Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Sporty růží

Sporty růží 26. čec 2017 13:17 #320117

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
no, on zřejmě v těch starých či starších růžích čurbes lze najít poměrně často.
Mám nováčka Raymond Privat
www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.24938&tab=36

když vykvetl, nevidím rozdíl mezi ním a Heinrich Karsch
www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.17445&tab=36

chm, třeba se časem ukáže... alespoň v něčem..

--
když už je tu řeč o sportech - jedním, který mne velmi udivuje je jak z tak obřího rambleru jako je Félicité et Perpétue
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.2722.1
mohla vzniknout taková drobnička jako je Little White Pet

DSCN5242.jpg

dorůstá mi do výšky 30 cm, Letos se pochlapila, na f. nerozkvetlý šlahoun měl možná i půl metru.. :laugh:
Následující uživatel poděkoval: quendery, Jikra, alenak, Marta, bradhal

Sporty růží 17. srp 2017 20:02 #320402

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3699
Tak mi konečně rozkvetla po dvou letech růžička, na kterou jsem byla moc zvědavá Bloomfield Abundance..... loni měla jen dva kvítky .... kvítky tak max. 2 cm na dlouhých "stopkách" a opravdu to vypadá jak hejno motýlků :lol:

DSC06713.jpg

DSC06712.jpg
Následující uživatel poděkoval: JitkaU2, Marta, babkaela, rok.zaruka, bradhal, Dita

Sporty růží 17. srp 2017 23:03 #320405

• Květa
  • Moderator
quendery napsal:
Tak mi konečně rozkvetla po dvou letech růžička, na kterou jsem byla moc zvědavá Bloomfield Abundance..... loni měla jen dva kvítky .... kvítky tak max. 2 cm na dlouhých "stopkách" a opravdu to vypadá jak hejno motýlků :lol:

DSC06713.jpg

DSC06712.jpg

Q, odkudpak máš B. Abundance smím-li se ptáti ?

ptž. : mám na váhacím wišlístku Spray Cecile Brunner. Jsem se ji bála koupit, kvůli omrzání ( je háklivější nebo má být ). A jméno Bloomfield Abundance je mi známé z doby, kdy jsem C.B.Spray načítala. Že je místo B.Ab. právě prodávána Cecile B.Spray.
A jak tak koukám na tvé f., opravdu vidím C.B.Spray.
www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.17020&tab=36
( tady se o tom taky baví, pravá B.Ab. je na fotkách do str. 3, pak už jsou ty záměny. )
www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.16846.1&tab=36
mně se na ní líbí ty cikacakvětvičky a totál beztrnnost ( že ? )

- máš ji zasazenou, sím ?
- jak ti namrzla ?
- jak ti narostla do výšky ?
- zdravá ?
- má silně pepřově vonět - ?

- ono má být těch klonů Cecile Brunner hodně, mají se lišit dobou květu a tím co udělají po I. fl. Některé mají produkovat jen dlouhé pruty bez květů ( dávají energii místo kvetení do přírůstků ), jiné pak kvetou téměř neustále.
Po letošním návratu tužších zim jsem váhala pro podzimní objednávku s nízkou ( polyantkou ) C.Brunner, nakonec mi bylo moc horko, neobjednala jsem nic.. ;)
Poslední úprava: 17. srp 2017 23:15 od Květa.

Sporty růží 18. srp 2017 10:08 #320411

• quendery
  • Platinum Boarder
Květo, tak vidíš....vůbec mi nenapadlo, že to může být něco jiného. Ale dívala jsem se na HMF a tak se píše, že Spray CB po mnoho let byla nesprávně známá jako Bl.Ab. :lol: Už jsem si opravila v seznamu......
Jinak:
- přivezla jsem jsi jí od p. Šípa na podzim 2015, teď jsem se dívala, má jí už v nabídce a dokonce pořád volnou..... :whistle:
- mám jí zasazenou v takovém koutě u plotu u jiných historek, je to místo, kam jde sluníčko až v poledne a když už je na jaře všude hlína OK, tam tam je ještě zmrzlá. Z toho vyplývá, že růžička je docela mrazuodolná.
- na jaře jsem ji střihla tak na 20 cm, vyhnala výhony asi tak 60 cm, na kterých kvete, trnů nemaje.....kvítky na to že jsou takový prťavý, tak docela dlouho drží
- je zatím zdravá a listí opravdu krásně silně voní po pepři, což mě mile překvapilo / stejně tak jako trpaslík Cinderella/de Vink /, kterou za to mám moc ráda/ .....
Jsem zvědavá, jaká bude příští rok....jestli povyroste nebo se udrží v téhle výšce.
Následující uživatel poděkoval: Dita

