Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kordes (DE) - Pohádkové růže

Re: Kandidáti na uličku slávy 16. srp 2011 10:58 #266295

• Filipka
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 16
Vladko, diky. Ale doslo presne k situaci,kdy jsem za jeste vetsiho blbce - tu ruzi v katalogu " kordesroses.com" pod "small sized flowers" ne a ne najit. Asi se jeste v katalozich tak neorientuji. Budu tu ruzi zkouset hledat dal a treba i jinde. Proste chci mit v tech Pepitach jasno! :-)
Téma bylo zamčeno.

Re: Kandidáti na uličku slávy 16. srp 2011 11:01 #266296

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Filipko je to pod spray- nahoře na konci
Poslední úprava: 16. srp 2011 13:08 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Filipka

Re: Kandidáti na uličku slávy 16. srp 2011 11:06 #266297

• Filipka
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 16
Vladko, uz ji mam, je pod "spray roses". Je tam i Magic Pepita a Romantic Pepita, coz uz jsou ale castecne jine nazvy, takze v tech zmatek nemam, stejne jako si nepletu New Dawn a Coral Dawn. Mne jen vadi, ze ta Pepita od Zuzky a ta "moje" miniaturni Pepita maji uplne stejna jednoslovna jmena. Tak si o nich jeste z vice zdroju zkusim zjistit podrobnosti, mozna je chyba na te "moji" katalogove karte, treba Kordes tu miniaturku pojmenoval aspon trosininku jinak. ;-) Moc diky vam obema za pomoc. :-)
Téma bylo zamčeno.

Re: Kandidáti na uličku slávy 16. srp 2011 12:00 #266301

• Filipka
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 16
Kajo, i tobe moc dekuji za rychlou intervenci. :-) Uz se tesim, az nebudu zacatecnik a budu mit v ruzich tak jasno,jako vy vsichni tady.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Re: Kandidáti na uličku slávy 16. srp 2011 12:15 #266302

• Kaja
  • Platinum Boarder
P7030094.JPG

Filipko , mám tu růži taky , ale dost mi živoří . byla to květináčová a každý rok má skvrnitost. letos abnormálně. opadaly všechny listy a teď znovu raší .loni dostala vyměněnou hlínu a stejně je špatná. chtělo by to originál.-asi jsme mimo téma
Poslední úprava: 16. srp 2011 12:21 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Rhea

Re: Kandidáti na uličku slávy 16. srp 2011 12:54 #266303

• Filipka
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 16
Kajo, diky za foto. Ten kvet je krasny, skoda,ze ma zrovna CS.

Co ty ale vsechno nemas? :-) Uz jsem precetla dost zdejsich diskuzi, na vsech pises, ze mas jen malou zahradku , ale mas skoro vsechny ruze, o kterych se tady pise..... :-D

Mimo tema? Ja vim, ze uz se to tema dvou Pepit probira podruhe. Ale az ted mam v tech dvou jmenovkynich jasno. Diky tem odkazum od Amazonky a Vladky. A pripada mi, ze kdyz se zminis o cerne skvrnitosti te nazelenale Pepity , kterou Zuzka navrhla do Ulicky slavy, tak to neni mimo tema. Nemusi to znamenat,ze ta ruze na CS nejak casto trpi, ale stat se muze. Tak je dobre to vedet a treba i vic pohlidat. Jeste jednou dik.

Ale je fakt prenadherna, urcite ji budu shanet!
Téma bylo zamčeno.

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 16. srp 2011 13:30 #266306

• Kaja
  • Platinum Boarder
moje je špatná , protože byla květináčová - nadopovaná asi retardéry růstu . to není ta pravá růže co bych chtěla ..takže originál od Kordese.nevím odkud ji Zuzka měla - už si nevzpomínám. :) zahrádku mám fakt malou . mám růže dost stísněné.
Poslední úprava: 21. srp 2011 04:11 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.

Re:Kordes (DE) - Pohádkové růže 16. srp 2011 20:09 #266380

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
helena napsal:
Květa napsal:
Lavender Lassie, Kordes, 1960

přivlekla jsem si ji domů loni na jaře, na Dreslino doporučení ( má ji ráda ). Vykvetla mi loni poměrně přebohatě, nicméně trochu jsem byla zklamána, ptž. velmi rychle oklopila hlavičky květů dolů k zemi. Přičítala jsem to neusazení, velmi suchému místu ( písek, na vyvýšeném místě ), zatím nedostatečnému vytvoření kořenů.
Konsultovala jsem to s Dreslou - dost se podivovala, u ní kvete normálně.

Letos ( i přes to abnormální sucho ) je už L.Lassie jak má být.. krásná a vonící. Úžasně.

Květo, mohla bych poprosit o další reference? Jeví se Ti, že by opravdu mohla časem narůst do 150 cm a výše? A jak opakuje a je zdravá? Díky.

Heleno, takhle vypadá L.Lasie v současné době. Až rozkvete, dám další info.

P1090547.JPG

Vychovaný 80 cm - 1 m vysoký keříček, objevují se poupata. Trochu déle jí to trvá, první kvetení měla společně s Johnem Clare, teď JC kvete, ona se chystá. Normální délka života květů, jestli jsou choulostivé na déšť netuším ( vždycky kvetla v období sucha ). Malinko ČS, nevýznamně - ale po těch denních přídělech shůry se není čemu divit.
K výšce - Heleno, netuším, asi jak kde, podle zim, kt. nás čekají. U mne přezimovala slušně, nad hranici sněhu. Ale zatím se vzhůru nijak nechystá ( 2. rokem ). Žádné dlouhé výhony.
Víc info Dresla.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena

Re:Kordes (DE) - Pohádkové růže 19. srp 2011 22:14 #266809

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
se na rosebooku objevilo hodnocení ( první nástřel ) Novalis
www.rosebook.ru/roses/floribunda/novalis/
:down
Téma bylo zamčeno.

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 20. srp 2011 22:12 #266852

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Měla jsem moc hezkou rozkvetlou větvičku u Westerland, pořád se nemůže vzpamatovat z roční pauzy, kdy mi málem vymrzla úplně, ale jsem ráda, že vůbec kvete, jen to není záplava květů, ale sem tam kvítek.
IMG_4085.JPG

IMG_4083.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Rhea, fanynka, Dany, lenpel, helena
Moderátoři: Eva L., Květa