No, dlouhodobou zkušenost s růžemi nemám, s ostatní zelení jo. Dávala jsem z jara drobnokvětou řízkovanou Morsdag, ale do kombinace. Podle mě to chce co největší květináč, nejlepší proti mrazu, silný plasták. Mám to ve velkém plastovém černém s uchy, dobře se s uchy přenáší a manipuluje, takové jak pěstují v zahr. stromy, odhadem 50 l,abych nekecala, jsou mobilní a cenově dostupné proti květináčům, . Ještě to nemám s vrchu obalené,mám na slunci a zatím dobré . Když by hlásili velké mrazy, obalit bublinkovou kolem květináče, pak stáhnout pytlovinou, netkankou. Dole jsem dala vrstvu hrubého písku, celý vnitřek jsem obalila bublinkovou folií proti prohřátí a promrznutí, hicy v létě v pohodě, vše zdárně roste, zatím. Teď mi napadlo, že jsem jednou měla květináč, sice ne s růži, obalila v mrazech kartonem a stáhla pytlovinou, přežilo OK. Co se týče zeminy, namíchala jsem s kompostem normální hlínu, žádnou rašelinu, zamíchala do toho rohovinu, víc nic, zatím se velmi daří, rohovinou nespálíš. Co mám kameninové nádoby, tak ty jsem taky vystlala vevnitř bublinkovou folií, cca 6 let a nic neodešlo.

ale to je pálená kamenina. Mám dost obyč.mísek s netřesky, tam aby v zimě nebyly na dešti, v suchu, venku kde neprší, podložit dřevem, ne na holý beton, stačí klacík, ztráty nemám. Dřevo bych dala pod květináč taky, ne přímo na dlažbu. ahoj