Marii Rottrovou jsem vcera videla "live", u Chladka, v Praze - Stresovicich. Prekvapilo me, jake ma malinke kvety. A uvnitr kvetu ma daleko tmavsi barvu, nez jak je vyfocena v katalogu u Kordese, ta jeji cervena je ciste tmave krvave cervena bez oranzove i bez purple. Nadhera. Ale ten kontrast cervene uvnitr a blede "nijake" zvnejsku me zatim moc nezaujal. Libi se mi kontrastni ruze, ale s jasnymi barvami, jako je treba Alleluia (Delgard), Bolchoi (Meilland) nebo Heimatmelodie (Tantau).
Marie Rottrova ma na vnejsi strane kvetu takovou nevyraznou tmave sedobilou barvu. Ale treba se mi take zacne ,libit, uz jsem mnohokrat zazila,ze odrikaneho chleba nejvetsi krajic.

A kazdopadne je to velmi zvlastni ruzicka. A Kordesovky se mi celkove hrozne libi, a to nejen kvuli jejich zdravi.
U Marie Rottrove se mi spise nelibi,ze je to ruze, ktera je jiz znama, a to asi nejen v Nemecku, pod jinym jmenem ,nez u nas . To ji jako mohou treba nekde na Ukrajine v ramci prezentace firmy pojmenovat zase jinak? To se pak bude jmenovat treba Schoene Koblenzerin / Marie Rottrova / Ruslana? Nelibi se mi, ze je ten jeji cesky nazev pravdepodobne jen tak "naoko". I v katalogu u Kordese je vedena pod jmenem Schoene Koblenzerin a az za lomitkem je nevyrazne uvedene jeji druhe jmeno. Aby se tady firma uvedla, tak pokrtila jiz jednou pojmenovanou ruzi. Aspon takovy z toho mam pocit......
U Chladka jsem se zamilovala do Rotkappchen, videla jsem ji poprve nazivo, a ma naprosto uzasne veselou, jasnou a pritom ne presprilis "nasilnou" cervenou barvu. I kvet mel krasny tvar. Opravdu pohadka.
A take musim mit Rosenfee. A mnoho dalsich...........
Zkratka, nebyt financi, urcite bych si u Kordese vybrala X ruzi, meli tam skutecne velky vyber (Gebrueder Grimm, Out of Rosenheim, Cinderella,Caramella, Bremenstadtmusikanten, Apache, Gartenspass, Bluehwunder, Jugendliebe, Apricola, Herkules, Novalis, Summer Memories aj.). A take tam bylo dost obvyklych Austinovek v orig.kontejnerech, dal od pokladny a s odkvetlejsimi kvety za 375,-Kc , bliz k pokladne a s lepsimi kvety byly ty same austinovky jiz za 455,-Kc.

(napr.Darcey Bussel byla take za dve ceny)
U Chladka nejsou zrovna lidove ceny, a to nejen u ruzi, drahe je vsechno. Koukala jsem treba na Ligustrum na zivy plot ,sazenicka je u nej za 69,- Kc. Je to u nej jako u Havlise. "Znackove", velky vyber, rostliny v extra stavu, ale vsechno o 20 procent drazsi.
Leonardo da Vinci (obe barvy) a Schneewitchen byli za 300. A zklamala me cena u Lili Marleen, ktera je sice prenadherna , ale pry ne moc odolna a tak o ni i pani Prouzova pise,ze uz ani nebude moc v nabidce u Kordese - tak ta tam byla za 300, a to v dobe, kdy je na internetu v prodeji kolem stovky, protoze to rozhodne neni novinka. A to nebyla v originalnim kontejneru, jen v obycejnem cernem .
Mimochodem, nemate nekdo Lili Marleen? Moc bych ocenila nejake zkusenosti primo z terenu! Mam hodne rada ciste tmave cervene ruze. A chtela bych je mit casem vsechny.
Jinak, koupila jsem si Novalise,ma skutecne prekrasny kvet. A vzala jsem i svetle ruzoveho Leonarda da Vinci.