Honzo, díky za reakci.
O Rosenfee: bohužel neposkytnu žádný vědečtější rozbor svého názoru, protože růžím ještě tolik nerozumím. Přiznám se, že jsem se ve svém okouzlení zachovala dost povrchně a nechala ji na sebe působit čistě esteticky, vedena jen vlastním vkusem. Neumím ještě na růžích rozpoznat ty cenné detaily, co většina z vás zde.
Na Rosenfee mě tak zaujala hlavně barva jejích květů. Růží mám zatím málo a růžovou jen jednu, Lagunu od Kordese (když nepočítám ten den zakoupeného Leonarda dV.). Jenže ta má velmi teplý odstín růžové, na rozdíl od Rosenfee, která měla v ten den květy ještě ne zcela rozvité a na nich fantastickou ledově růžovou barvičku. Takže to bylo první,co mě na ní zaujalo, a to určitě nejen proto, že ten den bylo příšerné vedro.

Pak samotný tvar květu. Na fotkách od Jitky je myslím velmi hezky vidět, že Rosenfee si poměrně dlouho drží takový ten ušlechtilý poloplný tvar květu. A i když mám moc a moc ráda i ty naducané a přeplněné květy typu anglické rozety, ke kterým se vlastně Rosenfee později během odkvětu také propracuje, tak jsou mi tyto poloplné květy tak nějak vzácnější. Kvůli vzdáleně podobnému tvaru květu se mi líbí třeba i Queen of Sweden a Rosenprofessor Sieber, který ale pak ale později beze všeho studu odhalí ve středu květu naplno ten "knoflík" a tím jeho ušlechtilost podle mě vezme dost rychle za své.....

No a poslední velké plus získala Rosenfee díky svým nádherným zdravým,lesklým a tmavým listům, které vynikly právě i díky tomu studenějšímu odstínu růžové. Jako začátečnici mě velmi přitahují především růže, které vypadají na první pohled zdravě a oddalují tak hrozbu, že budu muset zasvěceně běhat po zahradě s tím jedovatým postřikovačem. Chemický postřik je to jediné, co mně zatím na růžích dost vadí a čemu bych se fakt chtěla naivně vyhnout. Proto se mi líbí kordesovky jako celek, připadají mi prostě zdravé. A už je chci mít skoro všechny. I austinky. I historické. Prostě všechny.

A hrozně vám všem (v dobrém) závidím, že máte tolik růží a tolik znalostí! A že nemáte antipatii ke čtečce. Já ráda fotím,ale mám nepřekonatelný odpor k tomu procesu ládování snímků do počítače a pak do příloh.
Jitko,díky za ty nádherné fotky a chválu Rosenfee, napsala jsi to o ní moc hezky.