Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Meilland - růže dle šlechtitelů

Meilland - růže dle šlechtitelů 21. zář 2011 17:27 #268758

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
Tak to mám, holky, fakt radost, děkuju a moc se na ni těším. Akorát jsem ji zasadila blízko Aphrodité, tak to bude takové stejné :) si myslím.

Meilland - růže dle šlechtitelů 22. zář 2011 05:19 #268791

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Dany, a jak moc blízko jsi Colette zasadila k Aphrodité? Colette bude dost velká i do šířky. Moje má už teď šířku okolo1,5m (koupená 2009) a pořád roste!!?? H

Meilland - růže dle šlechtitelů 22. zář 2011 05:55 #268793

• Dany
  • Platinum Boarder
Hani, dík za info, vzdálenost bude dobrá a jestli bude i vyšší, to bude fajn, zakryje mi spodky Parade a Elfe.
Juchú, to mám radost !

Meilland - růže dle šlechtitelů 22. zář 2011 20:07 #268845

• Doubravka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 348
Dany, já mám bohužel opačnou zkušenost než Vlaďka, včera focený květ jsem musela dnes už odstřihnout jako odkvetlý.
Ráno bylo pod Colette nasněženo okvětními lístky. Sice to vypadalo krásně romanticky, ale takhle jepičí životnost květů mě nepotěšila. Naštěstí to vypadá, že to dožene počtem květů. Dnes kvetl další a má ještě pár poupat v zásobě.
Jinak voní úplně božsky, žensky, sladce, ale svěže...
Následující uživatel poděkoval: Rhea, lenpel, Martin

Meilland - růže dle šlechtitelů 22. zář 2011 20:39 #268846

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Doubravko, to je právě to... Omrkával jsem mou Colette v poupatech každý den, kdy už to rozbalí...
Pak jsem na ni asi dva dny zapomněl a už nebylo co fotit. Rozkvetla a odkvetla nepozorovaně, mám jen opadávající květ.
Je též letošní z Baumaxu, opakovala začátkem září. Škoda. Jinak je absolutně zdravá, dravá.
Kupoval jsem ji kvetoucí, poměrně brzy slevněnou v Plzni, tak to stihla. Má zvláštně úzké lupení.
Je zahrabaná ve floxách, našla si cestu, floxy postupně ubírám, možná ještě Colette přesadím. Uvidíme.
Slíbil jsem p. Pelcovi, že budu sledovat její mrazuodolnost v našich končinách. Uvidíme.
Voní jako Chippendale - meruňková dřeň + dužina manga.

Dany, myslíš kombinaci Colette a Aphrodite (Tantau) nebo jiné?
Poslední úprava: 23. zář 2011 18:05 od HonzaPM.
Následující uživatel poděkoval: Rhea, lenpel, Martin

Meilland - růže dle šlechtitelů 23. zář 2011 14:56 #268854

• Dany
  • Platinum Boarder
No tak to máme, milé děti, patrně zase jednu, co nevydrží, ale neva :) , takových je vícero. Není na vítacím záhonu, tak co.
Jj Honzi, myslím Tantau 2006, snad se u nás běžně ani jiné neprodávají. Ony jsou v takovém podivném koutě, že jejich soužití třeba nebude problém a když, tak už jsem machr v přešoupávání, nebojim se ničeho :lol:
A jak mám růží už víc, tak jsem si zvykla, že chvilku kvete ta a pak zas ona a pořád je něco pěkného. Ono popravdě, Aphrodité nijak moc nekvete, ale dělá pěkné křovíčko.
A do vítacího jsem dnes zasadila přece jen toho Alfreda Colomba, poněvádž mi napsal pan Chládek, že Munstead Wood i tu druhou mají, tu první za pouhých asi 1250 Kč, tak to se minu. Zatím :)
A Emilko, prozraď fígl, že ti tak dlouho kvete :up !
Poslední úprava: 23. zář 2011 14:57 od Dany.

Meilland - růže dle šlechtitelů 23. zář 2011 18:24 #268864

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Dany, ok. Myslím, že se nemusíš bát, že by Colette a Aphrodité byly moc podobné. Jsou nesrovnatelné.
Colette je keř, Aphrodité je čajovka, její květy vydrží i 10 dnů. Tvarově i barevně i olistěním jsou zcela jiné.
Pan Chládek nemá Munstead Wood žádnou, nabeton.

Meilland - růže dle šlechtitelů 24. zář 2011 08:24 #268877

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Tak co se týče Colette a její trvanlivosti květů :laugh: :laugh: :laugh: .
Tady je krásně vidět jak velký vliv mají podmínky, kde růže kvete a počasí atd...Já si za ní fakt stojím. Netvrdím, že je to taková ta jakoby nezničitelná, až umělá růže typu některých např. Tantauovek. To rozhodně ne, její květy jsou krásně jemné, já bych to nazvala tím šarmem starých růží.
Mám dost stinnou zahradu, hodně stromů, které vytvářejí bloudivý stín. Moje Coletta má stálé sluníčko až tak po třetí hodině, možná i déle, až do západu. Je sázená loni na podzim, takže mimino. Nalákala mne na ni Dreslina vzrostlá, nádherná. Má ji nafocenou zde nahoře v katalozích na Picassawebu.
Moje fotky jsou s rozdílem zatí tří dní, budu postupně přidávat.
Takže 21.9
colette219.jpg

dále 24.9.
colette249.jpg

colette911.jpg

PS. nedivte se, všude dávám šutry, je to nejlepší brzda, před psy v rozběhu. C. má slíbenou treláž.je u ní noname modrý clematis.
Poslední úprava: 24. zář 2011 08:27 od Vlaďka.
Následující uživatel poděkoval: Emilka, HonzaPM, Rhea, JitkaU2, JaninkaH, helena

Meilland - růže dle šlechtitelů 24. zář 2011 08:41 #268882

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
Tak já Vám moc děkuji za tuto diskusi o Colette - zrovna váhám, co mám zasadit k takové (nepěkné) zahradní boudičce. Místo už je připraveno, jen tedy něco zasadit...jen....Takže váhám mezi Colette - Coral dawn a Mamma mia (pnoucí, Poulsen), kterou ovšem neznám a moc referencí o ní jsem nenašla....na tom místě je již dříve zasazený klematis Mrs. Cholmondeley - krásně sv. modrofialový. Boudička má výšku tak 2,5m. Uf, přetěžké rozhodování.....
Poslední úprava: 24. zář 2011 08:50 od JitkaU2.

Meilland - růže dle šlechtitelů 24. zář 2011 18:29 #268935

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Jitko, zasadila bych tam Coral Dawn - po těch nádherných fotkách, co dávala Rhea, jsem z ní prostě paff :) .
Teď mi krásně kvete Pink Swany, květy dlouho vydrží.
IMG_5089.JPG

IMG_5090.JPG
Následující uživatel poděkoval: Emilka, Rhea, Dany, lenpel, Jevgenija, helena
Moderátoři: Eva L., Květa