Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kordes (DE) - Pohádkové růže

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 20. srp 2011 22:19 #266853

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Janinko, pajáda. Napíšeš nám, jak to bylo? Já myslel, žes o Westerland přišla a že zmrzla docela?
Co bylo ten rok pauzy? Nějaká snaha, mrtvo, nic? Ď.
Téma bylo zamčeno.

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 21. srp 2011 06:25 #266856

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Honzo, myslím, že jsem to tu někde psala, ale je to takhle. Vloni na jaře se neprobudil, ostřihala jsem ho u země, nevyryla jsem ho úplně jen poroto, že byl prorostlý vrstvou letitého barvínku. a pak tak jednou asi v srpnu - už po sezoně, se začal probouzet - ale barvínek ho zadusil, paj manža vykopal barvínek a Westerland se zase probral, vyhonky měl asi půlmetrový, ale strašně čerstvý, takže i přes nakopčení a zakrytí větvičkama zmrzly úplně. A letos se probudil, a dokonce tak, že mi rostla i podnož, to mi nikdy neudělal.
Dala se mi do kvetení  Schwarzer Samt - zatím první sametový kvíteček...má květ jednoduchý, fotka klame.
IMG_4095.JPG

Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Rhea, ZuzanaCh, Kaja, Dany, helena, Dagi, quendery

Re: Kandidáti na uličku slávy 21. srp 2011 11:39 #266898

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
K Innocencii -
ve sluníčku jdou vyfotit bílé květy špatně, ale množství poupat je patrné. Je krásná, naprosto zdravá a vitální. Dnešní foto.

Příloha Innocentia.JPG nebyla nalezena.

Poslední úprava: 24. srp 2011 17:35 od Dany.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Rhea, Kaja, lenpel, JaninkaH, Eva.Trifon, helena, VláďaJ, Dagi, Dida

Re: Kandidáti na uličku slávy 23. srp 2011 08:24 #267039

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Janinko, díky. Pokud jsi to už dřív někde psala, nepostřehl jsem. Tak snad opáčko neva, díky.

Dany, Innocentii máš parádní. S tou mou jsem zatím spíš nespokojen. Živá je, ale že by byla nějak kordes-bujná, to v žádném pádě.
Už nějaký čas nekvete.

Kordes už i na svých ofiko stránkách uvádí u Schöne Koblenzerin, že je to (u nás) Marie Rottrová.
Tož to jsem rád, že jsem to takhle, podle fotek, už předtím odhadl správně. Juch. :)

www.gartenrosen.de/gardenrose-schoene-koblenzerin
Poslední úprava: 23. srp 2011 08:26 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Dany

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 25. srp 2011 09:13 #267136

• Filipka
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 16
Marii Rottrovou jsem vcera videla "live", u Chladka, v Praze - Stresovicich. Prekvapilo me, jake ma malinke kvety. A uvnitr kvetu ma daleko tmavsi barvu, nez jak je vyfocena v katalogu u Kordese, ta jeji cervena je ciste tmave krvave cervena bez oranzove i bez purple. Nadhera. Ale ten kontrast cervene uvnitr a blede "nijake" zvnejsku me zatim moc nezaujal. Libi se mi kontrastni ruze, ale s jasnymi barvami, jako je treba Alleluia (Delgard), Bolchoi (Meilland) nebo Heimatmelodie (Tantau).

Marie Rottrova ma na vnejsi strane kvetu takovou nevyraznou tmave sedobilou barvu. Ale treba se mi take zacne ,libit, uz jsem mnohokrat zazila,ze odrikaneho chleba nejvetsi krajic. :-) A kazdopadne je to velmi zvlastni ruzicka. A Kordesovky se mi celkove hrozne libi, a to nejen kvuli jejich zdravi.
U Marie Rottrove se mi spise nelibi,ze je to ruze, ktera je jiz znama, a to asi nejen v Nemecku, pod jinym jmenem ,nez u nas . To ji jako mohou treba nekde na Ukrajine v ramci prezentace firmy pojmenovat zase jinak? To se pak bude jmenovat treba Schoene Koblenzerin / Marie Rottrova / Ruslana? Nelibi se mi, ze je ten jeji cesky nazev pravdepodobne jen tak "naoko". I v katalogu u Kordese je vedena pod jmenem Schoene Koblenzerin a az za lomitkem je nevyrazne uvedene jeji druhe jmeno. Aby se tady firma uvedla, tak pokrtila jiz jednou pojmenovanou ruzi. Aspon takovy z toho mam pocit......