Sporty růží 18. srp 2017 18:41 #320416

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 442
je hodně podobná a příbuzná Perle d or, na jaře sem dávala taky pár fotek do Pel mel skupinky...mám ji od podzimu, takže moc zkušeností s ní nemám,ale defakto kvete mi celé léto, bez trnů, příjemně voní.....a přesně ty tenké proutky a střpaté kvítky jsou kouzelné...barvička meruňkovo růžová.....mometálně je na nejvyšším prutu obsypaném květy tak na 60 cm...
tahle světlounce růžová je taky moc půvabná
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.4755

Sporty růží 18. srp 2017 20:12 #320417

• quendery
  • Platinum Boarder
Hmmmm...ta je taky pěkná. Květa píše, že těch klonů Cecile Brunner je víc.... :)

Sporty růží 19. srp 2017 01:08 #320418

• Květa
  • Moderator
jé, Roku, tak to ty máš Žlutou CB - odkud, sím ?

ono CB a jejích sportů je fakt hafo
www.helpmefind.com/rose/plants.php?searc...bSearch=SEARCH&tab=1

- se mi právě vybavuje matně, že jsem četla o té růžové CB, že se může chovat různým způsobem. Právě buď kvést nebo tvořit větve a II. fl. nepatrný. Že závisí na klonu ( odkud ji majitel koupil ).

Q., tos mne včera krásně probrala z hnípání, :laugh:
Já jsem se Spray CB a CB probírala loni, ptž. jsem po Dresle loudila nějaké popínavky v růžové. Ona má oba kultivary, tak jsem uvažovala o kt. z nich jí mám poprosit k očknutí.
Vůbec mi nepřišlo na mysl, že by ten problém záměny kultivaru se z USA mohl přinést i do Evropy, natož do ČR.
Hodně by mne zajímal původ matečnice p.Šípa. Nedalo by se to nějak vyšpionit, nahodou ? ;)
Ona B.A. měla kdysi v sort. K.Shade, nyní nemá ani jednu z těch tří ( BA,CB,Spray CB ) v nabídce.

Jsem moc zvědavá, jak se ti bude chovat dál.
píšeš na jaře studené místo,
jak jsi musela šmikat ostatní růže ? ( já se zemí )

čistí ?
www.rosebook.ru/roses/gallery/polyantha/cecile-brunner/5/
www.rosebook.ru/roses/gallery/polyantha/cecile-brunner/5/
CB, Itálie

mají obě ( Y. CB i Spray CB ) ty štíhloučký lístečky ?

Sporty růží 19. srp 2017 07:47 #320420

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 442
noo Květuš a teď máš asi recht čeče....já ji mám od Agel rosen z německa spolu s Old port (tam byla na podzim pro mě nejjednodušeji sehnatelná)....nicméně sem pro ni nadchla i kamarádku ta si ji objednávala na jaře z Myroses a té kvetla jen na jaře (sice dlouho)....má ji v květníku prozatím (nicméně na hmf i jinde uvádí že květináče dává),ale teď ji stojí,ale mám pocit že nevyhání ani plané proutky...tak že by přece jen záleželo na zdroji?

moje tedy štíhlé listečky moc nemá a vůni listí sem nezkoušela, ale určo zkusím to mě nenapadlo očichávat:-D
kvete neustále, barva i uspořádání květů se v sezoně krapet mění(teď je spíš růžová než yellow :-D), čistí docela hezky vkládám fotku všechna stádia květu, foceno 29.7.
IMG_6254.jpg

IMG_6255.jpg

Sporty růží 19. srp 2017 14:02 #320421

• quendery
  • Platinum Boarder
Květo, tak jsem hned ráno po dešti vyběhla pofotit tu moji.......jj má úzký štíhlý listy, čistí dobře. Jo a ten hubeňoučký výhon, to je základ na květy, které vyrostou na koncích/ to silné zelené vespod je výhon Dyenis/ .....

DSC06767.jpg

DSC06771.jpg

DSC06768.jpg

DSC06770.jpg

A odpověď na poslední otázku......většinu růží jsem musela na jaře vzít na ježka, některé šly dokonce ze země. Ale kupodivu se většina zvetila a jsou lepší a zdravější než loni. No samozřejmě mi výhony dvakrát pomrzly jako Dresle, ale tahle "Cecilka" to ustála.
Tu matečnici zkusím zjistit :laugh:
Poslední úprava: 19. srp 2017 14:06 od quendery.
Následující uživatel poděkoval: rok.zaruka

Sporty růží 19. srp 2017 22:13 #320422

• quendery
  • Platinum Boarder
Tak jsem teď večer pátrala....většina prodejců jako Bl. A. inzeruje tu co mám já...i takový Beales, Schulteis, Ducher i ta u Austina tak vypadá.......tak jsem z toho jelen :unsure:

DSC03653.jpg

DSC03526.jpg

DSC03697.jpg

DSC06713_2017-08-19.jpg
Moderátoři: Eva L., Květa