Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Holiday Island

Re:Holiday Island 03. zář 2009 08:20 #1714

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
A ty větvičky, co vyrůstají z boulí, nenesou květy?

Re:Holiday Island 03. zář 2009 09:39 #1718

• ZuzanaCh
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 670
Halt - ono to bude trochu jinak. Zmátla mě, holka. Ten obrázek byl dělaný krátce potom, co jsem ji přinesla. Šla jsem to teď znova obhlédnout a vypadá to, že z očka vyraší výhon (nese květ) a pak se v tom místě kolem dokola začne dělat ta boule a z té raší další výhony. To, na co ukazuje můj prst je výhon, který jí pokrátili - ten roste z boule. Za mým prstem je výhon, který tam vyrašil z očka(nese květ), udělala se boule a před mým prstem je nový protilehlý výhonek (na tom zatím nic není).
Sn__mek_001.jpg

Re:Holiday Island 03. zář 2009 09:42 #1719

• ZuzanaCh
  • Platinum Boarder
Ona zřejmě bude velice široká a košatá. Píšou tam, že má být vysoká asi 50cm. Teď má na výšku 30, ale na šířku od konce listu ke konci listu 62.
Sn__mek.jpg

Re:Holiday Island 03. zář 2009 10:48 #1720

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
V tom květináči takhle vypadá moc hezky. Akorát, kdyby tak k člověk věděl aspoň něco o její zimuvzdornosti....mám na ni zálusk pořád

Re:Holiday Island 03. zář 2009 10:59 #1721

• ZuzanaCh
  • Platinum Boarder
Jitko, jak už jsem psala na začátku, na těch stránkách firmy není vůbec nic - zřejmě opravdu prodávají jen řezané, tak není důvod, aby to tam bylo. A jméno firmy mi nijak neevokovalo Maledivy, tak mě při koupi nic nenapadlo.
Kdybys měla místo na východní straně (nic jiného asi nesnese), tak ti jí klidně dám. Já mám východ, bohužel, jen na ulici. Na stejném místě mám červenou The Fairy a té se nestalo vůbec nic, takže tak strašný žár to asi nebyl. Když vymyslíš, jak ji z jihu Čech k tobě dopravit, je tvoje. Jí tam bude líp a já nebudu číhat jako cvok, kdy mám šoupnout květináčem. S tou zimou je to asi hop nebo trop. Prostě na zimu pečlivě zakrýt a čekat, co bude.

Re:Holiday Island 03. zář 2009 12:28 #1722

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
Zuzko, děkuji moc za takovou nabídku, jsi hodná, ale to já opravdu nemohu přijmout, tak jsem to nemyslela...myslím, že bys jí měla dát ještě šanci. jednak teď už nebudou taková vedra a poupat má hodně, určitě Ti ještě radost udělá. A pak určitě se dá vymyslet nějaké zastínění, abys ji nemusela přesouvat - třeba před ní postavit nějaký trochu vyšší keřík v květináči nebo si tam časem třeba dáte slunečník anebo jsem i někde viděla kytky přistíněné takovým zapíchnutým přírodním pleteným rákosovým jakoby vějířem na tyčce. Taky na povrch hlíny přidat světlé oblázky, aby se nepřehřívala (mám takhle jap. javor v květináči a zatím je OK)....Možná tady zdejší růžařky mají ještě nějaký další tip....

Re:Holiday Island 03. zář 2009 14:02 #1723

• ZuzanaCh
  • Platinum Boarder
Mujtytondo - kytka s parapletem:woohoo:
Mně jen vrtá hlavou, jak to na těch Maledivách dělaj. Píšou tam, že chce slunce, ale tam je přece daleko větší horko než tady! Můj problém je, že mám toho slunce buď málo nebo moc.

Re:Holiday Island 03. zář 2009 15:43 #1724

• KAJA
Mám dva keře červené velkokvěté na stejném místě už 20. let . Mívají až 60. květů, ale když je v době květu úpal, vždy je spálí.Taky mě to štve, ale co se dá dělat . Každý rok to není stejné a už jsem si říkala, že je příště ostříhám do vázy v polopoupěti -a bude to paráda doma. KÁJA

Re:Holiday Island 15. zář 2009 13:04 #1810

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
tak už je fakt mají ve slvě a já neodolala třem
003-a9ac631d97c3566edea625eebcff4c5f.JPG

Re:Holiday Island 15. zář 2009 13:04 #1811

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
druhá
004-f4e318676ab090048aea7ef85f4d2881.JPG