Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Sporty růží

Re:Sporty růží 20. čec 2010 12:28 #12918

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Dreslo, Chicago Peace mi klidně očkni, myslel jsem, že ho nemáš (mám za to, že jsem se před časem už ptal).
Máš tuším i Kronenbourg. Ty bych potřeboval 3 do podzimní objednávky, to napíšu zavčasu mailem. :)
Je to mámina velká oblíbenkyně. Přijde mi lepší, než podobná Heimatmelodie.
Pink Peace a Candy Stripes už jsou podle mě jiné růže (kříženci). Ty v plánu nemám. Díky.

Mary Rose - já si nemohl vzpomenout na Redouté, tak je fajn, že to máme pěkně po kupě.
Musím říct, že WC je pěkná růže (čekal jsem podle fotek míň, takže předčila očekávání).

Kronenbourg, sport Glorie Dei
a_kronenbourg_1.jpg

Re:Sporty růží 20. čec 2010 12:34 #12919

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Trifonku, to je zvláštní, že ti Gloria Dei neroste, jak ji máš dlouho?
Ráda se prvních pár let usazuje. U mě letos vymrzly tak, že jsem už už chystal rýč.
Ale vyjely z pod země. Vše nad zemí odešlo, ale místa očkování jsou hluboko,
takže to zvládly a teď už jsou z nich zase plnohodnotné růže.

Re:Sporty růží 20. čec 2010 12:48 #12924

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Honzo mamka má Kronenburga já mám Haitmatmelodii nebojak se to píše,. Pokud mohu srovnat tak obě hodně pěkné ale u Haim mám na jedné stonce klidně i šest poupat které postupně rozkvétají a kvete již déle jak měsíc, pravda má menší květy než Kronenburg a méně plné, jinak zdravá lesklé listy,...dávala sem jí do slávy,..

Re:Sporty růží 20. čec 2010 14:09 #12929

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
Dneska jsem se zas neudržela v HB, musela jsem si koupit Penny Lane (159,- Kč). Pěkná a voňavá. Pak jsem ještě byla v Baum. a tam již slevnili růžičky - ty s pův. hrůzostrašnou cenou okolo 600,- mají za polovinu. Dále zbytky Poulsenek, (Aladin. palác, Cardiff, Fredensborg a už nevím, ale tak asi odrůd), tuším 159,- a pak nějaké za 200,- z pův. 400...některé už pomíchané cedulky, vzpomínám si na Metanoia a Paul Ricard. Hlava děravá, sorry.
penny_lane.jpg

Re:Sporty růží 20. čec 2010 14:14 #12930

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Lenpel, Heimatmelodie je floribunda.

Jitko, díky za informaci, ojoj, slevy zní lákavě. Kdyby u nás měli Berleburg, jdu do ní. :)

Re:Sporty růží 20. čec 2010 14:28 #12931

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
Nojo, Berleburg mám od loňska - bohužel jsem ho dala na nevhodné místo, nevynikne. A dusí ho navíc floxy, takže se bude přesazovat. Pěkný a voní, to vím, že na to, Honzo, dbáš - já taky :-) Teď jsem si konečně vzpomněla že v tom B. mají mezi slevami růži jménem "Mushimara" - červená popínavka. (to jméno jsem ještě nikdy neslyšela a mi trvalo než jsem si vzpomněla :-) ) . taky za cca 300,- Byla dobře narostlá, i když nekvetla. Ta by mne zajímala moc. ach jo.

Re:Sporty růží 20. čec 2010 15:15 #12933

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Honzo tos mě překvapil s tím Kroneburgem. že to je spot Gloria Dei. mám obě- Kron. 2x vedle sebe / omylem nasazené/ obrovské květy, zdravá růže, krásné listy. ještě bys tu měl dát ten vzpomínaný příběh ke Glorii Dei.

Re:Sporty růží 20. čec 2010 16:28 #12941

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
HonzaPM wrote:
Lenpel, Heimatmelodie je floribunda.

JJ Honzo vím, tím sem právě chtěla říci, že vlastně jsou krásné obě ve své kategorii a nejdousrovnávat, nebo si to já alespoň myslím,....:)

Re:Sporty růží 20. čec 2010 17:03 #12946

• Eva.Trifon
HonzaPM wrote:
Trifonku, to je zvláštní, že ti Gloria Dei neroste, jak ji máš dlouho?
Ráda se prvních pár let usazuje. U mě letos vymrzly tak, že jsem už už chystal rýč.
Ale vyjely z pod země. Vše nad zemí odešlo, ale místa očkování jsou hluboko,
takže to zvládly a teď už jsou z nich zase plnohodnotné růže.
No ta mi neomrzla vůbec (GD letos 4.rokem), půjdu ji ostříhat ještě víc.Ty její sporty bych tedy nepoznala:dry:

Angličanka Mary Rose se mi hóódně líbí, byla to záměna za Sophys Rose a vůůbec mi to nevadilo,WC mám krátce, ale roste dobře taky.. Kurňa Jitko kolem Baumaxu jezdím......No snad o víkendu..............

Re:Sporty růží 18. pro 2010 01:05 #239243

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
V létě jsme se s Evou na poli nad Eglantyne dohadovaly, jestli není zaměněná. Evě se nezdála barva, já keřík hájila, protože sice nebyly květy úplně typické, ale předchozí kvetení nikdy nezavdala příčinu k pochybám.
Při další obhlídce se ukázalo, že si Eglantyne zasportovala a na jedné větvi změnila květy na hnědokrémové. Moc se nám líbila, tak jsem jich hned pár očkla.
a_785.jpg

Uvnitř samozřejmě nalezlý smraďoch.
Moderátoři: Eva L., Květa