U Chladka jsem se zamilovala do Rotkappchen, videla jsem ji poprve nazivo, a ma naprosto uzasne veselou, jasnou a pritom ne presprilis "nasilnou" cervenou barvu. I kvet mel krasny tvar. Opravdu pohadka.
A take musim mit Rosenfee. A mnoho dalsich........... :-)

Zkratka, nebyt financi, urcite bych si u Kordese vybrala X ruzi, meli tam skutecne velky vyber (Gebrueder Grimm, Out of Rosenheim, Cinderella,Caramella, Bremenstadtmusikanten, Apache, Gartenspass, Bluehwunder, Jugendliebe, Apricola, Herkules, Novalis, Summer Memories aj.). A take tam bylo dost obvyklych Austinovek v orig.kontejnerech, dal od pokladny a s odkvetlejsimi kvety za 375,-Kc , bliz k pokladne a s lepsimi kvety byly ty same austinovky jiz za 455,-Kc. :-) (napr.Darcey Bussel byla take za dve ceny)

U Chladka nejsou zrovna lidove ceny, a to nejen u ruzi, drahe je vsechno. Koukala jsem treba na Ligustrum na zivy plot ,sazenicka je u nej za 69,- Kc. Je to u nej jako u Havlise. "Znackove", velky vyber, rostliny v extra stavu, ale vsechno o 20 procent drazsi.

Leonardo da Vinci (obe barvy) a Schneewitchen byli za 300. A zklamala me cena u Lili Marleen, ktera je sice prenadherna , ale pry ne moc odolna a tak o ni i pani Prouzova pise,ze uz ani nebude moc v nabidce u Kordese - tak ta tam byla za 300, a to v dobe, kdy je na internetu v prodeji kolem stovky, protoze to rozhodne neni novinka. A to nebyla v originalnim kontejneru, jen v obycejnem cernem .

Mimochodem, nemate nekdo Lili Marleen? Moc bych ocenila nejake zkusenosti primo z terenu! Mam hodne rada ciste tmave cervene ruze. A chtela bych je mit casem vsechny. :-)

Jinak, koupila jsem si Novalise,ma skutecne prekrasny kvet. A vzala jsem i svetle ruzoveho Leonarda da Vinci.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Rhea, Kaja, Dany, lenpel, Eva.Trifon, VláďaJ, Dida

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 25. srp 2011 13:19 #267157

• Daniela
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 1083
L.L......tolik odstínů žluté :silly:
SAM_1822.JPG

SAM_1823.JPG

Westerlad.... to samé v oranžovo lososové
SAM_1800.JPG

SAM_1772.JPG

SAM_1724.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Rhea, ZuzanaCh, fanynka, Kaja, Dany, lenpel, Eva.Trifon, VláďaJ, Viola, Dagi a tento uživatel má 2 dalších poděkování

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 26. srp 2011 00:27 #267192

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Maxi Vita...
prý ADR a Rigo rosen... hehehe

P1090754.JPG
Poslední úprava: 26. srp 2011 00:28 od Květa.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Dany, Eva.Trifon

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 26. srp 2011 15:21 #267221

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
JJ, taky jsem koukala, že Cinderella má ČS nejvíce, ale nevím jestli má ADR.....
Téma bylo zamčeno.

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 30. srp 2011 08:23 #267381

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Filipka napsal:
U Chladka jsem se zamilovala do Rotkappchen, videla jsem ji poprve nazivo, a ma naprosto uzasne veselou, jasnou a pritom ne presprilis "nasilnou" cervenou barvu. I kvet mel krasny tvar. Opravdu pohadka.
A take musim mit Rosenfee. A mnoho dalsich........... :-)

Zkratka, nebyt financi, urcite bych si u Kordese vybrala X ruzi, meli tam skutecne velky vyber (Gebrueder Grimm, Out of Rosenheim, Cinderella,Caramella, Bremenstadtmusikanten, Apache, Gartenspass, Bluehwunder, Jugendliebe, Apricola, Herkules, Novalis, Summer Memories aj.). A take tam bylo dost obvyklych Austinovek v orig.kontejnerech, dal od pokladny a s odkvetlejsimi kvety za 375,-Kc , bliz k pokladne a s lepsimi kvety byly ty same austinovky jiz za 455,-Kc. :-) (napr.Darcey Bussel byla take za dve ceny)

Filipko, zajímavé postřehy. ;)
Prozradíš, co tě zaujalo na Rosenfee? Díky.
Téma bylo zamčeno.

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 30. srp 2011 12:21 #267385

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
Nejsem Filipka, ale mám ji - Rosenfee je v tomto čase krásná. Romantická a skromná, nikterak si ji nevšímám a najednou se vyloupne do krásy. Nízká, roste doširoka, patří do popředí záhonů, má nadýchané poloplné - plné květy, pakticky zdravé listy. Asi jsem už dávala kdysi fotky, ale posílám znovu.

rosenfee1.jpg

rosenfee7.jpg

rosenfee3.jpg

rosenfee4.jpg
Poslední úprava: 30. srp 2011 12:35 od JitkaU2.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Rhea, jaja99, Kaja, lenpel, ROMANA, lanling, Eva.Trifon, Dida
Moderátoři: Eva L., Květa