosto úžasně kulatý tvar - jako ping pongové míčky nebo pivoňky a vypadala velmi naducaně - což já miluju. Poupata takhle zajímavého tvaru jsem snad u růží ještě neviděla. Označení odrůdy tam nebylo, jen že jde o růži Renaissance. To bude teda určitě Lilo - prohledávala jsem Poulsen. stránky a internet, ale nebyla jsem z toho moudrá. Ráda bych viděla, co se z poupat rozvine - odradila mě cena...ale jak říkám, nemůžu ji dostat z hlavy. No, máme to 50 km, tak váhám, abych nejela zbytečně, kdyby tam už nebyla a taky manžel by koulel očima a možná i kroutil ušima - bohužel jsem o ní básnila i doma a prořekla cenu...to je život, furt je člověk vláčenej nějakýma touhama .... :dry:
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Poulsen - růže dle šlechtitelů 26. kvě 2017 05:47 #318538

• JUDY
  • Platinum Boarder
Tak, jsem to nevydržela a přece zajela do Hornbachu. Tu fialovou už neměli, byla tam 2x Ghita, ale ta se už dá sehnat a květy nebyly na focení. U Lilo poupata už byla rozvitá, dokonce jsem přece jen na cedulce objevila název odrůdy úplně pidi písmem - nafotila jsem - ale je pravda že z kouzelných poupat se rozvily hezké, ale ne nějak extra vyjímečné květy. Byly velké, ale vůně jen lehká a takové neupravené...no Austin vede. Tak jsem si koupila malou Lovely Fairy a spokojená, jak jsem ušetřila, odjela domů :) .

20170525_165029.jpg

20170525_165040.jpg

20170525_165047.jpg

20170525_165107.jpg

20170525_165135.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, quendery, Kika, Jikra, Marta, rok.zaruka, bradhal

Poulsen - růže dle šlechtitelů 26. kvě 2017 07:11 #318539

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
JUDY, musím se smát, byla jsem na tom před pár lety úplně stejně :P
Naštěstí mě ta posedlost za poslední roky docela přešla ;) . Asi tím, že jsem pořídila najednou velké množství růží, zaplácla jimi poslední volná místa a teď se začla projevovat i ta stinná stránka věci, tj. neustálé řešení, proč která neroste/nekvete jak má, co má která za choroby/škudce a podobné "radosti".
Takže letos zjara si předělávám celkem 3 kusy záhonků a nepřijde tam ani jedna růže a užívám si zase hraní s trvalkami B) ( což ale neznamená, že mě to zas nechytne, až tu uvidím vaše krásné fotky :whistle: ).

Jsem na letošní Poulsenky hodně zvědavá. Loni zahájily sezonu s velkou parádou, ale pak chytly ČS a šly prakticky dohola a po těch vedrech musely prakticky znovu vyrašit :unsure: . Brala jsem je letos k zemi, ty staré usazené hezky obrážejí, tak snad to bude dobré...
Následující uživatel poděkoval: varouch, JUDY, alcearosa

Poulsen - růže dle šlechtitelů 26. kvě 2017 13:55 #318545

• JUDY
  • Platinum Boarder
Jj, Jani, je to boj. Mně se tam ještě pár růží vejde - ale tím samozřejmě si už musí svoje místo zasloužit. Měla jsem teď jakési těžší období, 2 úrazy po sobě, tak jsem měla potřebu se odměnit :). Mám teď zase chuť do života - tak jsem vymyslela, že předělám u maminky celou zahradu - už nic nezvládá, tak jsem objednala nějaké růže od Šípa, něco asi ještě vezmu z Floribundy a na podzim bude velká přestavba. Vždycky po růžích toužila, ale ty co tam jsou, to už je velká bída. Tak se moc těším, i když to bude šílená práce, ale doma už to mám jakžtakž, tak už bychom to mohli zvládnout. Těším se, že mamču potěším a růže, které se nevejdou u mně budou u maminky - hl. historky. Na Floribundě nějaké Poulsenky na podzim budou, líbí se mi třeba taky Ghita... tak uvidíme. Jo - a když už jsem ušetřila na té růži, koupila jsem si "aspoň" letní šaty s kvítkama. :laugh: :whistle:
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja

Poulsen - růže dle šlechtitelů 26. kvě 2017 21:22 #318548

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Judy, já takhle taky expanduju k mámě ;) , ale dávám tam jen osvědčené růže, pokusy dělám jen doma.

Poulsen - růže dle šlechtitelů 22. čen 2017 20:54 #319323

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11815
Pirouette
DSC05289.jpg

DSC05290.jpg

velice pěkná růže , mám ji sázenou na podzim ,květy jsou menší ,listy zdravé lesklé
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Jikra, alenak, Marqetka, Marta, alcearosa, rok.zaruka

Poulsen - růže dle šlechtitelů 30. čen 2017 17:57 #319562

• bradhal
  • Platinum Boarder
Na DOD ke školkařům daleko, tak se chodím dívat na růže aspoň do Šebrova ke Kopřivům. Přidám sem pár fotek Poulsenek právě od nich.

Kronprinsesse Mary
IMG_3067.jpg

IMG_3069.jpg

IMG_3068.jpg

Kalmar
IMG_3072.jpg

IMG_3071.jpg

IMG_3073.jpg
Následující uživatel poděkoval: Láďa, Jikra, Marta, rok.zaruka

Poulsen - růže dle šlechtitelů 30. čen 2017 18:02 #319563

• bradhal
  • Platinum Boarder
Clair Renaissance - ta se mi líbí hodně, něžné květy, menší, lehká vůně. Přidána na višlist.

IMG_3083.jpg

IMG_3075.jpg

IMG_3079.jpg

IMG_3080.jpg

IMG_3077.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, Jikra, alenak, Marta, alcearosa, rok.zaruka

Poulsen - růže dle šlechtitelů 01. čec 2017 15:46 #319583

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
Všimli jste si, jaké má Lukáš krásné a šikovné jmenovky? Přesně tyhle dlaždičky mám doma ( dost velký zbytek), hned loni jsem si je přinesla a od té doby tady leží a nikdo je nepopsal!!!! A to jsem si ještě malovala, jak ke jménu namaluju ještě květ, aspoň zhruba barvu a tvar, a furt nic....
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Jikra
Moderátoři: Eva L., Květa