Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kordes (DE) - Pohádkové růže

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 01. říj 2011 17:33 #269432

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
out of rosenheim-je vidět,že už není úplně zdravá,ale pořád kvete

P7050036.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Evka

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 06. říj 2011 20:13 #269712

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Jano, zajímavé. Moje Out of Rosenheim je i přes nepříliš vydařené místo zcela zdravá, ale kvetení bude (letos) A a B.
Na B se teprve chystá. Možná je zdravá i tím, že to byla zatažená sazenice, nemusela si napadení přinésti s sebou.

Jdu sem (opět) chválit Larissu. Jak mám ke Kordes růžím nějakým osobní (a pouze citový) blok, tak Larissa tuto bránu
směle otevírá. Danate, kde je tebe konec? Jak jsi s Larissou spokojena ty? Máme je stejně staré, stejný zdroj, zajímá
mě zkušenost z tropické oblasti. :) To, že ta růže nevoní, nepovažuji za hendikep a tak jediná chyba, chybička je fakt,
že poupata ve vlhčích podmínkách (teď na podzim je už celý den ve stínu, v létě se zase může trefit do období dešťů)
opadávají, hnědnou nerozvitá. Teď má ta růže několik výhonů, nejsilnější má cca 26 živých poupat a kolem 5-8 jich opadalo.
Což ve finále je stále skvělý výsledek, možná na plném slunci by tenhle defekt nehrozil. Ale je to patrné pouze při detailním
otlapkávání růže, což já tedy činím velmi často. :)

Larissa 3/10
P1070588.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Emilka, Rhea, Dany, lenpel, JaninkaH, Eva.Trifon, helena, quendery, Evka

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 27. říj 2011 10:35 #271045

• Dida
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 68
Tak milí zahradníci, hádejte, které růže mi na zahrádce ještě kvetou? Poslední letošní sezony Fleurette a Caramella- Kordes. Posílám poslední foto. Caramella je fakt úžasná růžička:up :up :up Krásná, vońavá a zdravá. Fleurette je v povzdálí a nakonec moje třezalka Indorum na podzim. Tak to ještě není tak smutné, že? Zdravím všechny:) :) :) Dída
Přílohy:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jevgenija, JaninkaH, mišpule

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 04. lis 2011 20:04 #271673

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Vladko, prosím jak ti vysoko roste Raubritter? A prosím další přispěvovatele, pokud vlastníte tuto růžičku, o výšku keříku...
Děkuji

PS: ještě malé srovnání s POmponellou by bylo od někoho :whistle: :whistle: ??
Poslední úprava: 04. lis 2011 20:20 od Emilka.
Téma bylo zamčeno.

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 04. lis 2011 20:49 #271679

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Emilko, zrovna jsem o něm četla, že moc záleží, jak ho vedeš. Mám ho druhým rokem, má asi metrovou opru, a je zasazený nad schodem terasky. Podle fotek na HMF, počítám, že dál bude přepadat dolů. Má hodně měkké větve, které by se daly dobře vyvazovat, myslím, že v dobrých podmínkách do dvou metrů..asi, tipuji... Uvidím, co bude dělat dál... Mám pro něj vymyšlenou i vyšší oporu)nečekala jsem to), ovšem vymotám li ho z této...:huh:
Kačka má Pomponellu, takže mám nakoukané obě. Tvar květů podobný, barva tmavší, sytější malinovka. Je to keř s trčavými větvemi, výška??? Asi podle ZZ 60 -180cm :laugh: Pomponella na rozdíl od Raubrittra kvetefurt, ale početm květů ho nedohoní...

herninaaraubr.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, JitkaU2, fanynka, Kaja, lenpel, ROMANA, Jevgenija, lanling, varouch, JaninkaH a tento uživatel má 1 dalších poděkování

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 04. lis 2011 21:11 #271682

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Otázka - kde že má Dresla tu obr Pomponellu? Emilko, tys ji viděla? Já sice jsem blbější, ale že i slepej? Ách jo, to jsou vyhlídky...

Vlaďko, to je nádhera. :up

JanoH, ještě se vrátím k Out of Rosenheim - moje je stále stopro zdravá, slunce nemá už dva měsíce.
Pokud je tvůj kousek od Chládka, pak bych předpokládal, že ty skvrnky jsou popálení od postřiku, je to možné? Pletu se?
Poslední úprava: 04. lis 2011 21:13 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 04. lis 2011 22:23 #271686

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Vlaďko, nádhera :woohoo: . Když jsem zde viděla tu Tvou fotku celého keře, tak mě máš na svědomí...sem si koupila :blush: . Taky mě zajímá výška, ale hlavně šířka.
Poslední úprava: 04. lis 2011 22:23 od maggi.
Téma bylo zamčeno.

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 05. lis 2011 05:32 #271688

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
No, Maggi, záleží, jestli ho necháš volně, půjde do šířky,... noo tak celkem 3m...;) :laugh: časem...Když ty větve poženeš nahoru, bude to méně.
Dresla říkala, že ho v Anglii hodně mají přepadavého dolů z různých zámeckých zdí a terásek...To musí být nádhera!

Honzo D. nemá ten veliký keř Pomponelly na poli, ale na statku ve vsi. Takže viděl jen ten, kdo si tam byl pro nějaké trvalky.

Larissa je nádherná, trošku taková mariotereziovská, nebo se mi to zdá?
Poslední úprava: 05. lis 2011 08:46 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, maggi

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 05. lis 2011 07:50 #271691

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Vladko, díky moc! Je to nádhera nádherná. Už ji mám doma a ted dumám kam s ní! Že bych ji postavila zítku? :laugh: :laugh:
Jedno přepadavé másto mám, ale to není pro růže - velká škoda.

Honzo, jak píše Vladka neviděla.
Poslední úprava: 05. lis 2011 07:50 od Emilka.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 05. lis 2011 08:45 #271696

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Vlaďko, Emilko - jasně, nemyslím pole.
Na nádraží jsem viděl plno hortenzií, kvetoucí bramboříky, možnou Demokracii, velkou Crown Princess Marg.
a Colette a obr ořešák, plno moštu, levandulí a aster. :P Pomponellu nikoliv. :)

Vlaďko, Larissa MariiTheresii připomíná hlavně květem - ale květy jsou jednou tak menší, keřík je jiný - něcojakopůdokryvka.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa