Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kordes (DE) - Pohádkové růže

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 30. srp 2011 21:00 #267407

• Filipka
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 16
Honzo, díky za reakci.

O Rosenfee: bohužel neposkytnu žádný vědečtější rozbor svého názoru, protože růžím ještě tolik nerozumím. Přiznám se, že jsem se ve svém okouzlení zachovala dost povrchně a nechala ji na sebe působit čistě esteticky, vedena jen vlastním vkusem. Neumím ještě na růžích rozpoznat ty cenné detaily, co většina z vás zde.
Na Rosenfee mě tak zaujala hlavně barva jejích květů. Růží mám zatím málo a růžovou jen jednu, Lagunu od Kordese (když nepočítám ten den zakoupeného Leonarda dV.). Jenže ta má velmi teplý odstín růžové, na rozdíl od Rosenfee, která měla v ten den květy ještě ne zcela rozvité a na nich fantastickou ledově růžovou barvičku. Takže to bylo první,co mě na ní zaujalo, a to určitě nejen proto, že ten den bylo příšerné vedro. ;-)
Pak samotný tvar květu. Na fotkách od Jitky je myslím velmi hezky vidět, že Rosenfee si poměrně dlouho drží takový ten ušlechtilý poloplný tvar květu. A i když mám moc a moc ráda i ty naducané a přeplněné květy typu anglické rozety, ke kterým se vlastně Rosenfee později během odkvětu také propracuje, tak jsou mi tyto poloplné květy tak nějak vzácnější. Kvůli vzdáleně podobnému tvaru květu se mi líbí třeba i Queen of Sweden a Rosenprofessor Sieber, který ale pak ale později beze všeho studu odhalí ve středu květu naplno ten "knoflík" a tím jeho ušlechtilost podle mě vezme dost rychle za své..... :-)
No a poslední velké plus získala Rosenfee díky svým nádherným zdravým,lesklým a tmavým listům, které vynikly právě i díky tomu studenějšímu odstínu růžové. Jako začátečnici mě velmi přitahují především růže, které vypadají na první pohled zdravě a oddalují tak hrozbu, že budu muset zasvěceně běhat po zahradě s tím jedovatým postřikovačem. Chemický postřik je to jediné, co mně zatím na růžích dost vadí a čemu bych se fakt chtěla naivně vyhnout. Proto se mi líbí kordesovky jako celek, připadají mi prostě zdravé. A už je chci mít skoro všechny. I austinky. I historické. Prostě všechny. :-)
A hrozně vám všem (v dobrém) závidím, že máte tolik růží a tolik znalostí! A že nemáte antipatii ke čtečce. Já ráda fotím,ale mám nepřekonatelný odpor k tomu procesu ládování snímků do počítače a pak do příloh.

Jitko,díky za ty nádherné fotky a chválu Rosenfee, napsala jsi to o ní moc hezky.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, JitkaU2

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 31. srp 2011 15:28 #267442

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Jitko, Filipko, děkuju pěkně. To jsme mi zase daly. Sedím tu a toužím po Rosenfee a přemýšlím, že vyhodím Kimono
(napotřetí a asi už opravdu definitivně) a zasadím si tam Rosenfee. Ach jo.... Ach jo...
Asi jsem si měl přeci jen přikoupit tu zahrádku v místní nedaleké kolonii (z kopce), když byla k mání. :laugh:

U Chládka je to opravdu bezvadný studijní materiál.
Líbilo se mi, že jsem ani jednou nebyl sám, kdo chodil od růže k růži, aby vnořil nos i ostatní smysly. :P

Medeo je jeden z mých nejlepších letošních pokupků. Jsem na ni opravdu pyšňatson.
Hravě si poradí s okolní, ehm, zapojenou, výsadbou, lehce voní šípkem a pampeliškou, k zářivě bílé přidává téměř neznatelnou
růžovou košilku a kvete pořád. Prostě pořád. Uvidíme, budou-li nějaké šípky. :)
Když ono to na jaře všechno vypadá takové holé, pusté a osaměle smutné, že množím, dělím, dosazuju, dosazuju
a pak je z toho v létě brazilská džungle.
:lol:

Medeo
amedeo3084.jpg

amedeo3083.jpg

amedeo3082.jpg

amedeo3081.jpg
Poslední úprava: 31. srp 2011 15:39 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Emilka, fanynka, Kaja, lenpel, JaninkaH, Eva.Trifon, skalnička, helena

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 31. srp 2011 20:23 #267476

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Taky by se mi líbilo očichávání růžiček ;) , mých moc nevoní (ale pracuje se na napravení) a nijak moc necestuju, musím se spokojit s tím, co mám ;) Tahle nevoní  Schwarzer Samt, ale zato květy drží už 10 dní, přežily ty vedra, déšť a není to na nich vůbec znát a až tahle kráska poroste místo jí vyhrazené, bude to nádhera - barvu má temnější, než na fotce. Mám ji od jara.
IMG_4423.JPG

IMG_4427.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., zdenka, Rhea, JitkaU2, Kaja, Dany, lenpel, Eva.Trifon, Dagi

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 04. zář 2011 17:03 #267636

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Cinderella
DSCF6388cinderella.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Rhea

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 04. zář 2011 17:57 #267642

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Evi, Cinderella je sladká... pověz o ní víc: jak ji máš dlouho? Opakování, zdraví, habitus, ...víc foteček...prosím...
Mám ji ve višnotýsku ;)
Téma bylo zamčeno.

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 04. zář 2011 18:50 #267644

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Janinko-pekna kombinace-moje oblibena-jisty odstin cervene s fialovou.A jeste neco-porad si lamu hlavu, kam co dat, aby "to"melo co to potrebuje a pak vidim....buji vedle sebe hortenzie, ruze a verbena, asi misto na slunci, vid?
Téma bylo zamčeno.

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 04. zář 2011 19:55 #267658

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Evoi,díky, plot je z jihovýchodu, a ano slunečno tam je od pozdějšího dopoledne do večera. A verbena, ta roste úplně všude B) .
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Dany, evai

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 05. zář 2011 08:40 #267673

• Daniela
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 1083
L.L. pevný keř se spoustou květů
SAM_1753.JPG

SAM_2030.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Dagi

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 05. zář 2011 13:47 #267701

• Rhea
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 834
Danielo, L.L. je má oblíbená, zdarvá, furtkvetoucí, krásně voní. Keř je dost velký, počítej s tím :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Daniela

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 05. zář 2011 16:15 #267715

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Vlaďka napsal:
Evi, Cinderella je sladká... pověz o ní víc: jak ji máš dlouho? Opakování, zdraví, habitus, ...víc foteček...prosím...
Mám ji ve višnotýsku ;)
2011-0690.jpg

Loni byla v září ve slevě za asi 89 kč v Bau ( cenu přesně nevím, ale byla pod stovku), krásný keřík -kompaktní je to stále, má několik výhonů, které nevystřelují nikam, bohužel má trochu ČS, loni po zasazení celá opadla, možná je to šok z přesazení. Ten včerejší květ je zvadlý, už půda začíná vysychat, bylo dnes v 16 hod. 32 st. Koupila bych ji znovu, i když v trvalém dešti mumifikuje. No už prší. Uvidíme zítra.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, ZuzanaCh, Vlaďka, Kaja, Dany, lenpel, helena
Moderátoři: Eva L., Květa