Evo, José C. vypadá náramně.
Egon Schiele - Palach - Astrid Lindgren:
- budu používat pouze název Astrid Lindgren, i Pelcovi si ji tak přejmenovali
- na stránkách Poulsena (odkaz dávala Eva) je uvedeno v synonymech ATS Egon Schiele,
chápu to jako AT - Rakousko, S - Starkl (možná se pletu, však ale Starkl ji prodává jako ES)
- výstavní fotku A.L., i s uvedením, že tuto růži pěstuje přes 10 let, dávala Fanynka sem:
krasneruze.cz/index.php?option=com_kunen...start=190&Itemid=112
krasneruze.cz/index.php?option=com_kunen...start=200&Itemid=112
- letos mi Astrid zmrzla až k zemi (čeká ji u mne třetí zima, mám dvě sazenice od Pelcových),
narostla dosud cca max. 160 cm a nemá problém být větší - budu ji ale stříhat, nemám místo
- je to velmi mravný keř, žádné výhony do boku, žádné vyvazování (viz. Fanynka info + foto), žádné lámání, plazení, kácení
- nemoci nemá, ČS ani omylem, vybavuji si, že loni trošku padlí a rez, ale má slunce až po poledni = na podzim problém,
listy pozdě osychají, navíc před ní loni stála ještě houpačka, letos se houpáme jinde, tak si choroby mohla přenést přes zimu
- přikládám fotku z 4/9 (telepatie) - habitus, tahle sazenice momentálně nekvete, druhá má jeden
kvetoucí výhon (červenavý výhon nalevo nahoře je sousední Chippendale (roste!), AL je světlá)
- můžu tu růži fakt doporučit, i když jsem ji u Pelců původně objednával pro jméno - Palach,
nevoní, někdy je čistě růžová, někdy korálová, občas lehounce korálově meruňková, ale opravdu jen kapku